Společnosti Xiaomi a Leica Camera oznamují dlouhodobou spolupráci: V červenci započne nová éra mobilní fotografie

Společnosti Xiaomi a Leica neustále usilují prostřednictvím inovativních technologických průlomů a estetických snah o zlepšování optického výkonu a fotografického zážitku.

Praha, 23. května 2022 – Xiaomi, přední světová společnost v oblasti spotřební elektroniky a výroby mobilních telefonů, a Leica Camera, jejíž legendární pověst je založena na dlouholeté tradici vynikající kvality, inovativních technologiích a německého řemeslného zpracování, oznamují svou spolupráci v oblasti mobilního zobrazování. První vlajkový smartphone společně vyvinutý oběma společnostmi bude oficiálně uveden na trh v červenci tohoto roku.

    Společnost Xiaomi byla založena v roce 2010 a v současnosti je třetím největším výrobcem chytrých telefonů na světě. Od svého založení se dodnes řídí posláním “neúnavně vytvářet úžasné produkty za poctivé ceny, aby si každý na světě mohl díky inovativním technologiím užívat lepší život”. Její chytré telefony a další produkty se prodávají ve více než 100 zemích a regionech po celém světě. Díky silné oblasti výzkumu a vývoje a neustálým dlouhodobým investicím do technologií se společnost Xiaomi stala významným lídrem v technologických inovacích v oblasti spotřební elektroniky a inteligentní výroby. V oblasti fotografování, poskytuje společnost Xiaomi na základě dlouhodobé technické akumulace v oblasti optiky objektivů, čipů, algoritmů atd. a hlubokého porozumění mobilní fotografii, mimořádné fotografické zážitky včetně portrétů, nočních scén a momentek.

Již více než 100 let vytváří společnost Leica Camera kompaktní fotoaparáty, které si oblíbili průkopníci street fotografie, a prvotřídní optické objektivy. Díky důmyslnému vývoji optiky a impozantnímu řemeslnému zpracování jsou fotoaparáty Leica, rozpoznatelné podle “červené tečky”, německým inženýrstvím v té nejlepší podobě a stále přitahují nové generace uživatelů. Společnost Leica tak k sobě díky svým precizně zpracovaným mistrovským dílům neustále přitahuje známé fotografy i nové talenty z celého světa.

    Společnosti Xiaomi i Leica sdílejí stejné představy o mobilní fotografii. Obě neustále usilují o zlepšování optického výkonu a fotografického zážitku prostřednictvím inovativních technologických průlomů a estetických snah.

    „Společnost Xiaomi se zaměřuje na vytváření dokonalého uživatelského zážitku a vždy doufala, že prozkoumá možnosti fotografování smartphonem až do krajnosti. Společnosti Xiaomi a Leica se vzájemně shodují ve svých snahách a nápadech a oceňují vzájemné výhody a odvětví. Tato spolupráce bude silným impulsem pro strategii společnosti Xiaomi v oblasti fotografování. Během spolupráce došlo k nebývale hlubokému splynutí inovativních technologií, produktových filozofií a zobrazovacích preferencí obou stran, od optického designu až po vyladění estetických směrů,“ říká Lei Jun, zakladatel, předseda představenstva a generální ředitel Xiaomi Group.

„Je nám ctí, že dnes můžeme oznámit dlouhodobou strategickou spolupráci se společností Xiaomi. Leica i Xiaomi jsou globální prémiové značky a během této bezprecedentní hluboké spolupráce obě strany postupně pracovaly na tom, aby zákazníkům přinesly novou éru mobilní fotografie. Jsme přesvědčeni, že první společně vyvinutý vlajkový smartphone zviditelňuje průkopnický pokrok obou společností. Poskytneme zákazníkům v oblasti mobilní fotografie výjimečnou kvalitu obrazu, klasickou estetiku Leica, neomezenou kreativitu a otevřeme novou éru mobilní fotografie,“ dodává Matthias Harsch, generální ředitel Leica Camera AG.

O společnosti Xiaomi

Společnost Xiaomi Corporation byla založena v dubnu 2010 a 9. července 2018 byla uvedena na hlavní burzu cenných papírů v Hongkongu (1810.HK). Xiaomi je společnost zabývající se spotřební elektronikou a chytrou výrobou, jejímž jádrem jsou chytré telefony a chytrý hardware propojený platformou IoT. 

V souladu s naší vizí “Přátelit se s uživateli a být nejpohodovější společností v srdcích uživatelů” se společnost Xiaomi neustále snaží o inovace, vysoce kvalitní uživatelskou zkušenost a provozní efektivitu. Společnost neúnavně vytváří úžasné produkty s poctivými cenami, aby si všichni na světě mohli užívat lepší život díky inovativním technologiím.  

Xiaomi je jednou z předních světových společností v oblasti chytrých telefonů. Její podíl na trhu z hlediska dodávek chytrých telefonů se umístil na 3. místě na celém světě ve třetím čtvrtletí roku 2021. Společnost také vytvořila přední světovou spotřebitelskou platformu AIoT (AI+IoT), k jejíž platformě bylo k 30. září 2021 připojeno více než 400 milionů chytrých zařízení, s výjimkou chytrých telefonů a notebooků. Produkty Xiaomi jsou přítomny ve více než 100 zemích a regionech po celém světě. V srpnu 2021 se společnost potřetí dostala na seznam Fortune Global 500, kde se umístila na 338. místě, což je o 84 míst více než v roce 2020.  

Xiaomi je součástí indexů Hang Seng, Hang Seng China Enterprises Index, Hang Seng TECH Index a Hang Seng China 50 Index.

O společnosti Leica Camera AG

    Leica Camera AG je mezinárodní výrobce špičkových fotoaparátů a sportovní optiky. Legendární pověst značky Leica je založena na dlouhodobé tradici vynikající kvality, německého řemeslného zpracování a průmyslového designu v kombinaci s inovativními technologiemi. Nedílnou součástí kultury značky je rozmanitost aktivit, které společnost vykonává pro rozvoj fotografie. Vedle galerií Leica a Leica Akademies rozesetých po celém světě jsou to například ceny Leica Hall of Fame Award a zejména Leica Oskar Barnack Award (LOBA), která je považována za jednu z nejinovativnějších sponzorských cen existujících v současnosti. Kromě toho má společnost Leica Camera AG se sídlem v hesenském Wetzlaru a druhým výrobním závodem v portugalském Vila Nova de Famalicão celosvětovou síť vlastních národních organizací a maloobchodních prodejen Leica.