Bell dodal desátý stroj 429 na Filipíny

Changi Exhibition Centre, Singapur (21. února 2022) – Společnost Bell Textron Inc. dodala filipínskému korporátnímu zákazníkovi již desátý stroj Bell 429.  Dodávka jasně demonstruje oblíbenost tohoto vrtulníku mezi firemními zákazníky na Filipínách, kteří oceňují zejména jeho spolehlivost, jednoduché ovládání, hladké a tiché letové vlastnosti spolu se špičkovou zákaznickou podporou.

Začátkem letošního roku dosáhly stroje Bell 429 významného milníku, když překonaly hranici 500 000 celosvětově nalétaných hodin. I přes neustále se vyvíjející požadavky na nejrůznější mise si stroj 429 udržuje svoje vedoucí postavení – mezi jeho pokročilé funkce například patří let podle přístrojů (IFR) pro samostatného pilota, certifikace vrtulníku v kategorie A (tj., že i v případě poruchy motoru může bezpečně pokračovat) a integrovaný skleněný kokpit s avionikou, který nabízí výbornou kombinaci flexibility, bezpečnosti a odolnosti.

Letoun umí plnit celou řadu misí, včetně pátracích a záchranných, zdravotnických evakuací, pomoci při přírodních katastrofách, národní bezpečnosti a vojenského výcviku. Spolu s tímto nejnovějším strojem na Filipínách je v současné době v provozu přes 400 vrtulníků Bell 429, které nabízejí vynikající výkon a velkou všestrannost při využití.

###

O společnosti Bell 

Myslíme nad rámec toho, co děláme. Již více než 85 let měníme zážitek z létání a toho, kam až se můžeme dostat. Byli jsme prvními, kdo prolomil hranici zvuku a kdo získal certifikaci pro komerční vrtulník. Byli jsme na palubě první lunární mise NASA a uvedli jsme na trh pokročilý systém s překlopnými rotory. Dnes definujeme pokročilou leteckou mobilitu a nastavujeme její standardy. Kromě centrály ve Fort Worth v americkém Texasu působíme jako dceřiná společnost Textron Inc. v dalších strategických lokalitách po celém světě. Díky tomu, že více než čtvrtina našich kolegů sloužila v armádě, je naší vášní pomáhat právě armádě plnit její mise. Naše průlomové inovace přinášejí zákazníkům výjimečné zážitky. Efektivně, spolehlivě a v první řadě bezpečně.

O společnosti Textron

Textron Inc. je multioborová společnost, která využívá svou globální síť leteckých, obranných, průmyslových a finančních podniků k tomu, aby zákazníkům poskytovala inovativní řešení a služby. Textron je známý po celém světě díky svým silným značkám, jako jsou Bell, Cessna, Beechcraft, Hawker, Jacobsen, Kautex, Lycoming, E-Z-GO, Arctic Cat, Textron Systems a TRU Simulation + Training. Další informace naleznete na adrese: www.textron.com.