Talentovaní vývojáři mají šanci učit se od nejlepších a nastartovat svou kariéru. STRV Academy se vrací, programátory naučí vyvíjet na sedmi platformách

Praha 13. dubna 2022 – Po dvouleté pauze se vrací vzdělávací program českého STRV pro talentované vývojáře a programátory. STRV Academy se skládá ze sedmi vzdělávacích bloků zaměřených na jednotlivé platformy, pro které STRV vyvíjí aplikace. První vzdělávací blok začne 20. dubna, zaměří se na ekosystém Android a vytvoření prototypu vlastní aplikace. Poté naváže bloky se zacílením na frontend, backend a užší zaměření na platformu iOS. Součástí programu je také networking, trénink soft skills či mentoringové lekce od seniorních vývojářů z STRV. Lekce probíhají každý týden ve večerních hodinách, a jsou tak vhodné pro studenty i pracující. Programátorům může akademie otevřít dveře přímo do STRV.


„Jsme rádi, že k nám po pandemické odmlce můžeme opět pozvat mladé talenty i zkušenější programátory, osobně je poznat a dát jim šanci rozvíjet jejich dovednosti dál. Letošní STRV Academy jim nabídne celkem sedm vzdělávacích bloků, přičemž každý z nich je zaměřen na vývoj pro platformy, kterým se v STRV věnujeme. Úspěch předchozích ročníků nás utvrzuje v tom, že právě skrze podporu začínajících vývojářů a předávání know-how můžeme vychovávat špičkové profesionály. Program navíc slouží i jako poznávací platforma pro náš komunitní způsob hiringu,“ shrnuje Ondřej Slabý, chief people officer v STRV.

Nejen teorie, ale také praktické dovednosti a funkční prototyp

„První vzdělávací blok bude letos patřit Androidu a zaměří se na funkční prototypy aplikací a jejich vývoj. Kromě technických dovedností jim ale nabídneme také mentoring a trénink soft skills. Existuje velké množství edukačních nástrojů, my se ale zaměřujeme především na reálné zkušenosti u reálných projektů s ostřílenými vývojáři. Cílem je zbořit bariéry mezi začínajícími vývojáři a naší společností. Hledáme talenty, kteří rádi dávají do práce svoje maximum a chtějí se vypracovat na špici,“ popisuje obsah programu Marián Fůsek, Chief Design & Engineering Officer.

Celkově čeká účastníky sedm intenzivních kurzů se zaměřením na jednotlivé obory a platformy. Pro juniory jsou připraveny běhy Android, Frontend a iOS, kde se naučí všechny důležité základy, databáze a uživatelské prostředí. Pro zkušenější programátory jsou k dispozici Backend, Data Science a pokročilé lekce pro iOS vývojáře. Vzdělávací bloky se budou konat v průběhu roku 2022 a celou sérii uzavře listopadový běh zaměřený na product management. Veškeré informace zájemci o STRV Academy naleznou na webu STRV.

STRV Academy pomáhá programátorům nakopnout kariéru

Akademie vznikla v roce 2017 s cílem podpořit začínající talenty a rozšířit dovednosti zkušených vývojářů, předat jim znalosti a umožnit jim tak nahlédnout pod pokličku vývojářského světa. Za dobu existence programu jím prošlo více než 150 lidí, z nichž někteří našli uplatnění přímo v STRV, dalším akademie pomohla nastartovat kariéru jinde.

„Pro mě jako vývojáře samouka byla STRV Academy doslova životní zkušenost. Dostal jsem šanci získat základní znalosti a zkušenosti v oboru iOS programování a IT světě obecně. Díky možnosti si vše vyzkoušet od základů jsem opravdu pochopil, co to znamená být vývojář. Tím nejpodstatnějším přínosem však byli lidé. Všichni byli neuvěřitelně milí a nápomocní, což je důvod, proč jsem mohl udělat tak obrovské pokroky a odchytit si svou první práci jako iOS vývojář. Bez váhání mohu říci, že Academy nastartovala mou kariéru,“ říká Ondřej Korol, který dnes působí přímo v STRV.

Když jsem začínala svou cestu na pozici vývojáře node.js, v STRV jsem získala plno cenných zkušeností a dovedností. Všichni mentoři byli velmi nápomocní a vzdělávací blok obohatil mé znalosti v oblasti node.js. Díky tomu jsem velmi jednoduše našla uplatnění v oboru,“ shrnuje svůj zážitek Julie Klimentová, která díky STRV Academy začala svou kariéru programátorky v jiné společnosti.

STRV Academy označuje návrat eventů pro českou tech komunitu

V letošním roce se chce karlínská společnost vrátit ke svým pravidelným událostem pro technologickou komunitu a STRV Academy je první z nich. Eventy jsou pro STRV důležité také z náborového hlediska, které je pro firmu letos klíčové. Chce se totiž začít více věnovat vlastním projektům pod hlavičkou STRV Labs, ačkoli dosud pro společnost byl primární klientský byznys. V roce 2021 STRV dosáhlo konsolidovaného obratu 18,7 milionu dolarů, rozšířilo své portfolio o 32 nových klientů a spustilo 11 nových klientských produktů.

Více o STRV

STRV je tým softwarových designérů a vývojářů. Při svém založení v roce 2004 se společnost soustředila exkluzivně na budování partnerské sítě v USA a postupně se podle dat portálu Clutch vyvinula v globálního lídra na trhu a zařadila se mezi 1 % nejlepších B2B firem na světě. STRV stojí za řadou webových i mobilních aplikací a AI/ML řešení pro partnery z rozličných odvětví – od startupů po korporace. Mezi tyto partnery patří například ClassDojo, Microsoft, Barry’s, The Athletic, MedMen a stovky dalších. V roce 2018 označila poradenská firma Deloitte a médium The Financial Times STRV jako druhou nejrychleji rostoucí evropskou firmu. Tým více než 190 lidí se vedle klientských projektů soustředí také na vlastní produkty pod značkou STRV Labs.