Tesco posílá první materiální a potravinovou pomoc na Ukrajinu

Praha, 27. únor 2022 – Společnost Tesco se zapojila do materiální a potravinové pomoci občanům na ukrajinském území. Ve spolupráci s Člověkem v tísni dnes z distribučního centra společnosti Tesco bylo uvolněno zboží v celkové hodnotě 700 000 Kč – dětské pleny, dámské hygienické potřeby, mýdla, utěrky, ale také konzervy, instantní kaše nebo oplatky. Darované zboží poslouží humanitární pomoci na ukrajinském Lvově. 

„V návaznosti na požadavek od Člověka v tísni jsme obratem shromáždili poptávané produkty, aby se mohly co nejrychleji dostat k těm, kteří je v této těžké situaci nejvíce potřebují. Jedná se o jeden z kroků, kterými chce společnost Tesco pomoci lidem bezprostředně zasaženým ozbrojeným konfliktem přímo na Ukrajině, ale také u nás,“ uvádí Katarína Navrátilová, generální ředitelka společnosti Tesco v České republice

Zároveň firma připravuje sbírku v rámci svého interního charitativního projektu na pomoc kolegům, Tesco Anděl, kam mohou zaměstnanci poukazovat své finanční příspěvky, které Tesco následně navyšuje. Tesco je ve spolupráci s potravinovými bankami také připraveno pomáhat při nastávající uprchlické vlně na území České republiky.

Tesco již včera oznámilo, že v rámci svého virtuálního operátora Tesco Mobile snižuje ceny za hovory na Ukrajinu, kdy zákazníci mohou volat na ukrajinská čísla jako do kterékoliv jiné země EU. Stejně tak na Ukrajině jsou v rámci roamingu uplatňovány ceny jako v EU. Navíc každému zákazníkovi, který v posledních 30 dnech na Ukrajinu volal, virtuální operátor poslal mimořádný bonusový kredit ve výši 100 Kč.