Ušetřete na pojištění domácnosti díky certifikovaným bezpečnostním vchodovým dveřím!

Ceny pojištění domácnosti se u jednotlivých pojišťoven poměrně výrazně liší, ale u naprosté většiny z nich významně klesají po instalaci certifikovaných bezpečnostních vchodových dveří do bytu nebo rodinného domu. Zabezpečení vstupu do domácnosti snižující riziko vloupání tak chrání zájmy nejen jejích obyvatel, ale i pojišťovny, která to zohledňuje ve slevách na pojistném. Certifikované vchodové bezpečnostní dveře sice nejsou levnou záležitostí, ale jedná se o investici, která se určitě vyplatí.

Pojišťovny obvykle nekladou při sjednávání pojištění domácnosti vysoké požadavky na to, jak by daná domácnost měla být zabezpečena. Je tedy na každém, jak se rozhodne svůj domov zajistit. Investice do kvalitních bezpečnostních dveří, které chrání zdraví i majetek a zásadně snižují riziko vloupání i desítky let, ale přináší také úsporu na pojištění domácnosti. Díky kvalitnímu zabezpečení domácnosti je možné na pojistném ušetřit 20–30 %. Konkrétní výše slevy samozřejmě závisí na podmínkách jednotlivých pojišťoven, a proto má smysl věnovat jejich výběru náležitou péči. 

Kvalitní bezpečnostní dveře s platným certifikátem by měly být součástí každé domácnosti, protože pomáhají chránit to nejcennější, co máme. „Vchodové dveře do domu a bytu by měly být certifikované minimálně v bezpečnostní třídě 3. Takové dveře odolají zloději, který se je pokusí překonat pomocí páčidla a dalšího ručního nářadí včetně mechanické ruční vrtačky. Do této kategorie spadají např. dveře NEXT SD 101, které mají 17 jisticích bodů, a integrovaný mnohabodový bezpečnostní zámek dveří chráněný zesíleným ocelovým plechem. Celé dveře jsou navíc zasazeny v tuhé ocelové kostře s oboustranným pancéřováním. Zde začíná ochrana domácnosti, na kterou je možné se spolehnout,“ uvádí Jaroslav Pecka, ředitel společnosti NEXT a.s. 

Velkou roli hraje míra zabezpečení domácnosti v případě, že dojde k pojistné události. Při její likvidaci znalci zkoumají nejen dveře, ale i okna, kliky, vložky a zejména certifikáty příslušných bezpečnostních prvků. Čím lépe je totiž byt či dům zabezpečen, tím vyšší je maximální částka, kterou pojišťovna za ukradené či poškozené věci klientovi vyplatí. Rozdíly se tak mohou pohybovat až v řádech desetitisíců korun. Je tedy určitě vhodné si předem prověřit výrobce, od kterého si chceme bezpečnostní vchodové dveře objednat, a zaměřit se na kvalitní výrobky s příslušnou, pro náš trh platnou, certifikací. „Díky platnému certifikátu máme jistotu, že dveře mají ty správné bezpečnostní prvky a zároveň předejdeme nepříjemnému překvapení v případě vzniku pojistné události. Pokud bychom totiž použili dveře bez platných certifikátů, může se stát, že pojišťovna odmítne finanční plnění, resp. jej sníží z důvodu horšího zabezpečení než na jaké byla uzavřena pojistná smlouva,“ vysvětluje J. Pecka ze společnosti NEXT a.s., jejíž produkty jsou certifikované v českých zkušebnách podle norem EU.

Dobrou zprávou je, že bezpečnostní dveře mohou být nejen funkční, ale i elegantní. Díky spolupráci dvou tradičních českých výrobců NEXT a SOLODOOR není potřeba ani u vchodových dveří rezignovat na design. „Vchodové bezpečnostní dveře NEXT určené do bytů v bytových domech nabízíme se všemi SOLO povrchy a přinášíme tak našim zákazníkům stoprocentní funkci bez jediného estetického kompromisu, tedy včetně možnosti sladit bezpečnostní vchodové a všechny ostatní interiérové dveře do jednotného dekoru,“ uzavírá Jaroslav Pecka.

Pokud bydlíte v přízemním bytě nebo v rodinném domě, je žádoucí myslet také na zabezpečení dalších potenciálních cest, kterými se může zloděj do domácnosti dostat – okna, lodžie či balkón, na něž lze nainstalovat mříže, bezpečnostní zasklení nebo uzamykatelné kličky oken. Další variantou je použití speciálních bezpečnostních fólií na sklo. Tyto formy pasivního zabezpečení domácnosti je ideální doplnit alarmem s napojením na pult centralizované ochrany.

Společnost NEXT a.s., největší český výrobce bezpečnostních dveří, vznikla v roce 1991 a patří k průkopníkům ve výrobě vchodových bezpečnostních dveří na našem trhu. Jedinečná ocelová konstrukce zajišťuje dveřím NEXT prvotřídní kvalitu. Každý kus dveří je originál a vyrábí se na míru dle individuálních požadavků konkrétního zákazníka. Ve výrobním závodě v Budyni nad Ohří se každý rok vyrobí přes 4 000 vchodových bezpečnostních dveří. Společnost s více než třicetiletou tradicí nabízí také profesionální poradenství a servis včetně montáže. 

Bezpečnostní dveře značky NEXT je možné objednat u 22 autorizovaných, proškolených a profesionálních prodejců po celé České republice i na Slovensku. V hlavním prodejním showroomu v Praze je možné si prohlédnout jednotlivé typy bezpečnostních dveří a poradit se s odborníky. Díky neustálému technologickému vývoji a vlastní truhlárně i dýhárně nabízí firma širokou škálu povrchových úprav, různá designová řešení, a to včetně replik historických dveří. Všechny produkty značky NEXT jsou certifikované v českých zkušebnách podle norem EU.