Zateplení domu usnadní nový kalkulátor od dodavatele minerálních izolací URSA

31. března 2022 – Výrobce a dodavatel minerálních izolací URSA připravil pro odborníky i laiky, kteří se chystají zateplit dům, praktickou pomůcku. Přehledný kalkulátor umožní tepelně technické a vlhkostní posouzení konstrukce, které si může každý vyplnit online a výsledky zdarma stáhnout ve formátu pdf. Díky kalkulátoru ušetří stavebníci čas a získají potřebné informace, díky kterým bude jejich dům vhodně tepelně izolován.

Tepelná izolace domů získává v posledních měsících na významu. Rostoucí ceny energií přesvědčují stále více lidí o tom, že klíčem ke snížení nákladů za bydlení, je co nejvíce snížit jeho energetickou náročnost. Aby byl dům správně zateplen, je třeba nepodcenit úvodní přípravu. Ta ale vyžaduje dostatek času a většinou také odborné znalosti.

Kalkulátor ocení jak odborníci ve stavebnictví, tak i stavebníci z řad široké veřejnosti

Nový online nástroj je zdarma k využití na webových stránkách společnosti. Je určen především odborníkům působícím ve stavebnictví, například architektům, projektantům a dalším souvisejícím profesím. „Věřím ale, že kalkulátor využijí i stavebníci laici, kteří se rozhodli zvýšit komfort svého bydlení a snížit náklady na energie. Výhodou práce s kalkulátorem je výrazná úspora času při plánování vhodného zateplení. Uživatel si může vybrat z řady   typových konstrukcí s již předvyplněnými daty anebo do kalkulátoru přidat vlastní konstrukci. Software následně ze zadaných parametrů vygeneruje výstup, který je možné si jednoduše stáhnout ve formátu pdf a vytisknout,“ uvádí Ing. arch Tereza Vojancová ze společnosti URSA.

Kalkulátor si poradí se všemi možnostmi zateplení 

Možnosti výběru jsou u kalkulátoru nastaveny tak, aby v něm každý našel řešení pro svoji konstrukci.  Spočítá požadované parametry ať už jde o zateplení šikmých nebo plochých střech, půdy, stěn či podlahy. 

Součástí kalkulátoru je i možnost výběru nevhodnějšího materiálu URSA v souladu s výstupem, který uživatel získá. „Minerální izolace URSA nabízí širokou škálu materiálů, které jsou vhodné pro kompletní zateplení domu. Všechny jsou vyrobeny z recyklovaných surovin a šetří životní prostředí. Doufám, že společně s naší novinkou, která usnadní přípravy na izolaci domu, přinese zateplení domu jeho uživatelům dlouhá léta strávená v příjemném prostředí a s nízkými nároky na jejich peněženky,“ dodává Tereza Vojancová

Kalkulátor je k dispozici na www.ursa.cz/kalkulator 

Více informací naleznete na www.ursa.cz

O společnosti URSA

Společnost URSA CZ s.r.o. úspěšně působí na českém stavebním trhu skoro 30 let a je jedním z předních dodavatelů tepelných, akustických a protipožárních minerálních izolací. Pevné místo značky URSA svědčí o tom, že kvalita výrobků prodávaných pod touto značkou má na českém trhu velký význam. Všechny nabízené produkty jsou prvotřídní kvality a vyráběné z ekologicky nezávadných surovin. Společnost URSA je členem Asociace výrobců minerálních izolací a Asociace dodavatelů montovaných staveb. Podrobné informace týkající se produktů společnosti URSA vám rádi poskytnou odborníci na zateplení prostřednictvím tech.poradce@ursa.com.