Potrefená husa, Parlament, Bruxx, Brambory a Sia. Qerko se spojilo se sítí Together a vstupuje do segmentu večerních podniků

Praha 5. října 2022 – Qerko od srpna spolupracuje se sítí restauračních zařízení Together. Vedle Brambor a Vinohradského Parlamentu, ve kterých probíhal testovací provoz Qerka, je nově možné platit v dalších čtyřech podnicích z této sítě – Bruxx, Sia, Potrefená husa Pardubice a Potrefená husa Hybernská. Je to letos již druhé partnerství, kterým Qerko ještě více rozšířilo mapu podniků s pohodlným placením od stolu.

„Spojení se sítí restauračních zařízení Together je pro Qerko dalším milníkem. Ihned od chvíle spuštění pozorujeme obrovský zájem návštěvníků platit v těchto podnicích pomocí naší aplikace. Jsme rádi, že na vlnu digitalizace gastronomie naskočila síť jedněch z nejpopulárnějších podniků v Praze. Pro Qerko to navíc znamená vstup do dalšího segmentu – do primárně večerních restaurací Sia a Bruxx. Dodnes jsme se orientovali na denní podniky, ve kterých mělo Qerko velký úspěch jak u hostů, tak u personálu. Od spuštění v Sia a Bruxxu pozorujeme podobný trend i v těchto večerních podnicích, které se v oblibě naší aplikace plně vyrovnají ostatním restauracím. Chceme se proto s Qerkem do budoucna tímto směrem ubírat ještě více,“ komentuje spolupráci Lukáš Kovač, zakladatel a CEO Qerka.

Aplikace Qerko se dodnes zaměřovala zejména na denní podniky, ve kterých si klade za cíl ulehčit práci personálu s kasírováním hostů zejména přes vlnu obědů. O oblibě tohoto konceptu a toho, že se Qerko stalo nedílnou součástí obědového rituálu hostů, svědčí neustálý růst uživatelů i podniků, které pohodlné placení od stolu chtějí právě do své restaurace zavést. Nově díky portfoliu sítě Together přibyly QR kódy na stoly večerních podniků Sia a Bruxx, čímž Qerko vstoupilo do nového segmentu.

„Pro zavedení Qerka jsme se rozhodli, abychom ještě více zvýšili pohodlí našich hostů. Zejména během obědové špičky se nám tvořily řady u pokladen, případně se návštěvníci zdrželi při rozpočítávání útraty u velkých stolů. Qerko však předčilo naše očekávání a právě tyto nepříjemnosti pomohlo do velké míry vyřešit. Kromě našich hostů se s Qerkem stejně rychle sžil i personál, kterému jeho využití pomohlo zefektivnit servis v obědové špičce,“ hodnotí spolupráci Štefan Sabo, generální manažer restaurace Sia.

Brambory letí

Restauraci Brambory zvolila síť Together jako jeden ze svých prvních podniků, ve kterém od loňského listopadu naostro vyzkoušela aplikaci Qerko. Od spuštění placení prostřednictvím QR kódů na stolech zaznamenaly Brambory dodnes desítky tisíc plateb od více než 6 000 hostů, kteří zde pravidelně platí Qerkem.

„Digitalizace v gastronomii je cítit na každém kroku. Sami naši zákazníci se často doptávali po možnostech platit pomocí QR kódu. I proto jsme se koncem loňského roku rozhodli uzavřít spolupráci s Qerkem. Hned od spuštění jsme zaznamenali rapidní zájem ze strany hostů, ale zároveň i nárůst tržeb, neboť obzvlášť ve špičkách nám Qerko pomáhá otočit více stolů,“ komentuje spolupráci Jan Holeček, manažer Brambor. 

Nedávné novinky

Výběrem svých spoluprací se aplikace Qerko snaží plnit svůj cíl, který si vytyčilo od samého začátku – digitalizovat gastronomii a návštěvníkům podniků zpříjemnit zážitek z jejich návštěvy. Každý měsíc se to Qerku daří pro více než sto tisíc návštěvníků v tisícovce podniků. V tomto duchu zahájilo v loňském roce spolupráci s Plzeňským Prazdrojem a jeho zařízeními. Letos pak Qerko ke svým partnerům přidalo Mattoni 1873. Dohromady tím Qerko narostlo o stovky podniků, ke kterým tento rok Qerko přibyly podniky na Slovensku, v Německu a v Rakousku.

Více o aplikaci Qerko

Qerko je revoluce v gastronomii. Mobilní aplikace umožňuje zákazníkům pomocí QR kódu okamžitou úhradu útraty v restauraci. Každý může platit to, co měl. Už žádné „dohromady, či zvlášť – a poprosím vás k pokladně“. Obsluha má více času na samotný servis a ušetří čas strávený kasírováním. Oproti platbě kartou dostává i větší spropitné. Služba je napojená přímo na pokladní systém, takže se veškeré platby propisují přímo do pokladny a obsluha je vidí. Navíc se při platbě přes aplikaci netisknou zbytečné účtenky. Qerko je rychlé, efektivní, bezpečné a zelené.