Společnost HMD Global oznamuje zahájení prodeje cenově dostupného telefonu Nokia G11 na českém trhu

Praha, 27. dubna 2022 – Společnost HMD Global, výrobce telefonů Nokia, dnes oznámila zahájení prodeje cenově dostupného modelu Nokia G11. Novinka spadající do oblíbené modelové řady Nokia G se může pochlubit dlouhou životností a působivou výdrží baterie na jedno nabití. Tedy vším, čím se telefony Nokia před lety proslavily.

Nokia G11 potěší stejně jako lépe vybavený model Nokia G21 novým štíhlejším designem, který skvěle padne do ruky. Tělo je vyrobeno z odolného polykarbonátu a nadále svým vzhledem ctí odkaz na severské kořeny značky. Novinka disponuje prostorným 6,5″ HD+ displejem s 90Hz obnovovací frekvencí a velkorysou kapacitou baterie o velikosti 5050 mAh. Úctyhodná třídenní výdrž baterie je ideální pro ty, kteří se chtějí plně věnovat všem svým aktivitám, aniž by museli pravidelně sledovat procentuální ukazatel stavu nabití.

Nokia G11 je vybavena pokročilým 13MP snímačem s podporou nočního režimu, 2MP fotoaparátem pro makro a 2MP senzorem pro hloubku ostrosti. O kvalitní selfie se pak postará přední fotoaparát s rozlišením 8 MP. Výbavu pak uzavírá nový Superúsporný režim, ve kterém uživatelé najdou možnost si detailně pohlídat spotřebu energie v jednotlivých aplikacích a rozpoznání obličeje, které funguje také s nasazenou rouškou nebo respirátorem.

Jak už je u telefonů Nokia zvykem, budoucí majitelé novinky se mohou těšit na hlavní systémové aktualizace po dobu dvou let a pravidelné bezpečnostní aktualizace po dobu tří let. To je dvojnásobek počet bezpečnostních aktualizací v porovnání s konkurencí ve stejné cenové kategorii.

Cena a dostupnost

Nokia G11 míří v těchto dnech do prodeje v barevné variantě Charcoal ve specifikaci s 3GB RAM
a s 32GB úložištěm za doporučenou cenu 3 799 Kč. 

O HMD Global

HMD Global Oy se sídlem v Espoo ve Finsku je novým domovem telefonů a tabletů Nokia. HMD vytváří a distribuuje celou řadu chytrých i obyčejných telefonů zaměřených na široké spektrum zákazníků v mnoha cenových hladinách. HMD je díky svému závazku pro rozvoj inovací exkluzivním licenčním partnerem značky Nokia v oblasti mobilních telefonů a tabletů. Nokia je registrovanou ochrannou známkou společnosti Nokia Corporation. Více informací naleznete na www.hmdglobal.com. Nokia je registrovanou značkou společnosti Nokia Corporation. Android, Google a další značky jsou registrovanou značkou společnosti Google Inc. Qualcomm a Snapdragon jsou ochrannými známkami Qualcomm Incorporated registrovanými ve Spojených státecha dalších zemích. Qualcomm Snapdragon je produktem Qualcomm Technologies, Inc.