Gatema Holding expanduje na slovenský trh ERP systémů

Boskovice, 17. 1. 2022 –  Gatema Holding s.r.o. vstupuje se 60% podílem do slovenské firmy d2B s.r.o., která poskytuje IT služby v oblasti podnikových informačních systémů. Zbývající podíl zůstává v původní vlastnické struktuře. 

Obě společnosti jsou dlouholetými partnery Asseco Solutions, a.s. Gatema působí na trhu informačních systémů téměř 30 let a zaměřuje se především na prodej a implementaci ERP HELIOS iNuvio do segmentů SME. d2B se naopak věnuje dodávkám HELIOS Nephrite pro segment enterprise. 

„Jedním z cílů této akvizice je posílení příležitostí implementace ERP systému HELIOS Nephrite a získání rozmanitého portfolia zákazníků. Zároveň se zvýší pokrytí služeb pro stávající i potenciální zákazníky v obou zemích s možnostmi vzájemného sdílení kapacit. Vzniká tak silný tým zkušených a kvalifikovaných odborníků,“ uvedl Stanislav Sýkora, CEO a předseda jednatelů společnosti Gatema Holding s.r.o. Obě firmy mají bohaté zkušenosti s vývojem a implementací podnikových informačních systémů. Pro další růst je akvizice dalším krokem, který pomůže posílit pozici Gatemy na Slovensku a d2B v Česku. „Přínos pro zaměstnance obou firem je určitě pozitivní, v podobě posílení stability společnosti, solidního finančního zázemí i postavení na trhu,“ říká František Vlk, majoritní vlastník Gatema Holding s.r.o. „Sme nesmierne radi, že sa akvizícia so spoločnosťou Gatema Holding podarila. Naše silné stránky a portfólio služieb sa vzájomne dopĺňajú, z čoho budú profitovať obidve spoločnosti. Máme ambíciu rozvíjať aktivity v segmente enterprise v Českej republike a toto strategické partnerstvo nám k tomu môže významne napomôcť“, doplnil Marián Adzima, spoluzakladatel a jednatel d2B s.r.o.

O d2B s.r.o.

Společnost byla založena v září 2011. Centrálu má v Bratislavě a pobočky v Banské Bystrici, Liptovském Mikuláši a Praze. Poskytuje IT služby v oblasti podnikových informačních systémů HELIOS Nephrite (dříve HELIOS Green), se specializací především na odpadové hospodářství, média a vodohospodářství. Další informace o společnosti d2B s.r.o.: www.d2b.sk

O Gatema Holding s.r.o.

Firma vznikla v roce 1992 v Boskovicích a v současné době je významným hráčem na poli informačních technologií a respektovaným evropským výrobcem desek plošných spojů a také vývojářem audiovizuálních systémů pro zdravotnická zařízení. Gatema Holding s.r.o. zaměstnává v Boskovicích, Brně a Třebíči více než 190 zaměstnanců a obrat za loňský rok přesáhne částku 300 milionů korun.

Více informací o Gatemě:  www.gatema.cz a  www.gatemait.cz