Kavárna, papírnictví se Zásilkovou i česká udržitelná móda. Nové obchody a služby na Brumlovce účelně doplňují místní občanskou vybavenost

Pražská Brumlovka, za jejímž vybudováním stojí Passerinvest Group, a.s., (dále Passerinvest), opět rozšiřuje nabídku obchodů a služeb pro místní obyvatele, návštěvníky i zaměstnance zdejších firem.  Brumlovka se postupem času proměnila v plnohodnotnou městskou čtvrť s širokou nabídkou obchodů a služeb, díky kterým se každodenní povinnosti stávají zábavou. Nově zde otevřela svou druhou pobočku v budově Olivka rodinná kavárna s domácí výrobou dezertů Parkofka. Jen o kousek dál, v přízemí budovy Filadelfie, mohou milovníci módy zavítat do butiku s autorskou designovou módou značky Meera Design. Kreativci každého věku naleznou vyžití v papírnictví s kreativní dílnou Papýrek v budově Alpha pod ikonickým Broukem. V Papýrku je navíc nově dostupná velmi žádaná služba Zásilkovny. 

Kavárna Parkofka: Na dobrou kávu a brunch i o víkendu 

V budově Olivka, která se nachází v těsné blízkosti Parku Brumlovka, je nově otevřena rodinná kavárna Parkofka. Ta je otevřena i o víkendu a nabízí lahodnou kávu z pražírny doubleshot, výběrové čaje, ale i limonády a míchané drinky, které v nadcházejících měsících příjemně osvěží. Milovníci sladkého ocení výborné zákusky domácí výroby či točenou zmrzlinu. Kavárna Parkofka myslí i na alergiky a vyznavače zdravějšího životního stylu, kteří mohou vybírat mezi bezlepkovými, bezlaktózovými a raw dezerty. Součástí kavárny je i venkovní posezení, což ocení v blízkosti parku a dětského hřiště zejména rodiče s malými dětmi. 

Nové obchody Meera Design a Papýrek doplňují tvůrčí portfolio produktů a služeb na Brumlovce

Oblečení od značky Meera Design je kvalitní, ekologické a ušité přímo v České republice. Produkty jsou vyráběny z BIO bavlny té nejvyšší kvality, která díky využití přírodních materiálů zachovává své přirozené vlastnosti. Díky tomu v zimě přirozeně zahřívá a v létě naopak ochlazuje. Vzhledem k tomu, že se jedná o nejvíce ekologickou variantu bavlny, je vhodná i pro alergiky. Prostřednictvím oblečení z přírodních materiálů chce Meera Design zdůrazňovat přirozenou krásu žen a zároveň pečovat o zdraví planety. „Jsme příznivci takzvaného slow fashion a oblečení vnímáme jako dlouhodobou investici. I proto vyrábíme kvalitní produkty, které vydrží násobně déle než konfekce. Navíc vše v souladu s etickými a ekologickými hodnotami, které vyznáváme,“ dodala Klára Meera, zakladatelka značky Meera Design.  

Kromě nového butiku s autorskou designovou módou, bylo na konci roku otevřeno na Brumlovce také kreativní papírnictví s malou dílničkou pro děti, které nese název Papýrek. Malí i velcí tvůrci zde naleznou širokou škálu produktů pro rozvoj kreativity, ale i hry a edukativní pomůcky. Nechybí ani tradiční sortiment pro dárkové balení zboží, přání, školní a kancelářské potřeby. V dubnu se prodejna Papýrek spojila se službou Zásilkovna, která je jedinou kamennou pobočkou v této lokalitě a nabízí výdejní i podací služby. 

„Jsme rádi, že se Brumlovka stále rozvíjí. Lidé tu už dávno nenajdou pouze základní potřeby, ale i ty nadstandartní, kvůli kterým by jinak museli jezdit do nákupních center a trávit tím spoustu času. Na Brumlovce si mohou mimo jiné zajít na dobrou kávu, vybrat si nové oblečení v českém butiku, nebo po cestě pořídit dětem školní pomůcky či si vyzvednout svůj balíček ze Zásilkovny. Různorodé obchody a služby jsou zde víceméně na jednom místě a jejich nabídku budeme i nadále s kolegy z obchodního oddělení vyváženě doplňovat. Navíc je to zdravé, ale i ekologické, když za nákupy a zábavou můžete dojít pešky,“ sdělil Eduard Forejt, ředitel rozvoje a obchodu Passerinvest Group.

O společnosti

Passerinvest Group (dále Passerinvest) je ryze český stavitel a investor. Společnost byla založena Radimem Passerem již v roce 1991 a od té doby získala řadu zkušeností s výstavbou administrativních a komerčních budov, rezidenčních objektů i občanské vybavenosti. Passerinvest je jako odpovědný urbanistický developer od roku 1998 spojován převážně s Brumlovkou (dříve BB Centrum) v Praze 4, které je jedním z největších a nejúspěšnějších urbanistických projektů nejen v České republice, ale v celé Evropě. Dalším významným projektem v portfoliu společnosti jsou Nové Roztyly, konkrétně brownfield bývalých jatek areálu Interlov, kde by v budoucnosti mělo vzniknout místo s příjemným bydlením s velkým parkem, doplněné o služby široké veřejnosti a administrativní funkci. Principy městské výstavby a dlouhodobě udržitelný rozvoj Prahy i České republiky jsou součástí vize společnosti Passerinvest, která si díky svému odpovědnému přístupu vybudovala velmi dobré jméno jak na domácí, tak na mezinárodní úrovni. Zásluhu na tom má nejenom kvalita realizovaných projektů a vysoká úroveň poskytovaných služeb, ale i smysl pro fair-play, zákaznický přístup a zejména zodpovědnost vůči společnosti i životnímu prostředí.