Samsung Galaxy S24 Ultra vytváří nový standard odolnosti a optické kvality s krycím sklem Corning Gorilla Armor

Nejnovější verze skla Gorilla® Glass na nové vlajkové lodi Samsung je pevnější než předchozí typy, chrání telefon lépe před poškrábáním, a navíc má nejlepší optické vlastnosti

Firmy Samsung Electronics a Corning Incorporated (NYSE: GLW) oznamují, že nové telefony Galaxy S24 Ultra budou vybaveny krycím sklem Corning® Gorilla® Armor. Gorilla Armor nabízí nevídanou kombinaci odolnosti a optické kvality, což znamená lepší obraz na displeji v přímém slunci a spolehlivější ochranu před poškozením při každodenním použití.

„Ochranné sklo Corning Gorilla® v kombinaci s telefony Galaxy S přináší špičkové inovace a v poslední verzi se vyznačuje opravdu skvělou odolností,“ říká Kwangjin Bae, výkonný viceprezident a ředitel týmu mechanického výzkumu a vývoje v divizi Mobile eXperience v Samsung Electronics. „Toto partnerství umožňuje lidem využívat naše produkty s důvěrou a klidem v duši.“

Corning® Gorilla® Armor se od většiny krycích skel u chytrých telefonů liší. V porovnání s běžným sklem brání odleskům s účinností vyšší až o 75 %, což výrazně vylepšuje viditelnost displeje a minimalizuje odlesky v podstatě v jakémkoli prostředí[1].

Nejnovější krycí sklo zároveň vylepšuje odolnost telefonu Galaxy S24 Ultra. V laboratorních testech firmy Corning dopadl model Gorilla Armor podstatně lépe než srovnatelná aluminosilikátová skla[2]. Kvůli měření odolnosti proti poškrábání vytvořila firma nový typ laboratorního testu, tzv. Scratch Bot, který simuluje drobné šrámy vzniklé při každodenním používání. V náročném testu se žádné viditelné poškrábání skla Gorilla Armor neprojevilo, celková odolnost v porovnání se srovnatelnými aluminosilikátovými skly je čtyřnásobná.

Kromě toho sklo Gorilla Armor obsahuje v průměru 25 % předspotřebního recyklovaného obsahu, což ověřila firma UL Solutions v souladu s validační procedurou UL2809-2 Environmental Claim Validation Procedure (ECVP) pro recyklovaný obsah[3].

„Sklo Gorilla Armor, to je výsledek výzkumu a technických dovedností firmy Corning v kombinaci se zaměřením za zákazníky a jejich zkušenosti a zážitky, což je základ strategie Samsungu,“ komentuje David Velasquez, viceprezident a generální manažer firmy Corning® Gorilla® Glass. „Nové sklo nabízí lepší odolnost i optické vlastnosti, a to v celém telefonním oboru výrazně zvyšuje laťku kvality.“

Telefony Galaxy S24 Ultra se sklem Gorilla Armor přicházejí na trh poté, co Samsung i Corning oslavily významné výročí – od zahájení jejich spolupráce loni uplynulo padesát let. Poprvé se obě firmy spojily v roce 1973 při práci na levnějších televizorech pro korejský trh.

Partnerský duch se tedy dožil už půlstoletí. Skla Corning® Gorilla® Glass se za tu dobu stala součástí nesčetných přístrojů značky Samsung, od prvních chytrých telefonů Galaxy po nejnovější modely, mezi něž patří Galaxy S23 Series, Galaxy Z Fold5 či Galaxy Z Flip5, vesměs se sklem Corning® Gorilla® Glass Victus® 2. Příchod Galaxy S24 Ultra se sklem Gorilla Armor je tak logickým krokem v dlouhodobé spolupráci, jejímž výsledkem jsou špičkové inovace posouvající celý obor mobilní spotřební elektroniky.

[1] Předpokládané vlastnosti skla Corning® Gorilla® Armor na základě interních laboratorních testů společnosti Corning. Skutečné vlastnosti se mohou lišit.

[2] Předpokládané vlastnosti skla Corning® Gorilla® Armor na základě interních laboratorních testů společnosti Corning. Skutečné vlastnosti se mohou lišit.

[3] Předspotřební recyklovaný materiál definuje společnost UL Solutions jako materiál, který se nedostal ke koncovým uživatelům a během výrobního procesu neskončil v odpadu.