Zájem o kurzy programování makeITtoday loni vzrostl o 30 %. Rok 2022 bude ve znamení robot

Praha, 2. února 2022 – Zájem o kurzy digitálních dovedností vzdělávací organizace makeITtoday loni opět rostl o desítky procent. V právě končícím pololetí se přihlásilo o 30 % více dětí než před rokem a o třetinu se rozrostl i interní a lektorský tým. Tržby za uplynulý rok společnost odhaduje na 3,5 milionu Kč, což je oproti loňsku o 20 % více. V roce 2022 makeITtoday plánuje rozvíjet spolupráce s firmami a školami. Žáky láká na nové kurzy s hi-tech vzdělávacími roboty.

Rok 2020 a s ním spojené uzavření učeben přesunul kurzy makeITtoday do onlinu a i díky tomu ho společnost nakonec uzavřela s 25% růstem obratu. To, že online stále nabízí potenciál pro růst, se potvrdilo i v roce 2021. Výuka programování, grafiky nebo třeba oblíbeného Minecraft moddingu se otevřela i pro mimopražské děti a jednotky registrací chodí dokonce ze zahraničí. O 30 % více přihlášek si loni vyžádalo také rozšíření interního a lektorského týmu. „Přestože prezenčním hodinám už loni pandemické restrikce nebránily, nadále vidíme převis zájmu o dálkovou výuku v poměru 70 % ku 30 %,“ říká majitelka makeITtoday Jana Vyhlídalová.

Za růstem stojí také spolupráce s firmami a organizacemi, kterým makeITtoday kurzy digitálních dovedností dodává. Probíhají v různých formách. Soukromé společnosti využívají kurzy jako firemní benefit pro děti svých zaměstnanců, vzdělávací organizace zase využívají makeITtoday jako externího dodavatele, aby mohly rozšířit nabídku kurzů pro své stávající studenty. „V roce 2022 chceme spolupráce s organizacemi nadále rozvíjet a chystáme také projekt pro školy, kterým budeme pomáhat nastavovat výuku nové informatiky podle nedávné revize rámcových vzdělávacích programů,” plánuje Jana Vyhlídalová.

Růstu společnosti pomohlo i rozšíření věkového záběru kurzů. Loni se totiž v Hale 40 poprvé otevřely kurzy Mini Coders už pro předškolní děti. Ty se účastní v doprovodu dospělého rodinného příslušníka a základy programování se učí pomocí robotů, tabletů i offline aktivit. „Na přání rodičů plánujeme program pro děti s dospěláky ještě rozšířit a prodloužit, aby žáci mohli plynule navázat našimi klasickými kurzy. Upustíme od dosavadního 2měsíčního formátu a otevřeme kurz na celé pololetí. V navazujícím kurzu pak s dětmi opustíme roboty a tablety a začneme si ukazovat práci s počítači,” říká Jana Vyhlídalová.

Roboti jsou skvělým způsobem, jak dětem názorně vysvětlit jinak abstraktní principy programování. Noví hi-tech vzdělávací roboti Codey Rocky nadchnou i pokročilejší studenty a studentky. Právě týdenní či víkendový prezenční kurz Robotika a programování je letošní novinkou v nabídce makeITtoday. Kurz je vhodný pro děti od 9 do 12 let, výhodou je předchozí znalost jazyka Scratch, ale není podmínkou.

Nové pololetí začíná v makeITtoday 14. února 2022. Prezenční kurzy se konají v Hale 40 v Pražské tržnici a stojí 1 780 Kč za měsíc, online kurzy vyjdou na 1 335 Kč měsíčně.

O makeITtoday:

Inovativní vzdělávací projekt makeITtoday vznikl v roce 2017. Vedle systematického vzdělávání v technických oborech se zaměřuje na rozvoj soft skills u studentů ve věku 5-18 let. Nabízí pololetní kurzy a workshopy zaměřené na programování, robotiku, vývoj mobilních aplikací, her, webu a mnohé další. Od roku 2019 pořádá také příměstské tábory. makeITtoday vychází z myšlenky, že v dnešním světě se již většina profesí neobejde bez znalosti digitálních technologií a do budoucna bude těchto povolání jen přibývat. Studenti by si proto měli osvojit digitální dovednosti, aby mohli plně využít potenciál současného světa, ať už budou dělat cokoli.
www.makeittoday.cz