Obermeyer Helika dokončil dokumentaci pro stavební povolení projektu Semerínka v Praze 5

Bývalá průmyslová zóna městské čtvrti Radlice v Praze 5 zaznamenává v poslední době intenzivní rozvoj. Postupně se proměňuje v moderní polyfunkční zónu s převážně bytovým využitím. Nově navržený rezidenční dům s obchodním názvem Semerínka, nabídne v připravovaném objektu 170 bytů a 216 parkovacích stání. Investor, společnost Semerínka s.r.o., plánuje zahájení výstavby v příštím roce. Odhadovaná doba výstavby je 27 měsíců. Projekční a architektonická kancelář Obermeyer Helika, která je generálním projektantem stavby, aktuálně odevzdala dokumentaci pro změnu územního rozhodnutí a pro stavební povolení. 

Rezidenční dům Semerínka zaujme svým moderním vzhledem, který dokonale zapadá do dané lokality. Jeho vizuální podobu navrhl architekt David Chmelař (Chmelař architekti). Solitérní stavba je řešena čtyřmi různě vysokými propojenými bloky, jež citlivě kopírují terén, přičemž zastavěná plocha objektu činí 4300 m2. Výška prvního bloku určuje výchozí výšku objektu, každý další blok je pak o něco vyšší a zároveň kratší. Výsledkem je skutečnost, že si bloky vzájemně nestíní, a nabízí nerušený výhled na Prahu a do okolní zeleně. Společný dvoupodlažní suterén a vnitrobloky poskytnou prostor pro inspirativní mikrosvěty, budoucí obyvatelé zde najdou jak komunitní zahradu, tak i zázemí pro rodiny s dětmi. 

Hlavní inženýr projektu Libor Stránský ze společnosti Obermeyer Helika hovoří o projektu: „Tento projekt v sobě skloubí zajímavou architekturu s vysokou kvalitou provedení. Objekt projektujeme s ohledem na budoucnost a to tak, aby vyhovoval všem připravovaným legislativním a normovým požadavkům v oblasti požární ochrany pro parkování elektromobilů a ostatních aut s alternativním pohonem v předstihu před jejich účinností. Skutečnost, že celý projekt je vytvořen ve 3D, zajistí vyšší míru koordinace činnosti všech dodavatelů.

Vizualizace č. 1. a č. 2: Rezidenční projekt Semerínka v Praze 5

www.obermeyer.cz

www.obermeyer-group.com/

Společnost OBERMEYER HELIKA a.s. patří k největším architektonickým, projekčním a stavebně-poradenským kancelářím v ČR. Poskytuje komplexní služby v oblasti architektury, projektování, konstrukcí a dopravních staveb, TZB a šetrných budov, projektového managementu a odborného technického poradenství. Na českém i slovenském trhu je firma jedním z lídrů projektování ve 3D a modelování staveb systémem BIM. Do širokého portfolia projektů, na kterých se společnost OBERMEYER HELIKA podílela, náleží rezidenční komplexy, obchodní centra, kancelářské budovy, budovy pro státní správu, kulturní instituce, objekty sloužící zdravotnictví a lázeňství, církevní objekty, stavby pro školství, průmyslové a logistické areály i stavby dopravní infrastruktury a letišť. Mezi její nejvýznamnější reference se řadí například Nové divadlo v Plzni, O2 Arena, obchodní centra Quadrio, Černý Most a Chodov, Základní škola Roztoky či dětské oddělení Fakultní nemocnice Motol. Má také bohaté zkušenosti s přípravou urbanistických studií v ČR i v zahraničí. Společnost s původním názvem Helika své podnikání v České republice rozběhla v letech 1990−1991 a od května 2004 rozšířila své aktivity na Slovensko a otevřela pobočku v Bratislavě. V červnu 2007 se stala součástí nadnárodní skupiny Obermeyer, která patří k největším projekčním kancelářím v Evropě s celosvětovou působností.