ESG manažerkou developerské skupiny Crestyl se stala Alena Líškay Králíková

Praha, 24. května 2022 – Developerská a investiční skupina Crestyl jmenovala v květnu svou ESG manažerkou Alenu Líškay Králíkovou. Na nově zřízené pozici bude zodpovědná za rozvoj a dohled nad politikami a postupy v oblasti životního prostředí, společenské odpovědnosti a správy a řízení společnosti.

„Nastal čas podívat se na náš přístup k ESG strategicky a připravit dlouhodobou strategii udržitelnosti. Proto mám velikou radost, že v našem týmu můžeme přivítat právě Alenu. Je opravdovým nadšencem pro udržitelnost a rozmanitost s významnými zkušenostmi nejen s vedením a vyhodnocováním CSR a ESG strategií, ale i s mnoha filantropickými iniciativami. Věřím, že pro naši společnost bude přínosným členem a díky svým bohatým znalostem a zkušenostem nám dále pomůže rozvíjet se v oblasti udržitelnosti a celospolečenské odpovědnosti,“ říká Simon Johnson, ředitel skupiny Crestyl.

Alena Líškay Králíková přichází do Crestylu z pojišťovny Kooperativa, kde působila dva roky jako Sustainability and Diversity manager. Předtím působila téměř tři roky jako CSR manažerka v platformě Byznys pro společnost, tu samou pozici pak zastávala téměř pět let také v Československé obchodní bance (ČSOB). 

Alena Líškay Králíková je absolventkou Univerzity Karlovy, oboru anglický a francouzský jazyk a literatura. Má téměř tříletou dceru, která s rodinou sdílí vášeň pro cestování na kratší i delší vzdálenosti i krátké výlety a turistiku. Alena je kromě toho také velkou milovnicí literatury a divadla.

O společnosti CRESTYL:

CRESTYL působí na českém realitním trhu již přes dvacet let a patří mezi vedoucí developery s širokým portfoliem rezidenčních a komerčních projektů. V současné době se aktivně věnuje rozvoji více než patnácti lokalit po celé České republice s celkovou investiční hodnotou přesahující 1,2 miliardy EUR. Patří k nim i největší projekt v centru Prahy s názvem Savarin, rostoucí čtvrť DOCK v pražské Libni nebo nově vznikající čtvrť Hagibor u metra Želivského. U všech svých projektů se CRESTYL zaměřuje na kvalitu, design, nadstandardní zpracování, použití prvotřídních materiálů a celkové pohodlí pro jejich obyvatele i návštěvníky.