PPL rozveze 10 tisíc zásilek s Učebnicemi pro Ukrajinu

(Praha, 8. června 2022) – Dne 1. června 2022 se balíkový přepravce PPL CZ zapojil do společného projektu Nadace PPF, Nadace The Kellner Family Foundation a Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy – Učebnice pro Ukrajinu. PPL bezplatně zajistí dodání 10 tisíc zásilek učebnic.

K dispozici bude bezmála 220 tisíc kusů učebních materiálů a bezplatně si je mohou objednat přes portál UcebniceProUkrajinu.cz všechny školy a vzdělávací instituce, které o ně budou mít zájem, stejně tak i jednotlivci. Dostupné budou učebnice pro 1. a 2. stupeň základních škol, pro střední školy, didaktické materiály pro učitele, učebnice češtiny pro dospělé a ilustrovaný česko-ukrajinský slovník.

Učebnice pro Ukrajinu financuje skupina PPF s cílem pomoci při vzdělávání a začlenění ukrajinských dětí do českých škol. Díky zapojení dalších partnerů negeneruje projekt žádné realizační náklady a všechny prostředky tak mohou být využity na nákup vzdělávacích materiálů. 

„V PPL dlouhodobě podporujeme v rámci našich dobročinných aktivit děti a mládež, tedy naši budoucí generaci. Nyní se v České republice nacházejí i děti, které sem dovedla momentální situace na Ukrajině, a ty neméně potřebují podporu a pocit bezpečí. Proto jsme ani na vteřinu neváhali a připojili se k projektu Učebnice pro Ukrajinu, který dává zejména dětem možnost naučit se rychleji česky, integrovat se a lépe tak překonat toto nelehké období,“ zmínil konkrétní důvody zapojení společnosti PPL její generální ředitel Petr Horák

Horák dále doplňuje, že PPL také zajišťuje humanitární pomoc v podobě dodávkové a kamionové přepravy, hmotnou pomoc pro azylová centra, dodává kartony a obalový materiál do distribučních míst nadací a spustila také akci Balík pro tebe za 1 Kč, aby mohli dobrovolníci posílat pomoc tam, kde je to zrovna třeba. Balík pro tebe lze odeslat za 1 Kč po zadání kódu POMAHAME na www.ppl.cz/v-ppl-pomahame. „Nezapomínáme ale ani na ostatní, kteří potřebují pomoc a nadále podporujeme vzdělávání, sport, děti a mládež a podnikáme významné kroky k uhlíkové neutralitě, resp. bezemisnímu provozu,“ podtrhuje Horák. „Nezanedbatelnou roli ve všech těchto aktivitách mají naši zaměstnanci, kteří i přes jejich pracovní vytížení věnují svůj čas dobrovolnické činnosti.“  

Všechny učebnice a slovníky budou vytištěny a distribuovány ještě před začátkem školního roku 2022/2023. Některé materiály jsou k dodání okamžitě po objednání na webu projektu a další pak postupně během prázdnin. 

Všechny podrobnosti a důležité informace o projektu a všech zapojených partnerech najdete na webu www.UcebniceProUkrajinu.cz.


O společnosti PPL
Společnost PPL CZ je součástí divize DHL eCommerce Solutions a na tuzemském trhu představuje předního poskytovatele přepravních služeb pro firmy a podnikatele. Nabízí však i služby pro soukromé osoby se službou Balík pro tebe. PPL CZ se specializuje na balíkovou přepravu po ČR a do celé Evropy. Společnost zaměstnává téměř 1000 pracovníků a 2000 řidičů. Disponuje 24 depy, centrálním překladištěm a rozsáhlou sítí výdejních a podacích míst – PPL Parcelshopů a Parcelboxů, kterých je téměř 3000 po celé České republice. DHL eCommerce Solutions je součástí skupiny Deutsche Post DHL Group, která je přední světovou poštovní a logistickou společností. Skupina spojuje lidi a trhy a umožňuje globální obchodování. DPDHL Group zaměstnává přibližně 550 000 lidí ve více než 220 zemích a teritoriích po celém světě, díky čemu je jedním z největších soukromých zaměstnavatelů na světě.