Thein Industry zajistil pro Packetu vodíkové dodávky. Testovací jízdy proběhnou v Německu

18. října 2022, Praha – Společnost Thein Industry zaměřující se na investice a aktivity v oblasti strojírenství, průmyslu a vodíkových technologií zprostředkovala pro českou skupinu s mezinárodní působností Packeta Group, kam patří také Zásilkovna, test vodíkových dodávek značky HYVIA. Jde o první koordinaci českých firem za účelem využití vodíku v komerční silniční přepravě.

Testovací období poběží do konce tohoto roku, během něj Packeta v Německu vyzkouší v reálném provozu vodíkové dodávky Master Van H2-TECH značky HYVIA spadající do skupiny Renault, s níž Thein Industry dlouhodobě strategicky spolupracuje. Výsledkem tříměsíčního testu bude detailní případová studie, na jejímž základě budou firmy jednat o dalších krocích vedoucích k rozvoji vodíkové mobility v oblasti přepravy zboží s cílem rozšíření vodíkových dodávek také v Česku.

Alternativní pohony jsou aktuálně celosvětově probíraným tématem především z hlediska ekologie. Thein Industry vidí od počátku velký potenciál právě ve vodíku, a to hned díky několika jeho přednostem. Oproti jiným formám pohonů se vodík vyznačuje nulovým znečištěním a nižší hmotností a jeho doplnění do vozidla je narozdíl od elektromobilů časově úspornější. Zásilkovna a celá skupina Packeta si důležitost udržitelnosti svého podnikání uvědomuje a své kroky vede k plně udržitelnému dodavatelskému řetězci.

„Podporujeme dopravní a logistické společnosti v jejich snaze o využívání „čistých“ alternativ pohonu, pomáháme jim digitalizovat a automatizovat výrobní procesy a díky moderním technologiím je posouvat stále dopředu. S každou z našich společností navíc systematicky pracujeme na rozvoji a modernizaci výroby, procesů a služeb. Spojení se Zásilkovnou a firmami ze skupiny Packeta nám tedy připadá zcela přirozené. Jedná se totiž o českou technologicky vyspělou firmu působící v celé Evropě, která má zájem své procesy stále zefektivňovat,“ říká Filip Budník, Investment Director společnosti Thein Industry.

Thein Industry dlouhodobě podporuje české a slovenské firmy v modernizaci pomocí vodíkových technologií. Skrze svou firmu Hydrogenic Technology se věnuje také jejich samotnému vývoji. Momentálně intenzivně pracuje na implementaci vodíkového pohonu v oblasti železniční dopravy.

Renault Master Van H2-TECH v číslech:

  • Dojezd: až 500 km
  • Čas na tankování: 5 minut
  • Palivový článek: 30 kW
  • Úložný prostor: 12 m3
  • Nulové emise CO2
  • 100% bezpečné
  • Nádrž obsahuje: 6 kg vodíku

O Thein Industry

Thein Industry je průmyslově zaměřená odnož investiční skupiny Thein, která buduje své portfolio z vzájemně se doplňujících strojírenských společností a vytváří tak bezkonkurenční škálovatelnost projektů a služeb v průmyslovém prostředí. Zaměřuje se především na investice v oblasti železniční dopravy, energetiky a chemického a zpracovatelského průmyslu. 

Mezi specializace Thein Industry se řadí také vývoj vlastních vodíkových technologií využívaných v oblasti kolejové i silniční dopravy. Do portfolia skupiny patří české společnosti Ponec, Cotring, Železniční dodavatelská a Lokorent.