Philips 235BL2CB: velký monitor s inteligentním PowerSensorem

Společnost MMD Monitors & Displays Czech Republic představila nový LED monitor značky Philips řady B. Model 235BL2CB je výjimečný zejména díky funkci PowerSensor, která dokáže uživateli ušetřit až 80 procent nákladů na el. energii.

PowerSensor je nová  unikátní technologie Philips. Součástí každého monitoru je zabudovaný senzor, který dokáže pomocí neškodných infračervených signálů zjistit, zda je uživatel před monitorem. Ve chvíli, kdy není, automaticky sníží jas monitoru. Úspora energie a finančních nákladů může dosáhnout až 80 procent.

Displej 235BL2CB má  elegantní design, který splňuje nejpřísnější nároky na ergonomii. Má nastavitelnou základnu monitoru Compact Ergo Base, která umožňuje měnit náklon, natočení i výšku a zajistit tak maximální pohodlí při prohlížení a navíc zvyšuje efektivitu práce.

Nový LED monitor Philips využívá LED technologie, díky níž se rychle rozsvítí  na plný a rovnoměrný jas. Stálá úroveň jasu na celé obrazovce nabízí dokonalou reprodukci barev. Navíc jsou LED diody šetrné k ekologii, protože neobsahují rtuť a umožňují tak šetrný proces likvidace a recyklace.

Monitor splňuje nároky na certifikaci EPEAT GOLD zaručující maximální energetickou účinnost a nižší emise plynů. Program EPEAT pomáhá kupujícím vybírat monitory podle 51 kritérií podporovaných organizací US EPA. Certifikace GOLD zaručuje, že nejméně
30 % plastů tvoří recyklované materiály.

Dalšími přednostmi monitoru je funkce SmartImage, která automaticky analyzuje zobrazovaný obsah a poskytuje optimalizovaný výkon zobrazení. Uživatel si může vybrat z řady různých režimů a monitor sám dynamicky optimalizuje kontrast, sytost barev a ostrost obrázků a videí.

Součástí monitoru je také port USB 2.0, který umožňuje uživateli pohodlně připojit multimediální zařízení plug and play, nebo zabudovaný stereo audio systém se dvěma vysoce kvalitními stereofonními reproduktory.

Monitor je na českém i slovenském trhu k dispozici již nyní.

Přednosti LED displeje 235BL2CB/00

PowerSensor – moderní technologie, která dokáže ušetřit až 80 % nákladů
Technologie LED – díky stálé úrovni jasu nabízejí dokonalou reprodukci barev
EPEAT Gold – zaručuje ochranu lidského zdraví a životního prostředí, nejméně 30 % použitých plastů tvoří recyklované materiály
Compact Ergo Base – nastavení náklonu, natočení i výšky monitoru
Zabudovaný stereo audio systém – dva vysoce kvalitní stereofonní reproduktory SmartTouch – inteligentní ikony citlivé na dotek nahrazují výčnělková tlačítka

Technické  parametry:

Typ LCD panelu    TFT-LCD
Optimální rozlišení   1920 x 1080 při 60 Hz
Úhlopříčka    23“
Spotřeba    22,47 W (metoda testování EnergyStar 5.0)
Formát obrazu   16:9
Odezva    5 ms
Jas     300 cd/m2
SmartContrast   20 000 000 : 1
Konektory    VGA, DVI-D (digitální HDCP)
Hmotnost    4,57 kg
Doporučená min. EU cena  3708 Kč bez DPH

Chcete-li se o tomto monitoru dozvědět více, navštivte stránky http://www.powersensormonitor.com.