TCL představuje ucelenou řadu domácích spotřebičů, které usnadní život a přinesou do domácnosti pohodlí

[Praha, 12. dubna 2022] Společnost TCL Electronics (1070.HK), jeden z dominantních hráčů v globálním odvětví výroby televizorů a přední značka spotřební elektroniky, posiluje svoji pozici v produktech přinášejících domácí pohodlí. Rozšiřuje svůj ekosystém produktů, které spojují umělou inteligenci a internet věcí (AI x IoT), pro digitálně propojený a snadný život. V průběhu roku 2022 TCL rozšíří svoji nabídku a uvede na trh novou prémiovou klimatizaci FreshIN, modelovou řadu automatických praček s parním programem a automatickým dávkováním P2 a také nové modely robotických vysavačů Sweeva a čističek vzduchu Breeva.

Nová prémiová klimatizace FreshIN

Poté co TCL uvedla v roce 2021 v Evropě své první produkty pro klimatizaci, demonstruje tato společnost své odhodlání navrhovat a inovovat stále lepší produkty. V tomto roce uvádí na trh nové prémiové klimatizační zařízení pro domácnost FreshIN. S bezpočtem klíčových prémiových funkcí doplní tento elegantní produkt (dostupný v modelech s výkonem 9K a 12K BTU) jakýkoli prostor a zabrání nepříjemným výkyvům pokojové teploty. Nová klimatizace obsahuje funkci FreshIN+, která informuje uživatele o proudu nového vzduchu v místnosti a začne jej ihned zpracovávat.

Funkce pro vyrovnávání rozdílu v teplotě odstraní nepříjemné výkyvy teplot, kdy je čerstvý vzduch buď chlazen, nebo ohříván. Výsledná teplota se bude lišit od té nastavené maximálně o 0,5 °C.

Díky ventilátoru s vysokým výkonem dokáže klimatizace FreshIN zpracovat až 60 kubických metrů vzduchu za hodinu, což pohodlně vystačí pro potřeby většiny typů vnitřních prostor. TCL také vytvořila vysoce účinný systém využívající filtry QuadriPuri, kdy vzduch prochází čtyřmi vrstvami (základní filtr, antibakteriální vrstva se stříbrem, HEPA filtr a filtr o vysoké hustotě). Inovativní design 360° zajišťuje široký úhel působení a dosahu po celém vnitřním prostoru.

Nová řada automatických praček P2 s parním programem

TCL představuje automatické pračky řady P2, které mají parní program pro eliminaci nejběžnějších bakterií a zajistí také nejlepší výsledky v čistotě, hygieně a ochraně prádla. Chytrý automatický dávkovač inteligentně spočítá přesné množství pracího prostředku, aviváže a vody potřebné pro jednotlivé cykly praní, a vyhne se tak poddávkování nebo předávkování, ale také současně zlevňuje provoz pračky. Další použitá technologie Brushless Digital Inverter1 umožňuje motoru pračky rotovat optimální rychlostí pro daný objem prádla. Výsledkem jsou nižší vibrace, což zaručuje tišší chod pračky, prodlužuje životnost a zvyšuje spolehlivost. Pračka tak spotřebovává méně energie než běžné pračky.

Pomocí automatického vážení dokáže nová automatická pračka TCL také detekovat váhu prádla a automaticky nastavit spotřebu vody a čas cyklů praní. Navíc pomáhá šetřit čas díky funkci Quick Wash. Tento praktický program umožní ukončit cyklus praní během 15 minut. Díky funkci Spray Wash se automaticky aktivuje čisticí program na konci každého cyklu pro vyčištění těsnění dveří pračky. Přesně směrovaný proud vody očistí těsnění od zbytků pracího prášku a pěny a zajistí čistější výsledek praní. Čistá pračka pro čistější prádlo! 

Nová série praček a sušiček TCL P2 také nabízí program Air Refresh, který odstraní zápach během 25 minut bez nutnosti použít prací prášek. To šetří nejen náklady na prací prášek a vodu, ale také prodlužuje životnost prádla.

TCL P2 pro objemy 8 kg, 9 kg a 10 kg

TCL P2 washer&dryer pro objem 8 kg a 5 kg sušení

Nové robotické vysavače Sweeva 3000M a 3500M 

TCL uvádí nové robotické vysavače2 Sweeva 3000M a 3500M, které navazují na předchozí oceňované (včetně CES 2022 Innovation Award) robotické vysavače TCL.

Čtyři úrovně sací síly s maximem až 2 700 Pa zajistí, že tyto nové vysavače vysávají a mopují podlahu pro zcela čistý a bezprašný domov. Boční kartáče společně s centrálním rotujícím kartáčem rychle a účinně odstraňují špínu, prach, vlasy a chlupy z různých povrchů, jako jsou koberce a podlahy. Funkce Auto Carpet Boost se automaticky aktivuje, když se vysavač dostane z pevné podlahy na koberec, a optimalizuje čisticí výkon. S nově navrženým systémem mopování podlah integrovaný mop rovnoměrně absorbuje vodu z 300ml nádržky a uvolňuje ji během mopování. Úroveň vody může být ovládána pomocí mobilní aplikace TCL Home.

