Společnost HMD Global představuje tři nové tlačítkové telefony a kompaktní tablet

  • Nokia 8210 4G: ikonický model ve stylu 90. let obohacený o rychlé 4G připojení a další moderní funkce
  • Nokia 2660 Flip: stylové véčko navržené s ohledem na snadné používání
  • Nokia 5710 XpressAudio: tlačítkový telefon s revolučním designem pro 21. století a integrovanými bezdrátovými sluchátky
  • Nokia T10: tablet s kapesními rozměry a dostatečným výkonem pro každodenní aktivity i tříletou podporou pravidelných bezpečnostních záplat

Praha, 12. července 2022 – Společnost HMD Global, výrobce telefonů Nokia, dnes představila tři nové tlačítkové telefony. Ty jsou skvělou alternativou pro uživatele, kteří si chtějí alespoň na chvíli odpočinout od moderních technologií nebo jen ocení sekundární telefon se skvělou výdrží a odolností. HMD Global, lídr na trhu v této kategorii, tak upevňuje svou pozici a nadále ctí odkaz původních telefonů Nokia. Tablet Nokia T10 pak oživuje kategorii snadno přenosných tabletů s úspornými rozměry, a vstupuje na trh s elegantním designem a dlouhou podporou prostřednictvím aktualizací.

Výše zmíněné novinky potvrzují závazek společnosti HMD Global zajistit přístup k technologiím co nejvíce lidem a nabízet dlouhou životnost zařízení jak v kategorii telefonů, tak nově i tabletů. Důležitým aspektem je také čas uvedení těchto cenově dostupných modelů. V této nejisté době, kdy náklady na každodenní život rostou, totiž mnoho spotřebitelů hledá příležitost, jak ušetřit. 

Florian Seiche, CEO společnosti HMD Global, řekl: „Odkaz společnosti Nokia se v našem portfoliu spojuje s inovacemi a moderními funkcemi. Nové tlačítkové telefony nabírají na síle a jsou ideálním společníkem pro všechny komunikační potřeby. Nokia 5710 XpressAudio pak díky zabudovaným bezdrátovým sluchátkům přímo v těle telefonu dokazuje, že inovace nepřináší jen drahá zařízení. A protože nadále neslevujeme z našich příslibů dlouhé podpory a životnosti zařízení Nokia, mohou se na ni těšit nejen majitelé tabletu Nokia T20, ale také ti, kteří si zvolí příruční novinku Nokia T10.“

Nokia T10: kvalitní zpracování v kapesním provedení

Nejnovější tablet Nokia T10 je malý zvenku, ale velký uvnitř. Nabízí dostatečně výkonný osmijádrový procesor Tiger T606, kterému sekunduje v závislosti na paměťové verzi (64/32 GB) buďto 4GB nebo 3GB operační paměť. Displej s rozlišením 1280×800, úhlopříčkou 8″ a jasem až 450 nitů je ideálním parťákem pro sledování oblíbených seriálů nebo brouzdání internetem. Tablet se může pochlubit polymerovou unibody konstrukcí s nanotexturovou úpravou, která zamezuje vzniku škrábanců. Výbavu uzavírá dvojice reproduktorů, baterie o velikosti 5250 mAh, Android 12 s příslibem dvou let hlavních aktualizací a tří let pravidelných bezpečnostních aktualizací a možnost zakoupit také LTE verzi.

Nokia 8210 4G: stylová legenda je zpět

Nový přírůstek do oblíbené řady tlačítkových telefonů „Nokia Originals“, který oslavuje ikonický model Nokia 8210 – to je nová Nokia 8210 4G. Nokia 8210 4G zaujme zejména nezapomenutelným designem, charakteristickou odolností, podporou 4G, funkcí VoLTE, velkým 2,8″ displejem a intuitivním uživatelským rozhraním. Samozřejmostí je opět vynikající výdrž baterie.

Nokia 5710 XpressAudio: tlačítkový telefon pro 21. století mění pravidla hry

Nokia 5710 XpressAudio navazuje na oblíbenou Nokii 5310 a to není zdaleka vše. Větší baterie, speciální tlačítka pro ovládání zvuku a vestavěná bezdrátová sluchátka posouvají svou praktičností hudební zážitek na zcela novou úroveň. Nokia 5710 XpressAudio je tak skvělým parťákem na dlouhé cesty a v dosaženém cíli není nic jednoduššího než bezdrátová sluchátka ukrýt zpátky do těla telefonu.

Nokia 2660 Flip: dostupné a odolné véčko

Véčkové provedení novinky Nokia 2660 Flip zaručuje komfortní vyřizování hovorů za každé situace. Tomu napomáhá i ergonomické umístění sluchátka a mikrofonu vyplývající z atraktivní konstrukce zařízení. Telefon vyniká také velkým displejem, kompatibilitou s naslouchátky, královskou výdrží na jedno nabití a velkými tlačítky, která si oblíbí zejména starší lidé. Nokia 2660 Flip nabídne také vyhrazené nouzové tlačítko, které umožňuje rychlý kontakt s nejbližšími. V případě, že dojde k neočekávané události, lze kontaktovat až pět kontaktů. 

Ceny a dostupnost

Dostupnost, barevné varianty a doporučené ceny na našem trhu brzy upřesníme.

O HMD Global

HMD Global Oy se sídlem v Espoo ve Finsku je novým domovem telefonů a tabletů Nokia. HMD vytváří a distribuuje celou řadu chytrých i obyčejných telefonů zaměřených na široké spektrum zákazníků v mnoha cenových hladinách. HMD je díky svému závazku pro rozvoj inovací exkluzivním licenčním partnerem značky Nokia v oblasti mobilních telefonů a tabletů. Nokia je registrovanou ochrannou známkou společnosti Nokia Corporation. Více informací naleznete na www.hmdglobal.com. Nokia je registrovanou značkou společnosti Nokia Corporation. Android, Google a další značky jsou registrovanou značkou společnosti Google Inc. Qualcomm a Snapdragon jsou ochrannými známkami Qualcomm Incorporated registrovanými ve Spojených státecha dalších zemích. Qualcomm Snapdragon je produktem Qualcomm Technologies, Inc.