Skupina H&M otevře v České republice nové vysoce automatizované logistické centrum

Posílená integrace prodejních kanálů na podporu co nejlepší zákaznické zkušenosti Plánováno více než 1  000 nových pracovních míst Pokročilá automatizační technologie Spuštění do provozu plánováno na konec roku 2025 

S novým logistickým centrem v Chebu, Západní Čechy, činí skupina H&M Group další kroky na podporu  logistické sítě. Jeho design, vysoký stupeň automatizace a integrované technologie podporující procesy  potvrzují závazek skupiny H&M zajistit nejlepší zákaznickou zkušenost. Tato strategická investice vytvoří  dodatečnou flexibilitu, transparentnost a rychlost mezi prodejními kanály a také zlepší dostupnost výrobků.  Očekává se, že budoucí otevření vytvoří více než 1 000 nových pracovních míst, což bude mít pozitivní dopad na  místní komunitu v Karlových Varech. Nové logistické centrum bude provozovat společnost H&M a jeho spuštění  je plánováno na konec roku 2025. 

Výběr lokality posílí online dodávky H&M v jižní části střední Evropy a optimalizuje flexibilní distribuci do  obchodů, čímž se sníží čas a náklady na dopravu i emise CO2. Tato provozovna bude jednou z největších v síti  H&M s celkovou rozlohou přes 230 000 metrů čtverečních.  

“Nové plánované logistické centrum podtrhuje naše celkové směřování zaměřené na co nejlepší zákaznickou  zkušenost a další závazek k inovacím a flexibilitě. Naše procesy a výkonnost budou podpořeny optimalizovanou  týmovou prací a technologiemi. Jsme velmi rádi, že jsme díky úzké spolupráci s místními úřady a strategickými  partnery mohli položit základy pro podporu budoucích požadavků,” uvedl Martin Schinko, regionální manažer  logistiky H&M pro střední Evropu.  

“Jsme velmi rádi, že si skupina H&M vybrala pro zřízení svého distribučního centra právě Karlovarský kraj.  Takové investory vždy vítáme. Jsem si jistý, že tento významný a rozsáhlý projekt bude mít vysokou přidanou  hodnotu pro všechny zúčastněné strany, a vidím přínos pro společnost i region na mnoha úrovních. Nazval bych  to situací win-win,” řekl Petr Kulhánek, hejtman Karlovarského kraje. 

Na stavbě bude integrováno několik udržitelných řešení, design a vlastnosti budovy dokládají ambici skupiny  H&M dosáhnout do roku 2040 čistých nulových emisí. Budova například nebude obsahovat PVC a na střeše  budou umístěny fotovoltaické panely, což povede ke zvýšení energetické účinnosti a využití obnovitelných  zdrojů energie. Budova navíc usiluje o splnění jedné z nejvyšších úrovní certifikátu* pro udržitelnější  projektování, výstavbu a provoz budov.

General Information 

___________________________________________________________________________ 

Společnost H & M Hennes & Mauritz AB (publ) byla založena ve Švédsku v roce 1947 a je kótována na burze Nasdaq Stockholm. Obchodní  myšlenkou společnosti H&M je nabízet módu a kvalitu za nejlepší cenu a udržitelným způsobem. Kromě H&M do skupiny patří značky COS,  Monki, Weekday, & Other Stories, H&M HOME a ARKET a také Afound. Další informace naleznete na hmgroup.com  

*BREEAM je celosvětově uznávaný žebříček, který stanovuje standardy pro nejlepší praxi v oblasti navrhování, výstavby a provozu  udržitelných budov.