Společnost Prochazka & Partners zajistila a navrhla nové kanceláře pro KPMG v Brně včetně výstavby. Stěhování proběhne na podzim

Praha, 6. června 2022 – Společnost Prochazka & Partners, která se zabývá poradenstvím pro nájemce v oblasti komerčních realit, zajistila nové kanceláře v objektu Vlněna pro poradenskou a auditorskou společnost KPMG Česká republika. Brněnská pobočka KPMG se do nových prémiových prostor nastěhuje letos na podzim po patnácti letech v předchozích kancelářích a zároveň expanduje téměř na dvojnásobek podlahové plochy. Prochazka & Partners zajistí také komplexní služby v oblasti Design & Build – nové kanceláře tak nejen navrhla, ale i dohlédne na jejich výstavbu až do úspěšného předání. 

„KPMG se rozhodlo přestěhovat své brněnské kanceláře do prestižního projektu Vlněna od společnosti CTP v centrální části města. Jedná se o novou atraktivní lokalitu v okolí Zvonařky, která nabídne zaměstnancům KPMG výbornou občanskou vybavenost a skvělou dopravní dostupnost s hlavním vlakovým a autobusovým nádražím a centrem města v dochozí vzdálenosti od tohoto nového administrativního komplexu. Náš designový návrh pak počítá s principy hybridního modelu práce, kdy mají zaměstnanci flexibilitu ve volbě práce z kanceláře či domova, s čímž souvisí i návrh dispozice kanceláří a jejich technické vybavení,“ říká Radek Procházka, Managing Partner Prochazka & Partners. 

Aktuálně probíhá výběrové řízení na generálního zhotovitele FIT OUT prací na základě vypracované projektové dokumentace, během měsíce bude předáno staveniště a budou zahájeny stavební práce na nadstandardní části kancelářských prostor KPMG. Dokončení nájemních prostor bude probíhat ve spolupráci s technickým týmem CTP.

„Pro nové kanceláře jsme se rozhodli kvůli skvělé lokalitě a designu, ale neméně důležité pro nás byly principy udržitelnosti, ať už co se týče ekologických nebo energetických standardů. Naším cílem je vytvořit atraktivní a moderní pracoviště umožňující snadné propojení mezi jednotlivými týmy. Klíčovým prvkem nového pracovního uspořádání jsou pak společné prostory a flexibilní pracovní místa,“ říká Pavel Kliment, provozní ředitel a partner české KPMG.

Půdorysný tvar budovy (do písmene H) umožnil v kancelářích propojení různých typů pracovních zón pomocí spojovacího proskleného krčku, který kromě okázalého panoramatického výhledu nabízí sdílená pracovní místa, společenský prostor s rozmanitými formami sezení a kuchyňku s jídelní a kavárenskou části. Celý koncept moderních kanceláří je podpořen kombinací modrých a tlumených barev. Ve spojení s přírodním materiálem tak tvoří příjemné a profesionální prostředí.

O společnosti Prochazka & Partners

Společnost Prochazka & Partners v roce 2013 založil Radek Procházka a dnes je vedoucí společností výhradně zaměřenou na zastupování nájemců v oblasti komerčních nemovitostí. Poskytuje komplexní servis pro nájemce v segmentech Offices a Industrial (přejednání, relokace, expanze, nákup či výstavba na klíč) a svým klientům zajišťuje i architektonické a projektové poradenství a management (Design & Build). Společnost od roku 2016 vyhlašuje také odbornou soutěž Kanceláře roku. Více o společnosti na www.prochazkapartners.cz

O KPMG Česká republika

KPMG poskytuje služby v oblasti auditu, daní, poradenství a práva stovkám firem z celé řady odvětví, zejména však z finančního, energetického a nemovitostního trhu. V České republice zaměstnává přes 1 000 odborníků a tím se řadí mezi největší poskytovatele poradenských služeb v zemi. Jako součást celosvětové sítě poradenských společností se KPMG Česká republika může opřít o znalosti a zkušenosti více než 236 tisíc expertů, kteří působí ve 145 státech světa. Více na www.kpmg.cz