CBRE zprostředkovala pronájem 12 tisíc m2 skladových prostor v nově vznikající hale v Praze-Hostivaři 

Praha – 24. března 2022 – Na brownfieldu v ulici Průmyslová nedaleko obchodního centra Europark Štěrboholy či outletového centra Fashion Arena začala výstavba nové skladové haly pro vlastníka PRARENA 1, která je sesterskou firmou PRAKAB Pražská kabelovna a také členem skupiny SKB. Rozdělena bude na tři nájemní jednotky, přičemž dvě z nich obsadí společnosti Asbis CZ a Asbis Enterprises. Vedení projektu v projekční, povolovací a realizační fázi a současně pronájem prostor zajišťuje společnost CBRE, světový lídr v oblasti komerčních realitních služeb. Plánovaný termín dokončení je v závěru letošního roku.

„Získat exkluzivitu na pronájem takovýchto prostor bylo doslova za odměnu. Pozemků v okolí hlavního města je enormní nedostatek, navíc tento se vzhledem ke své strategické poloze cca 10 km od centra metropole a 2 km od Pražského okruhu doslova nabízel pro e-commerce. Podepsanými nájemci jsou dvě sesterské společnosti, které se zabývají velkoobchodní činností IT vybavení a elektroniky. Dohromady si v Hostivaři celkem pronajmou 14 tisíc m2 skladových a kancelářských prostor, odkud budou zásobovat tisíce zákazníků s IT, ICT a spotřební elektronikou v rámci ČR a zároveň celou síť vlastních poboček v regionu EMEA,“ komentuje Ivana Watson, realitní konzultantka CBRE pro průmyslové a logistické nemovitosti, a dodává: „V první fázi projektu zbývá posledních 3 000 m2 volných prostor, na které již vedeme pokročilá jednání s potenciálními nájemci. K nastěhování budou od 1. čtvrtletí příštího roku. V horizontu dvou až tří let je v plánu další etapa, ve které budeme nabízet celkem 8 000 m2 k pronájmu.“

Společnost CBRE, konkrétně tým Project Managementu & Building Consultancy, se na projektu podílí již od zahájení spolupráce v roce 2018, kdy pro majitele pozemku zpracoval studii proveditelnosti a navrhl nové objekty tak, aby bylo co nejlépe využito stávající území. „Nová výstavba si vyžádala demolici starých nevyužívaných objektů na areálových pozemcích PRAKAB Pražská kabelovna a přípravu území pro novou výstavbu. Aktuálně již probíhá realizace první etapy. Náš tým má na starosti kompletní koordinaci stavby, stejně jako technická jednání s novými nájemci o potřebných vnitřních úpravách prostor. Pokud jde o udržitelná řešení, tak nová hala počítá s fotovoltaickou elektrárnou umístěnou na střeše objektu či částečným využíváním dešťové vody v objektu,” uzavírá Vojtěch Rusz, projektový manažer týmu Building Consultancy v CBRE.

CBRE

CBRE Česká republika, LinkedinFacebook 

O CBRE:

CBRE Group, společnost figurující na žebříčku Fortune 500 a indexu S&P 500 se sídlem v Dallasu, je světovou vedoucí společností v oblasti realitních služeb a investic (z hlediska výnosů za rok 2021). S více než 100 000 zaměstnanci poskytuje služby majitelům nemovitostí, investorům a nájemníkům ve více než 100 zemích světa. Společnost CBRE poskytuje širokou škálu integrovaných služeb od správy a údržby nemovitostí, obchodních transakcí, projektového managementu, investičního managementu přes oceňování nemovitostí, pronájmu a prodeje nemovitostí, strategického poradenství až po hypoteční a developerské služby. S téměř 350 zaměstnanci CBRE v České republice spravuje téměř 75 objektů komerčních budov o celkové rozloze téměř 1,2 mil. m2. Pro více informací navštivte internetové stránky společnosti na www.cbre.cz.