Gebrüder Weiss: Nové skladové prostory v Jenči u Prahy

Praha, 23. 5. 2024 – Logistická společnost Gebrüder Weiss dokončila rozšíření centrály v Jenči u Prahy na celkových 26 400 m2. Po výstavbě dvou nových logistických hal nyní společnost nabídne svým zákazníkům o 4 500 m2 více logistické plochy, včetně skladovacích prostor pro různé třídy nebezpečného zboží (ADR). „Díky rozšíření kapacit jsme optimálně připraveni i v budoucnu pružně a rychle nabídnout našim obchodním partnerům vhodné služby skladové logistiky, a to včetně skladování nebezpečného zboží,“ říká Harald Prohaska, Managing Director společnosti Gebrüder Weiss ČR.

S nově dostavěnou plochou 4 500 m2 má celková skladovací plocha logistické části nyní 15 500 m2, přičemž přibližně třetinu tvoří rozsáhlý sklad ADR, který byl v rámci stavebních prací rozšířen o dalších 1 000 paletových míst. Další novinkou je samostatný, teplotně řízený skladový prostor pro organické peroxidy, který splňuje nejvyšší platné bezpečnostní požadavky. „Nové haly odpovídají současným nejvyšším standardům a mají možnost řídit vnitřní teplotu i chlazení, což zajišťují instalovaná tepelná čerpadla.“ Vysvětluje Aleš Soldán manažer logistiky Gebrüder Weiss ČR.

Společnost Gebrüder Weiss zohlednila při projektu nové budovy také řadu ekologických a ekonomických aspektů: Pro zajištění udržitelného a energeticky úsporného provozu logistických hal byly kromě tepelných čerpadel a LED osvětlení instalovány inovativní nakládací rampy, které minimalizují tepelné ztráty v hale při nakládce a vykládce kamionů, a tím dále snižují spotřebu energie. 

Současná přístavba terminálu s celkovou výší investice v hodnotě 4,3 milionu eur je v pořadí již třetím rozšířením od otevření centrály před jedenácti lety. Na vlastním pozemku o rozloze 75.000 m2 a celkové ploše logistických hal o více než 26 400 m2 nabízí společnost Gebrüder Weiss svým zákazníkům celé spektrum přepravních a logistických služeb, a to včetně letecké a námořní přepravy, sběrné služby, celovozových přeprav, digitálních služeb a řízení celého dodavatelského řetězce. Logistická společnost má v České republice celkem deset poboček s téměř 400 zaměstnanci. 

Obsah obrázku obloha, venku, budova, mrak

Popis byl vytvořen automaticky

V terminálu v Jenči u Prahy byla dokončena přístavba, díky níž se navýšila skladová kapacita o 4 500 m2.

Zdroj: Gebrüder Weiss

Nová část terminálu.

Zdroj: Gebrüder Weiss

Zaměstnanci logistického terminálu v Jenči u Prahy.

Zdroj: Gebrüder Weiss

Sídlo české pobočky Gebrüder Weiss v Jenči u Prahy.

Zdroj: Gebrüder Weiss

……………………………………………………………………………………………………………

O společnosti:

Společnost Gebrüder Weiss Holding AG se sídlem v rakouském Lauterachu je globálním poskytovatelem komplexních logistických služeb s přibližně 8 600 zaměstnanci a 180 vlastními pobočkami. Naposledy společnost dosáhla ročního obratu 2,46 miliardy eur (2023). Její portfolio zahrnuje dopravní a logistická řešení, digitální služby a řízení dodavatelského řetězce. Kombinace digitálních a fyzických odborných znalostí umožňuje společnosti rychle a pružně reagovat na potřeby zákazníků. Rodinná společnost, jejíž historie v dopravním odvětví sahá více než 500 let do minulosti, je dnes díky široké škále ekologických, ekonomických a sociálních opatření považována za průkopníka i v oblasti udržitelného hospodaření. 

V České republice působí společnost Gebrüder Weiss spol. s r.o. od roku 1992, v současnosti zaměstnává 390 zaměstnanců v 10 pobočkách. Poskytuje tuzemské a mezinárodní pozemní přepravy, leteckou a námořní přepravu, skladovou logistiku a komplexní logistická řešení šitá na míru.