VGP předalo nově dokončenou halu v Českých Budějovicích společnosti Dachser

17. března 2022: Evropský developer a vlastník semi-industriálních a logistických nemovitostí VGP dokončil výstavbu haly C ve VGP Parku České Budějovice umístěného v komerční zóně Světlík. Objekt byl realizován na míru společnosti DACHSER Czech Republic, mezinárodní logistické společnosti se specializací na sběrnou službu, kontraktní logistiku a další služby. Slavnostní předání nových logistických a kancelářských prostor o celkové ploše 7 042 m2 právě proběhlo. Provoz logistického centra bude zahájen v nejbližších dnech. 

„Ze vzájemné spolupráce se společností DACHSER máme velkou radost. Nové prostory umožní ještě rychlejší a komfortnější odbavení zásilek než doposud, ale současně zde nechybí ani důraz na energetickou efektivitu a udržitelnost,“ komentuje David Plzák, Country Manager VGP pro Českou republiku, a dodává: „V našich parcích se vždy snažíme dbát na šetrnost k životnímu prostředí, přičemž jako společnost jsme se do roku 2025 zavázali stát uhlíkově neutrální. Konkrétně ve VGP Parku České Budějovice cílíme na certifikát BREEAM ve stupni Very Good a kromě řady udržitelných prvků přímo na budovách zde plánujeme také výsadbu zeleně v okolí areálu.“

Společnost DACHSER působí v  Českých Budějovicích od roku 2006 a pro své zákazníky z regionu jižních Čech zajišťuje pokrytí s celou Evropu. Hala C ve VGP Parku České Budějovice zahrnuje 2 000 m2 překládkové a přes 4 300 m2 skladové plochy. Dále disponuje 14 nakládacími rampami pro různé typy vozidel. Část budovy tvoří také zázemí v podobě moderních kanceláří, pro které je vyčleněno 650 m2. Součástí areálu bude dobíjecí stanice pro elektromobily, která poslouží jak nákladním, tak osobním vozům. 

Nové prostory naší pobočky v Českých Budějovicích zohledňují naše požadavky pro realizaci inteligentní logistiky. Umožní nám rozšířit nabídku služeb kontraktní logistiky i lépe organizovat realizaci zásilek sběrnou službou, dostatek nakládacích ramp je základním předpokladem pro ještě lepší optimalizaci a zrychlení manipulace při nakládce a vykládce,“ uvádí Ing. Jan Polter, MBA, obchodní ředitel DACHSER Czech Republic a.s., a dodává: „Polohu parku považujeme za ideální pro dosahování našich cílů v oblasti dálkových přeprav i městské logistiky a v neposlední řadě oceňujeme i vybavení VGP parku s ohledem na technologie budoucnosti.

VGP Park České Budějovice vzniká přímo na okraji města v komerční zóně Světlík s vynikajícím dopravním spojením do centra a přímým nájezdem na dálnici D3 propojující Prahu a rakouský Linz. Na cca 37hektarovém pozemku postupně vznikne areál se sedmi halami a více než 126 000 metry čtverečními pronajímatelných ploch vhodných pro logistiku či lehkou výrobu. V rámci spolupráce s městem a jeho požadavky bude také vybudováno veřejné odstavné parkoviště pro 30 kamionů, pro které v současné době není v oblasti parkovací kapacita a kamiony tak parkují na různých plochách po městě. VGP v rámci parku revitalizuje přilehlý rybník s cílem podpořit místní zadržování vody a biodiverzitu krajiny a rekonstruuje cyklostezku.

O společnosti VGP 

VGP je celoevropský developer, manažer, a vlastník špičkových logistických a semi-industriálních nemovitostí. Provozuje plně integrovaný podnikatelský model s kapacitou a dlouhodobou expertizou napříč dodavatelským řetězcem. Společnost má rozvinuté portfolio pozemků (ve vlastnictví nebo zajištěných) o rozloze 10,49 milionu m² a strategicky se zaměřuje na výstavbu business parků. Společnost byla založena v roce 1998 jako belgický rodinný developer nemovitostí v České republice. Dnes, s více než 350 zaměstnanci, VGP vlastní a provozuje aktiva v 14 evropských zemích, a to jak přímo, tak prostřednictvím několika 50:50 společných podniků. K prosinci 2021 činila hrubá hodnota aktiv společnosti VGP, včetně 100% společných podniků, částku 5,75 miliardy EUR a čistá hodnota aktiv (EPRA NTA) společnosti činila 2,33 miliardy EUR. Společnost VGP je kótována na burze Euronext Brussels. Další informace naleznete na: http://www.vgpparks.eu.
Další informace naleznete na: http://www.vgpparks.eu