Finále Super Bowl živě: předzápasové studio i český komentář

V neděli 13. února se koná 56. finále Národní ligy amerického fotbalu (NFL). Takzvaný Super Bowl je dlouhodobě nejsledovanější sportovní akcí ve Spojených státech. Diváci televize Telly uvidí finále v přímém přenosu a s českým komentářem.

V letošním finále se proti sobě utkají týmy Los Angeles Rams a Cincinnati Bengals. Přímý přenos začne na kanálu Premier Sport 2 v neděli 13. února v 23:30 hodin. 

První hodinu zpestří předzápasové studio, poté následuje živý přenos ze supermoderního SoFi Stadium ve městě Inglewood (Kalifornie), který má kapacitu 70 000 návštěvníků. 

Přenos na stanici Premier Sport 2 budou moderovat Jindřich Rajchl, který se komentování přímých přenosů ze severoamerické ligy NFL věnuje dlouhodobě a trenér a manažer týmu Prague Black Panthers Jan Štiegler. Tuto dvojici doplní zkušení komentátoři Ondřej Horák a Ladislav Fabo.

Předzápasové studio se kromě analytického rozboru a zajímavostí k NFL bude zhruba dvacet minut věnovat konci kariéry legendárního Toma Bradyho. Dalším tématem pak bude historie a zajímavosti halftime show, tedy koncertu během poločasové přestávky. Tu letošní vyplní Eminem, Snoop Dogg nebo R&B zpěvačky Mary J. Blige. 

„Super Bowl je celosvětový fenomén, který láká stále více Čechů. V rámci našich statistik se sledovaností blíží šlágrům z Premier League. Většina českých diváků Super Bowl i přes noční vysílací čas sledovala v minulých letech živě,“ říká šéf marketingu televize Telly Jan Schöppel. 

Poprvé se Super Bowl odehrál mezi týmy Green Bay Packers a Kansas City Chiefs 15. ledna 1967 na stadionu v Los Angeles. Super Bowl se pravidelně umísťuje mezi nejsledovanějšími pořady ve Spojených státech, sledovanost od roku 1972 neklesla pod 50 milionů diváků.  

O Telly s.r.o.

Televizní operátor Telly nabízí divákům v ČR služby internetové a satelitní televize. V jejich programové nabídce je kromě řady filmových, seriálových, zábavných i dokumentárních kanálů také atraktivní sportovní obsah na oblíbených kanálech Premier Sport 1 HD a Premier Sport 2 HD a na stanici Nova Sport 3 HD a Nova Sport 4 HD. Ty obsahují například fotbalovou Champions League UEFA, anglickou Premier League, německou Bundesligu, italskou Serii A, španělskou LaLigu, americkou NFL nebo zápasy UFC. Telly je také poskytovatelem pevného internetového připojení. Na českém trhu měli zákazníci možnost využívat služby pod označením DIGI již od roku 2006, značka Telly plynule navazuje na její dobré jméno. Telly je čistě českou společností, patří do skupiny LAMA ENERGY GROUP a všechny daně, včetně daně z příjmu, odvádí v ČR.