Čtvrtá brněnská prodejna Žabka je v provozu

Brno, 10. října 2019 – Zákazníci v Brně mohou využívat služeb již čtyř prodejen Žabka. Dnes byla v centru města v ulici Josefská 427/16 otevřena zatím poslední. Obchod má prodejní plochu 80 metrů čtverečních a nabízí vše od čerstvého pečiva, kávy až po trvanlivé potraviny nebo možnost úhrady složenek a vyzvednutí zásilek. 

Jak už bývá u prodejen Žabka zvykem, mají dlouho otevírací dobu, a to platí i v tomto případě, bude otevřeno od 6 do 23 hodin. V prostředí moderního obchodu pak pořídíte vedle čerstvých potravin i řadu výrobků pro zdravý životní styl, služby finančního servisu, možnost dobíjení telefonní kreditu nebo prodej losů. 

„Vedení této prodejny jsme svěřili paní Gabriele Kowalczikové, která aktuálně řídí v Brně už dvě prodejny,“ říká Radim Lunda, generální manažer sítě Žabka.

V Brně jsou momentálně v provozu již čtyři prodejny sítě Žabka. První byla otevřena v listopadu 2018 a nachází v Křenové ulici, druhá pak letos v březnu v ulici Milady Horákové a třetí přibyla v srpnu v ulici Medlánecké. Během krátké doby výrazně vrostl i zájem ze strany franšízantů, kteří by si rádi zřídili vlastní obchod. „Stále evidujeme nedostatek vhodných prostorů, které bychom k budování obchodů mohli využít. A to i přes to, že naše obchody se skvěle přizpůsobí různým velikostem a tvarům prodejních ploch. Běžná velikost Žabky je mezi 80 až 110 m2. Tato plocha je ideální pro přehledné uspořádání veškerého zboží, které zákazník potřebuje při běžném každodenním nákupu,“ vysvětluje Radim Lunda. Expanze Žabky tím ale ohrožena není a v brzké době se otevřou v Brně další nové obchody.

V současnosti provozuje obchodní síť Žabka 107 prodejen.

O společnosti Tesco Franchise Stores ČR s.r.o.

  • Tesco Franchise Stores provozuje zavedenou síť prodejen potravin Žabka v Čechách, zejména pak v Praze a Středočeském kraji, ale také v dalších lokalitách Středních, Západních, Jižních či Severních Čech.
  • Cílem a vizí je poskytnout zákazníkům snadný a pohodlný nákup, nabízet co nejširší sortiment, aby vždy nalezli to, co zrovna potřebují, a zajistit jejich maximální spokojenost s obchody a službami Žabka.
  • 1. dubna 2011 se společnost Žabka, a.s. stala součástí skupiny Tesco v České republice. 
  • Otevírací doba těchto provozoven (6 – 23 hod.) je pouze jedním z mnoha důvodů, proč jsou prodejny potravin tak populární. Šíře sortimentu, umístění ve vaší blízkosti a nároky na kvalitu obsluhy a poskytovaných služeb je to, co dělá Žabku Žabkou.
  • Obchody fungují ve formě franšízy, což znamená, že jsou provozovány nezávislými podnikateli podle standardů definovaných společností Tesco.