Vylepšený gyroskopický navigační systém zajistí kompletní pokrytí celé plochy během vysávání a čištění bez nutnosti dálkového ovládání, navíc vysavač automaticky detekuje překážky a předměty. Nová Sweeva se nezastaví před lemem koberce nebo malým výstupkem, protože dokáže překonat výšku až 20 mm. Navíc nespadne například ze schodů, ani nebude narážet do zdí, protože pro svůj pohyb využívá příslušné senzory.

Sweeva nejen čistí, ale také pomocí UV-C světla sterilizuje podlahu a chrání domácnost před škodlivými bakteriemi. Vysavač je vybaven výkonným a omyvatelným HEPA filtrem, který dokáže odfiltrovat i alergenní zbytky kůže a srsti domácích mazlíčků, prachové částice do velikosti PM 2,5 i škodlivé bakterie až do velikosti 0,3 mikronu. Skvěle tak udržuje čistotu domácnosti i svěží vzduch. 

Sweeva automaticky detekuje, když je nádobka na nečistoty plná, zaparkuje se do vlastní popelnice3 s obsahem čtyř litrů a vyprázdní vysátý obsah. Vlastní popelnice pojme prach až ze čtyř kompletních vysávacích cyklů v rozmezí několika týdnů.

Díky aplikaci TCL Home mohou uživatelé vzdáleně ovládat svůj vysavač a například plánovat úklid, zapínat UV-C záření nebo nastavovat množství vody při mopování. Vysavače podporují také hlasové ovládání Amazon Alexa a Google Assistant. Sweeva 3000M a 3500M vydrží na jedno nabití pracovat až 180 minut a zvládnou plochu4 až 200 m2.

Nové čističky vzduchu Breeva Pro Series 700 a 400 s vysoce účinným filtračním systémem

TCL navazuje na úspěch svých inteligentních domácích spotřebičů, které využívají internet věcí a umělou inteligenci, a přináší nové modely čističek vzduchu Breeva5 – Breeva Pro 700 a 400. Tyto čističky jsou navrženy pro prostory s podlahovou plochou až 84 čtverečních metrů6, respektive 42 čtverečních metrů7, a využívají zcela novou, vysoce výkonnou technologii Clear Air Delivery Rate (CADR).

Nové čističky vzduchu používají pětistupňový filtrační systém breevaShieldTM, včetně filtrů TRUE HEPA H13. Filtrační účinnost tohoto vysoce výkonného filtru je vyšší než 99,97 % u částic 0,3 μm, jako jsou prach, pyl, roztoči, bakterie či prachové částice PM2,5. Navíc je generován bezpočet záporných aniontů prostřednictvím ionizace pro akumulování a nasátí malých částic ze vzduchu. Čistička tak chrání před toxiny a prachem. UV paprsky zničí DNA a RNA bakterií a mikroorganismů pro plný efekt sterilizace.

Díky vysoce přesnému duálnímu senzoru (s laserovým prachovým senzorem pro detekci koncentrace částic v okolním vzduchu v reálném čase a senzorem VOC pro detekování koncentrace volatilních organických částeček ve vzduchu, jako je formaldehyd, zvířecí zápach nebo zápach kouře) řada čističek Breeva Pro nepřetržitě monitoruje kvalitu vzduchu a automaticky nastavuje úroveň filtrace. Rychlé a snadné ovládání podporuje tříbarevný indikátor, který zobrazuje aktuální stav kvality vzduchu.

Aplikace TCL Home umožňuje uživateli vzdáleně plně ovládat čističku vzduchu Breeva Pro, programovat dobu čištění, kontrolovat záznamy o kvalitě ovzduší, stavu a využití filtru. Vše prostřednictvím chytrého telefonu. Možné je také ovládání pomocí Amazon Alexa nebo Google Assistant.

Ultra tichý chod u řady Breeva Pro v režimu Sleep dosahuje pouze 26 dB, což je nižší hladina hluku než šepot. V tomto režimu se navíc vypne podsvětlení. Zároveň mají tyto čističky velmi nízkou spotřebu energie.

1 TCL nabízí 10letou záruku na motor

2 Od května 2022 

3 Pouze u modelu Sweeva 3500M

4 Testováno ve standardním režimu na tvrdé podlaze laboratoří TCL IOT Lab

5 Breeva Pro Series 700 a 400 od června 2022

6 Breeva Pro 700

7 Breeva Pro 400

O společnosti TCL Electronics

TCL Electronics (1070.HK) je rychle rostoucí společnost v oblasti spotřební elektroniky a přední hráč v celosvětovém televizním průmyslu. Společnost byla založena v roce 1981 a nyní působí na více než 160 trzích po celém světě. Společnost TCL se specializuje na výzkum, vývoj a výrobu produktů spotřební elektroniky – od televizorů přes audio zařízení až po chytré domácí spotřebiče.