Společnost Cisco představila inovace pro rychlejší zavádění hybridního cloudu v podnicích

Praha, 8. dubna 2022 – Společnost Cisco představila inovace, které zákazníkům pomohou urychlit a zjednodušit zavádění hybridních cloudových prostředí.

Shrnutí inovací:

  • Nové integrace platformy Cisco Intersight™ s veřejným cloudem umožňují konzistentní provozní model s řízením a přehledem o celém multicloudu pro virtuální stroje a clustery Kubernetes®.
  • Systém Cisco HyperFlex™ Express, který snižuje nároky na zavedení hyperkonvergovaného řešení; přináší nové hardwarové platformy postavené na nejnovějších procesorech AMD EPYC™.
  • Servery řady Cisco UCS® X-Series založené na platformě Intersight nyní nabízí grafické uzly a novou flexibilní síťovou technologii, která poskytuje špičkovou přenosovou kapacitu potřebnou pro moderní aplikace. 

S rozvojem aplikací vzrůstá také množství interakcí mezi člověkem a strojem. Podniky se v této situaci snaží o jednoduchost a flexibilitu, aby zvládly rozmanitosti aplikací. Moderní aplikace jsou dynamičtější a vyžadují, aby byla infrastruktura více přizpůsobitelná. Zároveň se od podnikového IT požaduje, aby podporovalo rychle se měnící obchodní požadavky a urychlilo poskytování infrastruktury a aplikací.

V důsledku toho podniky přecházejí na hybridní multicloudový provozní model, aby mohly centrálně spravovat infrastrukturu a aplikace bez ohledu na jejich umístění a poskytovat optimalizovaný výkon. Cisco pokračuje ve své strategii inovací na všech úrovních hybridního cloudového prostředí, od čipů přes výpočetní systémy po operační platformu poskytovanou formou SaaS s integrací s veřejným cloudem – to vše navrženo tak, aby zákazníkům pomohlo zjednodušit a snáze spravovat vícero cloudových prostředí a aplikací. 

„Podniky se standardizují na hybridních, multicloudových prostředích, avšak mnoho z nich stále ladí strategii, jak minimalizovat náročnost a maximalizovat užitek díky provoznímu modelu a nástrojům, které poskytují flexibilitu, rychlost a jednoduchost,“ říká DD Dasgupta, viceprezident pro produktový management cloudových a výpočetních řešení ve společnosti Cisco. „Společnost Cisco se snaží pomáhat podnikovému IT s transformací na hybridní cloud a zaváděním provozního modelu, který podnikům umožňuje rychle se přizpůsobovat a zefektivnit bezpečné poskytování aplikací, ať jsou umístěné v lokálních datových centrech nebo ve veřejném cloudu.“

Mezi představené hybridní cloudové inovace patří:

Platforma Cisco Intersight

  • Služba Cisco Intersight Kubernetes s připojenými clustery: Nová schopnost platformy Intersight, která zákazníkům umožňuje propojit jejich lokální klastry Kubernetes s novými nebo stávajícími klastry Kubernetes ve veřejném cloudu, což správcům IT umožňuje sledovat a provozovat kontejnery v lokálních prostředích a různých veřejných cloudech z jediné platformy.
  • Integrace Cisco Intersight s Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2): Rozšiřuje možnosti hybridního cloudu tak, že zahrnuje veškerý inventář a automatizaci virtuálních strojů v AWS i lokálních prostředí.

Hyperkonvergovaná infrastruktura Cisco HyperFlex

  • Cisco HyperFlex Express: Zjednodušený hardware a software, který zákazníkům umožňuje rychlý přechod na hybridní cloud a urychluje nasazení lokální hyperkonvergované infrastruktury založené na platformě Cisco Intersight.
  • Systémy Cisco HyperFlex s procesory AMD EPYC TM 3. generace: Rozšiřuje zákazníkům možnosti volby o hyperkonvergované systémy s procesory AMD EPYC, které poskytují vynikající výkon a efektivitu v klastrech pro různorodé soubory pracovních zátěží.
  • Inovace pro Edge Computing: Nový kontejnerovaný software pro lokální zařízení může běžet na různých platformách Cisco včetně přepínačů, směrovačů a průmyslových síťových IoT, platforem, které se často nachází v edge prostředích, a poskytovat tak efektivní odlehčené řešení s vysokou dostupností pro dvojuzlové klastry.

Cisco UCS X-Series

  • Cisco UCS X-Series: Nejrychleji se rozvíjející systém UCS serverů v historii společnosti Cisco. Modulární systém UCS X-Series je nyní vylepšen o nové akcelerované výpočetní schopnosti a flexibilní, vysoce výkonné síťové prostředky. Patří mezi ně:
  • Uzel s grafickou jednotkou (GPU) a s technologií Cisco UCS X-Fabric: Poskytuje zákazníkům flexibilní možnost připojení výpočetních uzlů k akcelerovaným výpočetním prostředkům GPU NVIDIA pro potřeby moderních úloh AI/ML a pracovních zátěží virtuální desktopové infrastruktury. To umožňuje dosáhnout vyšší efektivity pomocí jediného systému pro pracovní zátěž různých typů (blade/rack).

Unified Fabric 5. generace pro výkon a jednoduchost: Špičkový výkon v modulárním systému, včetně podpory jednoho portu 100G a přenosové kapacity 200G pro jeden server, představuje ochranu investic, snížení nákladů a dostatečnou kapacitu pro datově náročné aplikace.   

O Cisco Systems 

Cisco (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým lídrem v oblasti technologií, které zajišťují fungování internetu. Cisco inspiruje a otevírá nové možnosti tím, že mění váš pohled na aplikace, zabezpečuje vaše data, transformuje vaši infrastrukturu a pomáhá vašim týmům k úspěchu v globální a inkluzivní budoucnosti. Další informace naleznete na newsroom.cisco.com nebo nás sledujte na Twitteru na @Cisco.