Produkty AutoCAD 2012 přinášejí flexibilitu a přístupnost

Společnost Autodesk, světový lídr v oblasti 3D návrhového, konstrukčního a animačního softwaru, oznámila dostupnost softwarových produktů AutoCAD 2012. Tyto návrhové aplikace dávají uživatelům možnost používat AutoCAD v nejrůznějších odvětvích a přistupovat ke své práci odkudkoli. Odvětvově specifické aplikace AutoCAD 2012, vybavené novými nástroji pro zákaznické úpravy, umožňují architektům, konstruktérům a dalším profesionálním návrhářům rozvíjet nápady, dokumentovat návrhy a spolupracovat prostřednictvím osvědčeného formátu DWG. Produkty AutoCAD 2012 jsou nyní přímo propojeny s bezplatnou webovou a mobilní aplikací AutoCAD WS.  (TZ)

„Uvedením propojeného řešení pro počítače, mobilní zařízení a cloud dosáhl Autodesk podstatného pokroku v přístupnosti a flexibilitě své návrhové technologie,“ řekl Amar Hanspal, senior viceprezident, Platform Solutions and Emerging Businesses, ze společnosti Autodesk. „Naši zákazníci denně řeší komplexní návrhové problémy a nová verze aplikace AutoCAD jim s tím výrazně pomůže. Dokládá, jak Autodesk neustále inovuje své produkty, aby se zákazníci mohli soustředit na řešení podnikatelských výzev prostřednictvím lepšího navrhování.“

Co je nového v produktech AutoCAD 2012

Uživatelé produktů AutoCAD 2012 získají řadu nových nástrojů, které jim pomohou šetřit čas při kreslení, rozkreslování detailů a revizích návrhů. Parametrické kreslicí nástroje automaticky definují trvalé vztahy mezi objekty; rozšířená funkčnost asociativních polí umožňuje vytvořit asociativní pole objektů podél trajektorie; a vylepšené funkce pro publikování a import PDF pomohou uživatelům jasně komunikovat s klienty. Robustnější nástroje pro 3D modelování nabízejí lepší funkčnost pro tvorbu povrchů a koncepčních návrhů, zatímco zdokonalené návrhové a dokumentační nástroje pomohou uživatelům číst a upravovat více formátů souborů, což zjednoduší proces tvorby dokumentace, přispěje k větší přesnosti a ušetří čas při navrhování. Další vylepšení zahrnují rychlejší spouštění aplikací, rychlejší příkazy a celkově zdokonalené fungování spolu se špičkovou grafikou a vizuální zkušeností.

Přímý přístup k webové a mobilní aplikaci AutoCAD WS z produktů AutoCAD 2012 umožňuje uživatelům zobrazovat, upravovat a sdílet návrhy s kýmkoli a kdekoli prostřednictvím webového prohlížeče nebo mobilního zařízení. Mobilní aplikace AutoCAD WS je v současné době k dispozici pro zařízení Apple se systémem iOS, tedy iPad a iPhone.

Produkty AutoCAD 2012

Software pro kreslení a rozkreslování detailů AutoCAD LT je volba profesionálů, kterým jde o produktivitu, spolehlivost a kompatibilitu. Postupné vylepšování, podpora hardwarové akcelerace a celkově vyšší výkon aplikace AutoCAD LT 2012 v praxi znamená vyšší produktivitu. Hlavní nové funkce zahrnují:

  • Asociativní pole ušetří čas při vytváření koncepčních návrhů nebo dokončené dokumentace tím, že ustavuje a udržuje vztahy mezi objekty v poli, například okny budovy nebo nosníky mostu.
  • Multifunkční uzly přispívají k rychlejším a jednodušším úpravám, neboť umožňují přímou manipulaci. Multifunkční uzly nyní kromě křivek a objektů šrafování fungují také u čar, oblouků, eliptických oblouků, kód a multiodkazů. Stačí na uzel ukázat a zobrazí se relevantní příkazy a možnosti.
  • Správce sad listů uspořádá listy výkresů, zredukuje počet kroků před publikováním, automaticky vytvoří pohledy rozvržení, propojí informace o sadách listů do rohových razítek a značek pro vykreslování a provede akci ve všech sadách listů, takže je vše pohodlně na jednom místě.
  • Automatické dokončování příkazů nabízí seznam názvů příkazů, systémových proměnných a aliasů příkazů vyhovujících zadání na příkazovém řádku.

