Aricoma, součást KKCG, rozšiřuje nabídku SAP služeb akvizicí dominantní části firmy Sabris

Praha, 8. února 2023 – Skupina Aricoma, přední poskytovatel ICT služeb ve střední a východní Evropě a součást skupiny KKCG, dokončila akvizici dominantní části firmy Sabris. Ta je jedním z největších poskytovatelů konzultačních služeb a projektů SAP v Česku a na Slovensku. Aricoma díky transakci významně doplňuje své portfolio podnikových ICT služeb.

Mezi klienty Sabris patří významní hráči v oblastech retailu, logistiky, automotive a potravinářství, mezi nimi například innogy, ŠKODA AUTO, MALL nebo Makro. V akvírované části firmy pracuje 145 expertů. Ti se mimo jiné specializují na implementační a transformační projekty v oblasti SAP S/4HANA a dlouhodobě rozvíjí také ECM kompetence na bázi produktů OpenText a Microsoft Sharepoint.

„Akvizice Sabrisu je dalším krokem dlouhodobé strategie Aricoma Group v rozšiřování nabídky v oblasti podnikových aplikací, a to doplněním o služby na bázi SAP. Našim zákazníkům na českém i evropském trhu díky tomu nabízíme ojediněle ucelené portfolio služeb,“ řekl Milan Sameš, CEO Aricoma Group.

Tým SAP profesionálů, včetně akvírované části pod názvem Sabris Consulting, povede v Aricoma Group nově Karol Kubeczka, který mnoho let působil ve vedení společnosti NESS.

„Sabris patří mezi špičku ve svém oboru. Jeho odborníci neustále reagují na nejnovější technologické a aplikační trendy ve světě produktů SAP,“ doplnil Karol Kubeczka, SAP Business Unit Director v Aricoma a CEO Sabris Consulting.

Zbývající část firmy Sabris, v budoucnu pod novým jménem, se bude úzce specializovat na projekty spojené s procesní výrobou a na poskytování služeb v oblasti vývoje aplikací v SAPovských technologiích.

„Jsem rád, že jsme firmu dovedli k významné akvizici s nejsilnějším ICT hráčem na regionálním trhu. Zákazníci díky tomu získají přístup k unikátní nabídce odborných služeb té nejvyšší kvality. My se naopak budeme moci zaměřit na specializované projekty,“ dodal Vladimír Sýkora, dosavadní spolumajitel firmy Sabris.

Sabris je v poslední době již třetí akvizicí Aricoma Group po koupi polských odborníků na digitální marketingové a reklamní technologie Clearcode a bulharského lídra v oblasti vývoje podnikového softwaru Musala Soft. Skupinu nyní tvoří jedenáct společností zajišťujících všechny aspekty digitální transformace organizací.

O Aricoma Group

Společnost Aricoma Group, součást KKCG AG, je s ročním obratem přes 10 miliard korun a téměř 4 000 zaměstnanci největším poskytovatelem ICT služeb v Česku a na Slovensku. Součástí Aricoma Group jsou společnosti AUTOCONT, Cleverlance, Komix, AEC, CES EA, Internet Projekt, Seavus, Stratiteq, Clearcode, Musala Soft a Sabris Consulting. Více informací naleznete na www.aricoma.com

O KKCG

KKCG AG, založená jedním z nejúspěšnějších českých podnikatelů Karlem Komárkem, je mezinárodní investiční společnost, která působí ve čtyřiatřiceti zemích světa. Její obchodní činnost se soustředí především na zábavní průmysl, energetiku, IT technologie a oblast realit.