Letošní degustační exkurze Francií s Vinografem

I v letošním roce si pražský vinný bar Vinograf nachystal sérii degustačních večerů pod taktovkou jejich hlavní sommelierky Kláry Kollárové. Tento rok bude možné díky vínu a vybraným pochutinám navštívit nejznámější vinařské oblasti Francie, a to Bordeaux, Bourgogne, Champagne a Rhône. 

Degustace budou probíhat ve Vinografí pobočce na Senovážném náměstí. Jde o večerní tříhodinové akce a v rámci každého z večerů bude možné ochutnat 10 druhů vín. Celý zážitek bude podtržen promyšleným párováním vín s převážně lokálními pokrmy, na kterém se podílel šéfkuchař barů Dušan Mackovič. Degustace lze zakoupit jednotlivě po regionech, nebo v balíčku, na e-shopu Vinografu

Bordeaux – 15. 3.

První degustační večer pomůže skrze ucelený a srozumitelný výklad lépe představit slavný region Bordeaux a v doplňujícím čtyřchodovém menu nebudou chybět ústřice, mušle sv. Jakuba nebo třeba entrecôte. 

Bourgogne – 18. 5.

Druhý večer se zaměří na Burgundsko, region Chardonnay a Pinot Noir. V menu připraveném na míru burgundským vínům nebudou chybět pokrmy jako smuha s liškami či Œufs en meurette, pošírovaná vajíčka s omáčkou ze zeleniny a červeného vína. 

Champagne – 20. 9.

Třetí večer zavítá do oblasti Champagne a zaměří se na rozmanitost širokého spektra stylů a chutí šampaňského, jehož delikátní chuť bude podtržena skvělým párováním s jídlem. 

Rhône – 15. 11.

Závěrečnou zastávkou degustačních večerů bude oblast severní a jižní Rhôny. Ochutnávka ze dvou velmi odlišných oblastí bude doplněna o napárované čtyřchodové menu, kde nebude chybět rybí bujabéza nebo jehněčí kuličky s granátovým jablkem. 

O Vinografu

Vinograf je gastronomický koncept práce s vínem založený na zážitku. Jsme profesionálové, a to v našem pojetí znamená dobrou službu jakémukoli zákazníkovi, ať už je to odborník, nadšený amatér nebo naopak víno nezná. Ke každému přistupujeme s pokorou a respektem, víno nás baví a rádi jeho svět otevíráme ostatním. Vinograf, to jsou jsou vinné bary, restaurace, sklep, obchod s vínem a delikatesami, vinný e-shop a aktivity s vínem jako např. festivaly vína a hudby, degustační programy, dále služby osobního sommeliera, vinného asistenta a další. Vinograf nabízí zážitky teplé wine friendly kuchyně založené na snoubení vína a jídla.

Vinograf nabízí na tisíc vín z celého světa, z nichž kterékoli můžete ochutnat na skleničku, k němu skvělou nabídku sýrů a uzenin podávanou příjemným erudovaným personálem v přátelské atmosféře. My ve Vinografu neustále hledáme, ochutnáváme, zkoumáme a sledujeme, co se ve světě vína děje, abyste jej Vy mohli objevovat.