DNA ERA uvádí na trh test DNA Entry, ten odhalí 15 genetických predispozic, které by měl znát každý

Slovenský startup DNA ERA, expert a lídr na poli analýzy DNA a rekreačního genetického testování, uvádí na trh novou variantu DNA testu pod názvem DNA Entry. Ten nabízí analýzu 15 základních genetických predispozic, které by měl znát každý. Patří mezi ně například riziko vzniku melanomu, riziko vzniku degenerace meziobratlových plotének a predispozice spojené s rozvojem diabetu II. typu. Obsahuje také sportovní profil, predispozice ohledně hladiny vitamínu D, riziko histaminové intolerance a další. 

Test tak může být vhodným prostředkem ke vstupu do světa DNA testování. Díky tomu, že zákazníci zjistí zavčas své genetické předpoklady mohou dříve optimalizovat svůj životní styl tak, aby podpořili své zdraví. Výsledky testu je navíc možné rozšířit o další predispozice, přičemž v současnosti jich DNA ERA testuje více než 110, a to navíc bez nutnosti nového odběru vzorku. Zákazník je  pak obdrží okamžitě po zakoupení příslušného rozšíření a nalezne je, stejně jako ostatní informace, ve webové aplikaci pod svým účtem. 

DNA ERA od svého vstupu na český trh i nadále pokračuje ve svém rozvoji. V tomto roce například rozšířila pro zákazníky sportovní sekci a umožnila jim tak porovnání se známými slovenskými sportovci, jako je Paulína Fialková, Peter Velits či Matej Tóth. Do svého portfolia nedávno zařadila také novou variantu DNA testu pod názvem Beauty. Ta zákazníkům umožní zjistit více o svých genetických předpokladech pro tvorbu vrásek, křečových žil či ke vzniku alopecie. Na podzim tohoto roku pak firma uzavřela úspěšně partnerství se společností Multisport v Čechách, díky němuž mají držitelé Multisport karty slevu na test. Společnost plánuje pokračovat i v expanzi na nové trhy, prodej chce DNA ERA zahájit nově i v Polsku.