Proptech společnost PriceHubble představuje rozšířenou verzi svého produktu

PriceHubble, přední světový specialista na datově orientovaná řešení pro realitní a finanční trh, rozšiřuje své služby o novou funkci „trendy na trhu“. Aktuální beta verze určuje trend cen pronájmů a prodejů v průběhu roku na základě mediánu hodnot nabídek v daném měsíci a městě. Tyto údaje umožňují výpočet vývoje výnosu a zásadně tak ulehčují uživatelům platformy  vhled do dat a tržních statistik.

Služba „trendy na trhu“ zákazníkům přinese komplexní data s propracovanějším designem a grafy bohaté na informace, díky kterým budou mít k dispozici všechny potřebné informace. Nová verze vznikla s cílem stát se klíčovým zdrojem při tvorbě cenových strategií, referenčním bodem při analýze trhu či pomáhat vzdělávat klienty o aktuální situaci na trhu. PriceHubble zastává názor, že za rozhodnutím v oblasti nemovitostí má stát důkladná informovanost klientů formou exkluzivních dat a poznatků, navíc s jednoduchou interpretací a použitím.

“V závislosti na cílové skupině, která novou funkci využívá a jejich individuálních potřebách mohou tržní trendy pomoci při krátkodobých i dlouhodobých rozhodnutích o prodeji a pronájmu, ale také při oceňování nemovitostí. Jaký je vývoj nájemného v určité oblasti? Vyplatí se v daném období investovat? Jaká rizika jsou s investicí spojena, například dynamický vývoj cen? Nové tržní trendy PriceHubble jsou cennou a široce nasaditelnou funkcí integrovanou do softwarových řešení společnosti, která o to více podporuje transparentnost na trhu s nemovitostmi,” vysvětluje Vladislav Kochetov, generální ředitel PriceHubble pro Českou republiku a Slovensko.

Společnost PriceHubble vznikla s úmyslem přinést novou úroveň transparentnosti na globální trhy s nemovitostmi, a to na základě oceňování nemovitostí a znalostech trhu. Své klientele využitím big dat, špičkové analytiky a vizualizací poskytuje korektní přehledy a řešení v oblasti realitních investic. Díky analýze trhu, prognózám trhu či stimulacím bodů jsou zákazníci umožněni přijímat inteligentnější rozhodnutí a zvýšit kritické metriky výkonnosti ve svém podnikání.