AutoCAD 2012 obsahuje všechna vylepšení aplikace AutoCAD LT 2012 spolu s novými a rozšířenými pracovními postupy pro koncepční navrhování, dokumentaci modelů a zachycování reality. Kromě široké řady vylepšení zaměřených na úsporu času přináší AutoCAD 2012 účinné nástroje pro jednodušší práci na 3D návrzích, optimalizaci časově náročných dokumentačních postupů a rychlejší dokončování projektů.

Obsahuje následující vylepšení:

  • Nástroje pro dokumentaci modelů umožňují uživatelům importovat modely ze široké řady CAD aplikací (Autodesk Inventor, SolidWorks, CATIA, NX a Rhino) a rychle vytvářet inteligentní dokumentaci k vypracovaným návrhům.
  • Aplikace Autodesk Inventor Fusion pro 3D koncepční navrhování se nyní dodává s aplikací AutoCAD 2012. Inventor Fusion spojuje výkon a kontrolu parametrického modelování založeného na historii s jednoduchostí ovládání a vyšší produktivitou přímého modelování bez podpory historie. Integrace aplikací AutoCAD a Inventor Fusion napomáhá rychlejší výměně dat mezi oběma aplikacemi i s jinými 3D CAD prostředími.
  • Podpora mračen bodů až pro 2 miliardy bodů umožňuje uživatelům rychle vizualizovat skenované objekty přímo v modelovacím prostředí. Umožňuje uvést 3D snímky do života a pomáhá optimalizovat časově náročné renovační a restaurační projekty.

AutoCAD Architecture 2012 nyní nabízí rychlejší spouštění a načítání výkresů pro pohotovější přístup k nástrojům a navigaci ve velkých výkresech.  Nová funkčnost rohových oken umožňuje snadno přidat jediné okno do rohového průsečíku dvou zdí.

AutoCAD MEP 2012 nabízí vylepšené obslužné nástroje pro jednodušší přístup k dynamickému a interaktivnímu 3D modelování systémů budovy. Nová podpora tříd IFC (Industry Foundation Classes) v aplikaci AutoCAD MEP pomáhá uživatelům spravovat a sdílet data s ostatními účastníky návrhového procesu.

AutoCAD Electrical 2012 pro navrhování řídicích systémů nabízí rozšířenou podporu mezinárodních norem. Nové výukové materiály a intuitivní uživatelské rozhraní pomáhá ještě více šetřit čas, omezovat chyby a vytvářet inovativní návrhy elektrických řídicích systémů.

AutoCAD Mechanical 2012 nyní umožňuje upravovat 3D modely téměř z jakéhokoli zdroje pomocí nástroje Inventor Fusion. Pomocí nové funkce pro dokumentaci modelu umožňuje vytvářet inteligentní výkresové pohledy. Obsahuje také zdokonalené funkce pro migraci kusovníků a vylepšení výkonnosti a spolupráce, která pomohou uživatelům být produktivnější při zachování stávajících postupů.

Uživatelé aplikace AutoCAD mají nyní přístup k produktovým informacím a zákaznické podpoře na novém webu Autodesk Exchange (http://exchange.autodesk.com). Najdou na něm školení, tipy, pokročilé techniky, odborné rady a další nástroje k aplikacím AutoCAD, návody k používání uživatelského rozhraní aplikace AutoCAD 2012 a další obsah. Jako centrální místo pro veškerý obsah nápovědy k aplikacím AutoCAD pomůže tento web uživatelům být produktivnější.

Dostupnost

Dostupnost produktů se v různých zemích liší. Podrobnější informace a možnosti nákupu jsou k dispozici na webu www.autodesk.com/purchaseoptions.

O společnosti Autodesk

Autodesk, Inc. je světový lídr v oblasti 3D návrhového, technického a animačního softwaru pro výrobu, stavebnictví, média a zábavu. Software od Autodesku pro návrh, vizualizaci a simulaci svých nápadů využívají zákazníci z odvětví strojírenství a výroby, architektury, stavebnictví, médií a zábavy – včetně 15 posledních vítězů filmových Oscarů (Academy Award) za nejlepší vizuální efekty. Od uvedení aplikace AutoCAD v roce 1982 nabízí Autodesk nejširší portfolio moderních softwarových aplikací pro globální trh. Další informace o společnosti Autodesk najdete na webu www.autodesk.cz.