Raiffeisenbank a její zaměstnanci věnovali nadaci Dobrý anděl více než 8,7 milionu korun

V Praze 27. ledna 2022 – Loni oslavila nadace Dobrý anděl 10leté výročí a stejně dlouho trvá i spolupráce s Raiffeisenbank a jejími zaměstnanci. Za tu dobu na pomoc rodinám, v nichž se dítě či rodič potýká se závažným onemocněním, věnovali společně přes 8,7 milionu korun. 

„Celkem 501 tisíc korun darovalo nadaci v průběhu minulého roku 221 našich zaměstnanců a 600 tisíci přispěla banka. Na konto Dobrého anděla za deset let přispěla banka 4,7 miliony a naši zaměstnanci více než 4 miliony korun, na což jsem velmi hrdý. Osudy rodin, kterým nadace pomáhá, jsou traumatické a zvládání těchto situací je samo o sobě velkou výzvou. Proto považuji za naprosto samozřejmé pomoci a ideálně pomáhat dlouhodobě, nejen jednorázovým příspěvkem,“ říká Igor Vida, generální ředitel Raiffeisenbank.

Nadace Dobrý anděl pomáhá rodinám, které se vlivem vážného onemocnění dítěte či rodiče ocitly v těžké životní situaci. Vybrané příspěvky od dárců, Dobrých andělů, předává potřebným rodinám do posledního haléře, a to každý měsíc vždy k prvnímu pracovnímu dni. Rodiny tak dostávají příspěvek v řádu několika tisíc korun, z něhož mohou hradit výdaje na léčbu, ale také běžný chod domácnosti. 

„Aktuálně pomáháme více než 4 tisícům rodinám, každý měsíc pak zařadíme kolem 100 nových žádostí o pomoc. Proto Dobrých andělů nebude nikdy dost. Jelikož vážná onemocnění vyžadují dlouhodobou léčbu, je i naše pomoc dlouhodobá. Z tohoto důvodu jsme velmi vděční, pokud dárci přispívají pravidelně. Pro rodiny tak představují nejen finanční pomoc, ale také jistotu, že na svou tíživou životní situaci nejsou sami, což pro ně znamená mnohdy více než samotné peníze,“ dodává Petr Sýkora, spoluzakladatel nadace Dobrý anděl, která za deset let pomohla více než 9 tisícům rodinám, jimž přerozdělila téměř 1,8 miliardy korun.

Základní informace o Raiffeisenbank a.s.

Raiffeisenbank poskytuje široké spektrum bankovních služeb soukromé i firemní klientele již od roku 1993. Klienty obsluhuje po celé České republice. Podle celkových aktiv je Raiffeisenbank pátou největší bankou na českém trhu. Majoritním akcionářem banky je rakouská finanční instituce Raiffeisen Bank International AG (RBI).