Slevy dobývají mobilní telefony

Boom chytrých telefonů  neuniknul pozornosti obchodníků všeho druhu –  a teď  expanzi do uživatelských kapes zahajují i servery hromadného nakupování.

Českých serverů je zatím v mobilu pomálu

Vlastní aplikaci pro smart phone zatím u nás má jen několik málo slevových serverů a téměř žádné agregátory. Krom výjimek, jako je aplikace Slevomatu, toho navíc mobilní varianty slevových serverů mnoho neumí a používání není zrovna nejpohodlnější.

Blýská  se na lepší časy?

Zajímavou vlaštovkou by v tomto směru mohla být čerstvě spuštěná mobilní aplikace agregátoru Robox.cz. ROBOX  svůj nástup do mobilů pojal ve velkém a současně vydal aplikaci na iPhone (http://www.robox.cz/iphone ), pro operační systém Android (http://www.robox.cz/android) i mobilní verzi samotného webu (http://www.robox.cz/mobilni-web ).

Kvalitní  aplikace dá zabrat

„Chtěli jsme svým uživatelům nabídnout něco navíc, ne jen nekonečné scrollování změtí nabídek,“ vysvětluje projektový ředitel ROBOXu Petr Kováčik. „A tak jsme se u obou aplikací maximálně snažili, aby byly propracované nejen po grafické, ale i po technické stránce, a přitom zůstaly snadno použitelné pro každého. Všechno sladit bylo náročné, ale myslím, že se nám to povedlo – ale to definitivně rozhodnou až sami uživatelé,“ dodává.

Letos nastane stabilizace slevového trhu

Při současném vývoji boomu hromadného nakupování se očekává, že letošní  rok přinese stabilizaci trhu, zákaznické základny i výraznou redukci počtu fungujících serverů. Mobilní aplikace pak mohou mít při získávání zákazníků větší význam, než  by se zatím mohlo zdát.

Co je to ROBOX?

ROBOX (www.robox.cz) je agregátor slevových serverů, který jako jediný přináší  i prvky sociální sítě, a v současnosti jej používá více jak 20 000 registrovaných uživatelů.  Umožňuje snadné nastavení preferencí, permanentní vyhledávání i snadné propojení se sociální sítí Facebook a sdílení toho nejlepšího s přáteli. Uživatelé si ROBOX mohou ve třech variantách stáhnout i do mobilu a mít ho tak doslova na dosah ruky kdykoliv a kdekoliv.