Fintechový startup kevin. spolupracuje se Switchio od Monet+. Umožňuje tak platby z účtu na účet na tisících POS evropských terminálů včetně Česka

Vilnius, 1. září 2022 – Společnost kevin., poskytovatel platební infrastruktury nové generace pro přímé a bezpečné finanční P2P transakce, navázala spolupráci se společností Monet+ a její nezávislou softwarovou platformou Switchio spravující tisíce platebních terminálů v Evropě. Díky tomu budou platby z účtu na účet (A2A) společnosti kevin. dostupné na všech POS (point-of-sale) terminálech připojených k platformě Switchio.

Switchio od Monet+ spolupracuje s mnoha finančními společnostmi, které denně spravují miliony transakcí, a je jednou z nejrozvinutějších platforem nabízejících softwarová a hardwarová řešení pro přijímání plateb v obchodech, která pokrývají celý proces od POS terminálů až po zpracovatelská centra. Integrací high-tech infrastruktury společnosti kevin. do platformy Switchio se Monet+ stává vůbec první společností, která může klientům a partnerům nabídnout platby A2A v kamenných obchodech, a umožňuje tak podnikům přijímat platby bezpečně, okamžitě a za férovou cenu. 

Monet+ integruje platby A2A společnosti kevin. pro POS terminály do své infrastruktury v rámci platformy Switchio, což znamená, že podniky využívající jejich služby nebudou potřebovat žádné další investice, aby mohly začít přijímat platby A2A v obchodech, protože jsou kompatibilní se stávajícími terminály. Obchodníci navíc budou moci výrazně snížit své transakční náklady a zároveň zajistit stejně skvělou zkušenost, na jakou jsou jejich zákazníci zvyklí.

Chtějí-li klienti používat ke svým účelům A2A platby pro POS, stačí, aby si propojili svůj bankovní účet v rámci mobilní aplikace obchodníka případně jiné aplikace podporující A2A platby společnosti kevin. Jakmile tak učiní, mohou zákazníci dokončit své platby prostřednictvím technologie NFC přiložením svého mobilního zařízení k POS terminálu, jak to obvykle dělají při bezkontaktních platbách. 

Radoslav Tomašiak, vedoucí oddělení POS řešení kevin., říká: “Toto partnerství se Switchio od Monet+ je první svého druhu. Máme společný cíl inovovat platby a zároveň je učinit bezpečnějšími, dostupnějšími a více orientovanými na zákazníka. My ve společnosti kevin. jsme si nemohli přát lepší spojení a nemůžeme se dočkat, až se do toho pustíme a poskytneme lepší zkušenosti jak podnikům, tak jejich klientům. Česká republika patří k lídrům finančních technologií ve střední Evropě a dlouhodobě pro nás představuje jeden z klíčových trhů. Vysoká míra adopce finančních inovací mezi spotřebiteli otevírá růst celého sektoru. ” 

Tadas Tamošiūnas, spoluzakladatel a generální ředitel kevin. říká: “Společnost Monet+ pokračuje v nabízení skvělých řešení pro digitální svět a díky Switchio každý den zjednodušuje transakce pro spoustu podniků. Je samozřejmé, že jejich technologie hraje v dnešním platebním průmyslu důležitou roli. Ve společnosti kevin. jsme nadšeni, že s nimi můžeme spolupracovat a nabídnout jejich klientům přístup k přímým a bezpečným P2P platbám v obchodech, které vylučují všechny procesní kroky, které se časem vyvinuly, ale nepřidávají žádnou hodnotu.” 

Kamil Hanáček, výkonný ředitel společnosti Switchio, říká: “V posledních letech jsme svědky masivního růstu digitalizace plateb. Mým úkolem je dohlížet na divizi elektronických plateb v Monet+, mateřské společnosti Switchio, a věříme, že bezpečná a spolehlivá řešení jsou často postavena na spolupráci mnoha partnerů – právě to nám umožňuje účastnit se zahraničních projektů. Spolupráce s kevinem. nám otevře nové dveře k několika platebním možnostem a ještě více zpříjemní zážitek z placení. Bezpečnost a spolehlivost jsou pro nás vždy prioritou.


O kevin.: kevin. nabízí podnikům možnost přijímat platby přímo od bank, čímž se zbaví karetních sítí a zrychlí, zjednoduší a zpohodlní proces plateb a zároveň sníží zbytečné náklady. V současné době využívá služeb společnosti více než 7 000 obchodníků ve 27 zemích Evropského hospodářského prostoru (EHP), kde společnost pokrývá více než 95 % bankovních klientů, což podnikům umožňuje přístup k více než 350 milionům zákazníků.

Další informace naleznete na adrese: https://www.kevin.eu/.