Deloitte se stal partnerem institutu „42 Prague“, podporuje tak inovativní přístup k IT vzdělávání

Praha, 8. srpna 2022 – Deloitte se stal strategickým partnerem úspěšného vzdělávacího konceptu pro zájemce o studium různých oborů informačních technologií. „42 Prague“ je třetím projektem patřícím do vzdělávací sítě „École 42“ v koncernu Volkswagen. Ve vzdělávacím institutu, jehož českou odnož iniciovala společnost ŠKODA AUTO, dokončí v budoucnu své studium každoročně 150 vývojářů. Celé studium je zdarma a je otevřené všem.

„Technologie jsou nedílnou součástí většiny projektů, na nichž se podílíme, a rozvoj ICT talentů je tak pro nás naprosto zásadní. Proto chceme podpořit iniciativu, která povede k rychlejší digitální transformaci. V rámci nově navázané spolupráce budou mít studenti možnost pravidelně absolvovat individuální konzultace s našimi odborníky, placené stáže a všeobecně využít podporu společnosti při svém studiu,“ říká Milan Kulhánek, partner v oddělení poradenských služeb Deloitte.

Vzdělávací institut, v jehož čele stojí Daria Hvížďalová, vyzdvihuje tři pilíře způsobu učení. Vedle gamifikace, kdy se pokrok každého studenta měří v úrovních, se budou studenti vzdělávat podle konceptu peer learningu, týmového učení a samostatné práce. Třetím pilířem je peer evaluace, v jejímž rámci se studenti budou vzájemně hodnotit a tímto způsobem podporovat konstruktivní výměnu informací o výsledcích projektů. Institutu navíc udělilo pro rok 2022 záštitu Ministerstvo průmyslu a obchodu

„Institut 42 Prague přináší do České republiky inovační způsob vzdělávání a je skvělé, že již teď se těší tak obrovskému zájmu a podpory ze stran studentů i partnerů. Aktuálně máme přes tisíc zájemců a pro ty nejnadanější z nich chystáme letos na podzim intenzivní bootcampy, na kterých si budou moci naši koncepci vyzkoušet,” popisuje koncept studia Daria Hvížďalová, ředitelka Institutu 42 Prague. „Společnost Deloitte je pro nás velmi inspirativním partnerem s rozsáhlými odbornými znalostmi a zájmem o technologické inovace. V dnešní době je IT katalyzátorem mnoha odvětví a Deloitte je ukázkovým příkladem toho, jak mohou technologie prostupovat všemi oblastmi. Jsem hrdá, že máme společný cíl, kterým je poskytovat kompletní, dostupné a na budoucnost zaměřené vzdělávání pro každého, bez ohledu na jeho věk, původ nebo sociální postavení,” doplňuje Daria Hvížďalová. 

Kampus 42 Prague se bude nacházet v oblasti Kolbenova v nově vznikající pražské čtvrti. Areál bude otevřen 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a bude vybaven moderním hardwarem. První kampus byl založen v Paříži roku 2013. Vizí jeho zakladatelů bylo vytvořit unikátní školící středisko pro kodéry s jedinečným pedagogickým přístupem. Toto filantropické úsilí se rozrostlo na dnešní celosvětovou síť škol, která čítá přes 42 kampusů a má více jak 13 000 studentů. 
V Česku mezi spoluzakládající společnosti patří kromě ŠKODA AUTO také Trask a Greencode. „42 Prague“ spolupracuje s firmami jako Digiteq nebo s místními partnery jako například Czechitas PRG AI apod.