Bezdrátové konferenční řešení BenQ poskytuje spolehlivé zabezpečení převyšující předpisy v oblasti FinTech

Prezentační systém InstaShow WDC30 pro podniky funguje jako WiFi 6 router s AES 128bitovým šifrováním, WPA3 a certifikací CC EAL6+

Praha 26. 10. 2022 – Společnost BenQ, mezinárodně uznávaný dodavatel profesionálních zobrazovacích technologií, představuje bezdrátový prezentační systém pro podniky InstaShow WDC30, který splňuje a v určitých bodech dokonce převyšuje přísné normy a předpisy v oblasti FinTech.

Zařízení InstaShow WDC30 je vybaveno AES 128bitovým šifrováním, WPA3, certifikací CC EAL6+ a umožňuje bezproblémové bezdrátové prezentace a efektivitu schůzek díky vysoké kvalitě audiovizuálního přenosu přes WiFi 6.

„InstaShow WDC30 integruje nadčasové technologie a zaručuje absolutní bezpečnost dat, protože dochází k návratu společností k osobním, respektive hybridním schůzkám. V posledních letech se mnoho společností potýkalo s úniky dat v důsledku nezabezpečených bezdrátových zařízení, která se stala terčem kybernetických útoků,“ říká Conway Lee, prezident BenQ Corporation, a dodává: „V aktuální době je široce populární standard CC EAL4, nicméně v BenQ jsme šli ještě dál a investovali jsme značné prostředky, abychom dosáhli vysoké úrovně zabezpečení splňující certifikaci CC EAL6+, která zaručuje nejvyšší standardy pro citlivá odvětví, jako jsou finanční služby.“

Zatímco AES 128bitové šifrování, WPA3 a CC EAL6+ chrání firemní informace a duševní vlastnictví před neoprávněnou manipulací nebo únikem, samotné zařízení poskytuje snadnou a rychlou možnost bezdrátového sdílení prezentace stisknutím jediného tlačítka až pro 64 účastníků.

Jedná se o jediný WiFi 6 router s WPA3 integrovaný do prezentačního systému. Zajišťuje ultrarychlý obousměrný přenos dat, umožňuje rozdělení obrazovky do 4 oken z až 8 zdrojových zařízení a plynulý přenos audiovizuálního obsahu v rozlišení 4K až do 60 snímků za sekundu.

InstaShow WDC30 využívá služeb čipsetu Qualcomm, který vytváří vysokorychlostní zóny, aby si poradil s vícepásmovým provozem, interně izoluje a automaticky vybírá optimální WiFi kanály díky CCA (Clear Channel Assessment) pro stabilní bezdrátový přenos až do vzdálenosti 30 m, a tím zajišťuje plynulost prezentace pro hladký průběh jednání v malých prostorech i větších konferenčních místnostech.

Zařízení funguje jako plug-and-play, tedy umožňuje zapojit a rovnou používat bez nutnosti instalace ovladačů, nativně podporuje HDCP a je plně kompatibilní s operačními systémy Mac, Windows, iOS a Android, přičemž podporuje připojení z mobilních zařízení přes AirPlay, Google Cast či BenQ InstaShare App. InstaShow WDC30 nabízí funkcí HID touchback a možnost zapnutí/vypnutí mobilní projekce jedním tlačítkem, což umožňuje vedoucím schůzek efektivně řídit obsah tím, že povoluje promítání pro vybrané účastníky.

Zařízení InstaShow je včetně konektoru navrženo a důkladně otestováno tak, aby vydrželo minimálně 12 000 připojení a jeho povrch je tvořen nanoiontovým stříbrem eliminujícím bakterie s osvědčením „Certified Germ Resistance“.

BenQ InstaShow WDC30 je k dispozici za doporučenou koncovou cenu 45 499 Kč bez DPH v České republice a 1835 euro bez DPH na Slovensku.

Více informací o bezdrátovém řešení BenQ je k dispozici na webu https://www.benq.eu/cs-cz/business/wireless-presentation/instashow-wireless-collaboration.html

O společnosti BenQ Corporation

BenQ Corporation, přední světový dodavatel inovativních řešení a technologií, byla založena s dlouhodobou vizí „Přinášet potěšení a kvalitu do života“ („Bringing Enjoyment and Quality to Life“). Jejím cílem je zlepšovat a obohacovat všechny aspekty života uživatelů. Zaměřuje se proto na věci, na kterých dnes lidem nejvíce záleží – životní styl, podnikání, péče o zdraví a vzdělání, to vše s vidinou umožnit lidem lépe žít, být efektivnější, zdravější a vzdělanější. Široké portfolio nabízených produktů zahrnuje digitální projektory, monitory, interaktivní velkoformátové displeje, mobilní telefony, reproduktory, digitální fotoaparáty, kamery, mobilní výpočetní zařízení a osvětlení.  V duchu motta “Protože na tom záleží”.

O skupině BenQ Group

BenQ Group je dynamická skupina s ročním obratem přes 20 miliard dolarů. Skládá se z více než 15 nezávislých společností, působících ve 30 zemí světa napříč odvětvími. Celkový počet zaměstnanců přesahuje 100 000. Každá jednotlivá společnost je uznávaným lídrem ve svém oboru, přispívajícím k rozsáhlým zdrojům, výzkumu, vývoji a síle celku. Díky oborové specializaci každé společnosti pokrývající celou škálu produktů napříč odvětvími, disponuje BenQ Group velmi výkonným řetězcem s bezkonkurenční schopností dodávek kritických komponent a řešení světové úrovně v těchto oblastech: TFT-LCD, zelená energie, šetrné chemické prostředky a pokročilé materiály, osvětlení, návrhy integrovaných obvodů, přesné lékařské přístroje a vybavení, systémová integrace, vlastní značkové produkty a služby. BenQ Group se zavázala k ziskovému a udržitelnému podnikání, které sdílí její dlouhodobou vizi „Přinášet potěšení a kvalitu do života“ („Bringing Enjoyment and Quality to Life”). 

Mezi společnosti BenQ Group patří: BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (přední světový výrobce velkoplošných TFT-LCD panelů), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ ESCO Corp., BenQ Materials Corp., BenQ Guru Corp., BenQ Medical Center, BenQ Medical Technology Corp., BriView Co., Ltd., Daxin Materials Corp., Dazzo Technology Corp., Forhouse Corp., Lextar Electronics Corp. a Raydium Semiconductor Corp.