Inside Games obhajují zlaté medaile ze Samsung MČR Brawl Stars

Praha 15. srpna 2022 – Prvními šampiony letošního esportového MČR se ve Vodafone PLAYzone Areně stali hráči Inside Games. Obhájci titulu Samsung MČR Brawl Stars ukázali, že i v nové sestavě patří k absolutní česko-slovenské špičce. Stříbro patří stejně jako v loňském roce týmu Sampi.Tipsport a bronz si odnášejí GLORE. Brawl Stars je první ze dvou mobilních her, které letošní Samsung MČR hostí. Na podzim se ještě uskuteční finále ve hře League of Legends: Wild Rift.

Brawl Stars kombinuje prvky sběratelské hry s rychlou a zábavnou akcí. Dnes patří ve světě mezi nejoblíbenější mobilní hry a počet stažení překonal 300 milionů. Na programu Samsung MČR se Brawl Stars objevilo už potřetí. Do finálové fáze turnaje se probojovalo osm týmů, které se letos utkaly ve Vodafone PLAYzone Areně, novém esportovém centru v Praze.

„Mám velkou radost, že i letos jsme mohli vidět špičkové hráče a diváky, kteří společně sdílí vášeň pro mobilní hry na skvělé akci. Gratuluji letošním vítězům k jejich obhajobě. Letošní Samsung MČR ale zdaleka nekončí, v říjnu nás ještě čeká finále ve hře LoL: Wild Rift. A pokud sami rádi hrajete na mobilním telefonu, určitě bych vás rád pozval do Vodafone PLAYzone Areny, kde si můžete vyzkoušet nejnovější zařízení Samsung Galaxy,“ říká Martin Doležel, Brand Marketing Manager ve společnosti Samsung Electronics..  

Finále dvou mistrů

Cesta za obhajobou začala pro tým Inside Games ve skupině B, kterou dokázal ovládnout, a proniknout tak do vyřazovací fáze z prvního místa. Z postupu se radovali také hráči Team Narcis, kteří patří k příjemným překvapením turnaje. Ve skupině A neměli konkurenci hráči Sampi.Tipsport, které do play-off doprovodil tým GLORE. Favorité uspěli i ve svých semifinálových duelech. Ve finále se tak utkali Sampi.Tipsport jako vítěz prvního Samsung MČR Brawl Stars a Inside Games, kteří své soupeře v loňském roce svrhli z trůnu. A uspěli i letos. Finále bylo jednoznačnou záležitostí a po výsledku 3:0 si Inside Games opět odnášejí pohár a největší část z finanční odměny, která letos dosáhla 60 000 Kč. V zápase o třetí místo uspěli hráči GLORE poměrem 3:0.

Strategickým partnerem turnaje se letos opět stal výrobce mobilních telefonů Samsung, který šampionát tradičně podporuje. I další partnery pojí s mistrovstvím mnohaletá spolupráce. V sedmé sezoně jsou jimi prodejce elektroniky DATART, výrobce síťových prvků TP-LINK a mobilní operátor Vodafone.

O PLAYzone

Agentura PLAYzone je provozovatelem Vodafone PLAYzone Areny, esportového centra o rozloze přes 1000 m2. Agentura je také organizátorem soutěží MČR, včetně milionové Tipsport MČR CS:GO. Jako součást skupiny Prima se zaměřuje i na výrobu pořadů s herní tematikou, které vysílá televizní stanice Prima COOL, a pravidelné denní zpravodajství přináší prostřednictvím portálu PLAYzone.cz. Ten je nejnavštěvovanějším esportovým serverem na českém internetu a kromě novinek nabízí i turnajovou platformu a funkci Zápasovník. V něm návštěvníci najdou vše podstatné o esportových turnajích, hráčích, zápasech a týmech. V roce 2021 uzavřela agentura PLAYzone exkluzivní partnerství se světovými organizátory ESL a BLAST, jejichž soutěže přináší divákům s českým komentářem.

O Samsung MČR v mobilních hrách

Samsung Mistrovství ČR v mobilních hrách je vrcholná akce mobilního profesionálního a poloprofesionálního hraní (progamingu) České i Slovenské republiky. Turnaj byl založen v roce 2016 společností PLAYzone. Více informací naleznete na oficiálních webových stránkách: https://www.mcrmobil.cz/.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými převratnými myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení, digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Samsung je podle žebříčku Interbrands z roku 2020 pátou nejhodnotnější značkou světa s hodnotou 62,3 miliardy dolarů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.