Samsung představuje Galaxy M53 5G: ve všech ohledech dokonalé zařízení

Novinka nabízí špičkový výkon, vysokokapacitní baterii a fotoaparát s rozlišením až 108 megapixelů.

Praha 11. dubna 2022 – Společnost Samsung Electronics představila nový smartphone, který rozšiřuje řadu Galaxy M a maximalizuje uživatelský zážitek – Galaxy M53 5G. Novinka se chlubí výkonným procesorem, displejem FHD+ sAMOLED+ Infinity-O s obnovovací frekvencí 120 Hz a úhlopříčkou 6,7″, baterií s kapacitou 5000 mAh nebo fotoaparátem s vysokým rozlišením až 108 Mpix. Samsung Galaxy M53 5G bude ve České republice dostupný od 29. dubna 2022 ve variantě 8+128 GB v modré, hnědé a zelené barvě a jeho doporučená maloobchodní cena je 12 999 korun. 

„Řadu Galaxy M si v posledních letech naši zákazníci velmi oblíbili. Proto jsme se rozhodli v této řadě pokračovat a přinést uživatelům zajímavé funkce a solidní výkon za dostupnou cenu.  Letošní Galaxy M53 5G není výjimkou. Nabízí velký displej, dostatek výkonu pro všechny funkce, velkokapacitní baterii, možnost rozšíření vnitřní paměti a v neposlední řadě snímač s rozlišením až 108 Mpix,” říká Tomáš Balík, ředitel mobilní divize českého a slovenského Samsungu.

Výrazný displej

Galaxy M53 5G disponuje 6,7palcovým (17 cm) displejem FHD+ sAMOLED+ Infinity-O displejem s obnovovací frekvencí 120 Hz, která zajistí plynulé posouvání obsahu. To z něj činí ideální volbu pro uživatele, kteří často sledují videa nebo hrají mobilní hry. Tomu napomáhají i kompaktní rozměry – tloušťka pouhých 7,4 mm a hmotnost 176 g. Přístroj příjemně padne do ruky a pohodlně se používá. Součástí těla telefonu je také čtečka otisků prstů na straně zařízení.

Výkon na úrovni

Galaxy M53 5G pohání osmijádrový procesor MediaTek D900 vyrobený 6nm technologií, který podporuje připojení 5G. To zajišťuje dostatečný výkon pro multitasking, surfování na internetu v sítích 5G a podporu dalších funkcí. Smartphone bude na českém trhu dostupný ve verzi 8+128 GB s možností rozšíření o 1 TB prostřednictvím karty microSD, která není součástí balení.

Fotoaparát pro náročné

Největším lákadlem nového Galaxy M53 5G jsou však fotoaparáty. Oproti předchůdci se jejich počet na zadní straně zvýšil na čtyři. Hlavní fotoaparát má bezkonkurenční rozlišení 108 Mpix, takže zachytíte i ty nejmenší detaily. Následuje širokoúhlý fotoaparát s rozlišením 8 Mpix, který poskytuje fotografiím 123stupňovou perspektivu, makro fotoaparát s rozlišením 2 Mpix a objektiv pro hloubku ostrosti se stejným rozlišením. Přední fotoaparát, který je zabudovaný v displeji a ocení ho zejména tvůrci selfie, má rozlišení 32 Mpix. Fotoaparáty jsou vybaveny řadou funkcí, které dál dokážou vylepšit výsledné snímky.

Baterie na celý den

Další výhodou řady M je baterie. V případě Galaxy M53 5G má kapacitu až 5 000 mAh s podporou rychlého 25W nabíjení, což zajišťuje bezproblémový celodenní provoz. Navíc můžete baterii dobít až na 50 % za 30 minut. K dlouhé výdrži baterie přispívá také automatické přepínání do úsporného režimu podle stavu baterie.

Reproduktory, které vás pohltí

Protože řada M posouvá vše na maximum, Samsung nevynechal ani kvalitu zvuku. Galaxy M53 5G je vybaven výkonným a špičkovým reproduktorem. Každý zvuk tak zní čistěji a bohatěji. Navíc můžete během hovorů nastavit různé úrovně potlačení okolního hluku, a to až ve třech úrovních. 

Fotografie Galaxy M53 5G najdete ZDE.

Technické specifikace

Galaxy M53 5G
Displej6.7”, FHD+, sAMOLED+Infinity-O Display, 120 Hz
ProcesorOsmijádrový 6nm MediaTek D900, 2,4 GHz
Baterie5 000 mAh (typická kapacita), 25 W rychlonabíjení (Fast Charging)
FotoaparátZadní strana:Hlavní: 108 MpixUltraširoký: 8 MpixMakro: 2 MpixPro hloubku ostrosti: 2 MpixPřední strana:Selfie kamera: 32 Mpix
Paměť8 + 128 GBMožnost rozšíření MicroSD až na 1 TB
BarvyModrá, hnědá, zelená
Rozměry a hmotnost164,7 x 77,0 x 7,4 mm; 176 g

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými převratnými myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení, digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Samsung je podle žebříčku Interbrands z roku 2021 pátou nejhodnotnější značkou světa s hodnotou 74,6 miliard dolarů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.