Již popatnácté sbírali vysokoškoláci v Albertu cenné pracovní zkušenosti

Desítka vysokoškoláků využila prázdniny a začátek semestru k získání pracovních zkušeností v rámci programu Summer Internship, který organizuje Albert. Studenti dostali na starost samostatné projekty z oblasti financí, marketingu, udržitelnosti či logistiky. Letošní ročník programu končí právě v tomto týdnu. Za patnáct let fungování se do něj zapojila už více než stovka vysokoškoláků. 

Studenty ve vedení projektů, podporovali mentoři i kolegové, kteří jim pomáhali v hledání cest ke splnění úkolu. „S teorií získanou v posluchárnách skočili rovnou do praxe a začali uplatňovat získané vědomosti. Díky tomu se za poměrně krátkou dobu naučili spoustu nového a získali mnoho pracovních zkušeností,“ vysvětluje Ctirad Nedbálek, personální ředitel obchodů Albert. 

„Klademe důraz, aby byly projekty pro studenty zajímavé, a i oni nás mohli obohatit svým pohledem. Chceme, aby věděli, že to, co dělají, má smysl a jejich práci skutečně využijeme a oceníme,“ dodává. Toto potvrzuje ze své zkušenosti i Jakub Gregor, který pracoval na projektu vratných obalů: „Můj projekt na mě působí jako něco, co má velký potenciál nejen teď, ale hlavně do budoucna a opravdu mi dává smysl.“

Stáž nebyla jenom o práci u počítače. Studenti se také potkávali s kolegy či dodavateli a cestovali po prodejnách, distribučních centrech nebo i do zahraničí. To jim ještě lépe pomohlo pochopit šíři činností maloobchodu a více proniknout do svěřeného projektu. „Kolegyně mi pomohly uskutečnit schůzky s důležitými lidmi v rámci firmy, kteří měli k mému tématu co říct, zprostředkovaly mi i dvě zahraniční cesty na Slovensko a do Německa. Nasbíral jsem tam obrovské množství postřehů a poznatků, které byly velmi cenné pro můj projekt,“ popisuje Jakub Gregor.

Dynamika retailu

Šířka záběru, rychlost a dynamičnost retailu mnohé studenty tak zaujme, že se s ním rozhodnou spojit svou další kariéru. Během patnácti ročníků prošla programem Summer Internship více než stovka studentů z různých vysokých škol ekonomického i dalších směrů. Stáže pro ně představují také příležitost k získání trvalé práce. 

O Albertu

  • Obchody Albert působí na českém trhu více než 31 let. První obchod, supermarket v Česku pod názvem Mana 6. června 1991 v Jihlavě.
  • Síť prodejen Albert má více než 330 obchodů po celé České republice, hypermarkety a supermarkety Albert najdou zákazníci v každém kraji.
  • Albert patří mezi největší soukromé zaměstnavatele v Česku, o zákazníky se denně stará téměř 20 000 zaměstnanců pracujících na různé pracovní úvazky
  • Společnost nabízí široké možnosti profesního uplatnění v rámci obchodů, distribučních center i centrály. Při získávání praxe na prodejnách spolupracuje Albert s učni. V rámci programu letních stáží Summer Internship si už více než 15 let mohou nadaní vysokoškoláci vyzkoušet práci v mezinárodní společnosti. Program „Do Alberta na praxi“ pak umožňuje získat pracovní zkušenost formou placených brigád také mladým lidem ze sociálně ohroženého prostředí.
  • V rámci péče o zaměstnance poskytuje Albert svým zaměstnancům řadu benefitů, které zahrnují například stravenky, rekondiční volno, příspěvky na dopravu, na penzijní spoření či na sport a wellness.

Desítky zaměstnanců nastartovali svou profesní dráhu ve společnosti už před více než 20 lety. V roce 2018 Albert představil interní Klub25, do kterého každý rok přivítá kolegy pracující ve společnosti více než čtvrt století.