Vývojářské studio Cleevio spustilo blockchainovou divizi, během prvních tří měsíců získali spolupráce za více než 10 milionů korun

Praha, 2. května 2022 – Vývojářská společnost Cleevio rozšířila své působení o další odvětví a po loňském ztrojnásobení obratu vybudovala nové oddělení zaměřené na blockchain. Tomu se za první kvartál podařilo dosáhnout kontraktů ve výši 10 milionů a v rychlém růstu plánuje pokračovat.

V čele blockchainového oddělení, do jehož vývoje investovala společnost 4 miliony Kč, stojí Ondřej Macháček. Ten má několikaleté zkušenosti z finančního sektoru, podílel se například na budování služby Mall Pay. Pod jeho vedením Cleev.io, jak se blockchainové oddělení nazývá, navázalo spolupráci s několika českými i zahraničními projekty. Během prvních tří měsíců vybudovalo celkem patnáctičlenný tým, který se dále rozšiřuje. Díky rychlému růstu Cleev.io za první kvartál dosáhlo obratu 3 milionů korun a celková hodnota získaných spoluprací přesahuje 10 milionů korun.

 „Soustředíme se na programování smart contractů, vyvíjíme také celé platformy, ať už webové či mobilní. Baví nás vymýšlet věci od úplného začátku až po uvedení na trh. Propojujeme naše zkušenosti s tvorbou Web2, tedy standardních aplikací, a Web3, aplikacích postavených na blockchainu, a díky tomu přicházíme na nové možnosti a řešení, což považuji za naši hlavní konkurenční výhodu,” vysvětluje Ondřej Macháček, vedoucí blockchainového oddělení.

Blockchainová technologie, která se používá zejména u kryptoměn, ze své podstaty láká i pochybné projekty. Pro Cleevio je proto podle Ondřeje Macháčka klíčové vybírat si pro spolupráci partnery se zajímavými realizacemi, které přináší zákazníkům i vývojářům smysl. Kvůli tomuto požadavku už podle něj blockchainová divize celkem desítku různých projektů odmítla.  

V roce 2022 plánuje Cleev.io uskutečnit spolupráci na přibližně desíti projektech. „Chceme navazovat dlouhodobá partnerství, která obohatí obě strany a podílet se na projektech, které mají přidanou hodnotu,” uzavírá Ondřej Macháček.

O Cleevio:

Cleevio je česká vývojářská společnost, která vznikla v roce 2007 a vyvinula projekty jako Spendee nebo Gamee, které se posléze osamostatnily. Cleevio pomohlo vytvořit řadu zajímavých služeb, například HoppyGo, Zásilkovna, Evropa 2, Youradio a další. Cleevio se jako technologický partner aktuálně podílí na mezinárodním projektu Driverama nebo americké službě pro správu digitálního dědictví GoodTrust. V roce 2021 obrat Cleevia překonal 100 milionů Kč. www.cleevio.com