Accolade pokračuje ve španělské jízdě, chystá již pátý projekt

08. února 2022, Praha – Skupina Accolade zahájila ve Španělsku přípravu pátého průmyslového parku. Nejnovější investice směřuje do moderní průmyslové zóny u významného města Murcia, které leží v jihovýchodní části země na strategické křižovatce dvou hlavních dálkových silnic. Hodnota projektu bude více než 25 milionů eur.

Accolade vstoupila v listopadu 2020 na španělský trh a dosud se jí podařilo zahájit přípravu parků o celkové ploše bezmála 150 tisíc m2 v hodnotě téměř 140 milionů eur. Nová investice, kdy na pozemku s celkovou rozlohou přes 36 tisíc m2 u města Murcia vyroste moderní průmyslová hala aspirující na vysoké hodnocení certifikace BREEAM, navazuje na předchozí čtyři španělské projekty, dva ve Valencii, jeden v Seville a jeden ve Vitorii. 

Plánovaný projekt u města Murcia bude v jediném průmyslovém parku, který v současné době nabízí nová nájemní řešení třídy A v dané oblasti. V dubnu letošního roku očekává skupina Accolade stavební povolení a projekt by tak mohl být dokončen na počátku příštího roku.

„Pokračujeme v naší strategii poskytovat moderní infrastrukturu pro podnikání v největších španělských městech. Tento park nájemcům zejména z oblasti e-commerce nabízí možnost uspokojit nejen domácí poptávku, ale také velké množství turistů, kteří region hojně navštěvují,” uvedl Milan Kratina, CEO Accolade.

Umístění parku v oblasti Murcia nabízí skvělé strategické podmínky, lokalita se nachází u křížení dálnice A7, která spojuje významné body podél Středozemního moře, s rychlostní silnicí RM-15. Murcia je sedmé největší město Španělska s půl milionem obyvatel, celý stejnojmenný region má 1,5 milionu obyvatel.

Accolade Holding, a.s. působí v šesti zemích Evropy, ve kterých investuje do moderní a udržitelné infrastruktury pro podnikání světových značek především z oblastí e-commerce, zpracovatelského průmyslu a logistiky. V Česku, Polsku, Německu, Španělsku, Nizozemí a na Slovensku vlastní síť 47 industriálních parků s certifikací BREEAM zaručující udržitelný a šetrný přístup k životnímu prostředí. Skupina v současnosti dokončila komerční nemovitosti o rozloze 2 mil. m2, které pronajímá 142 nájemcům z celého světa. V přípravě je dalších více než 5 mil. m2. Accolade investuje také do revitalizace brownfieldů. Jejich podíl v portfoliu aktuálně tvoří víc než jednu třetinu. Budova v revitalizovaném areálu chebských strojíren získala jako první projekt v Česku známku udržitelnosti „Outstanding“ a rekordní skóre 90.68 % dle světové certifikace udržitelnosti BREEAM. V roce 2014 založila skupina fond průmyslových nemovitostí Accolade Fund Sicav, do kterého mohou investovat kvalifikovaní investoři, kterých má dnes přes 2 tisíce. Hodnota portfolia fondu Accolade překročila 1 mld. eur a byl několikrát po sobě oceněn jako nejvýkonnější realitní fond v žebříčku Top Realitní Fondy. V roce 2017 skupina koupila provozovatele druhého nejfrekventovanějšího letiště v České republice, Brno-Tuřany a poblíž Stříbra připravuje polygon jako centrum výzkumu pro vývoj a certifikaci vozidel s autonomním řízením. Více na www.accolade.eu. Data k 31. 12. 2021.