Trend Micro rozšiřuje své portfolio ochrany dat a nabízí zabezpečení dat od koncových bodů až po cloud

Trend Micro rozšířila své portfolio pro ochranu dat. Pomáhá tak malým, středním i velkým organizacím chránit obchodní informace před poškozením, ztrátou a neoprávněným přístupem. Potvrzuje tak svou vedoucí pozici v ochraně soukromí a zabezpečení dat. Cílem společnosti Trend Micro je zajistit bezpečnost dat, ať už jsou uložena kdekoli, od koncových bodů až po cloud, chránit je před úmyslným i neúmyslným poškozením a umožnit takovou ochranu za přijatelnou cenu a bez velkých komplikací. (TZ)

Ochrana dat je pro firmy čím dál větším problémem. Vlády a správní orgány schvalují stále přísnější předpisy na ochranu dat, a tak je nutné neustále zlepšovat ochranu soukromí a citlivých informací. Nasazení řešení pro ochranu dat urychluje také rostoucí frekvence narušení bezpečnosti dat a růst s tím spojených nákladů, protože se organizace snaží zmírňovat rizika a chránit citlivé informace před neoprávněným přístupem.  Mnohé podniky bojují s komplikovaností, náklady a řízením řešení pro ochranu dat.  Společnost Trend Micro těmto problémům rozumí a přináší jednodušší řešení pro ochranu dat, která je mají zmírnit a odstranit.

„Ochrana dat je nejdůležitější součástí strategie zabezpečení každé organizace. Nové produkty a služby nabízejí našim zákazníkům osvědčená řešení pro šifrování, kontrolu a ochranu důvěrných dat – od koncových bodů až po cloud,“ říká Steve Quane, vedoucí produktové sekce Trend Micro. „Tato řešení posilují naši vizi ochrany digitálních informací, ať už se nacházejí kdekoli, s menšími náklady a méně komplikacemi.“

Agentura Gartner se ve své nedávné zprávě zaměřuje na faktory bránící zavádění řešení na ochranu dat: „Obtížnost a vysoké náklady spojené s celopodnikovým plánováním a integrací produktů DLP (prevence ztráty dat) zohledňujících obsah jsou významné překážky, které omezují rozsáhlejší zavádění špičkových podnikových nástrojů.“  (Zdroj: Gartner, Inc.: „Emerging Technology Analysis: Content-Aware Data Loss Prevention“ (Analýza nových technologií: Prevence ztráty dat s ohledem na obsah), Ruggero Contu, et al. 30. listopadu 2010.)

Prostřednictvím svých produktů Trend Micro Data Loss Prevention, Endpoint Encryption, Cloud Encryption, Port and Device Control, Messaging Security, Endpoint Security, Data Protection Services, Web Site Security, File Integrity Monitoring, Worry-Free Business Security, Data Backup a dalších nyní Trend Micro nabízí kompletní portfolio řešení, která snižují náklady, komplikace a starosti spojené s ochranou dat. Tato řešení lze pořídit samostatně nebo jako doplňkové komponenty tradičních antimalwarových produktů Trend Micro.

Jak Trend Micro řeší problémy spojené s ochranou dat?

Trend Micro jedinečným způsobem zajišťuje dvojí řešení pro ochranu dat.  Díky nabídce nových modulů ochrany soukromí dat – které Gartner označuje za „distribuční DLP“ – pro mnoho svých stávajících produktů na ochranu obsahu Trend Micro výrazně redukuje náklady i komplikace s ochranou dat spojené a zákazníci získávají okamžitou hodnotu.  Gartner k tomu říká (zdroj: Gartner, Inc.: „Emerging Technology Analysis: Content-Aware Data Loss Prevention“ (Analýza nových technologií: Prevence ztráty dat s ohledem na obsah) Ruggero Contu, et al. 30. listopadu 2010): „Vývoj ‚distribučních‘ DLP produktů zohledňujících obsah uspíší zavádění těchto technologií.“ Trend Micro Data Protection Portfolio nabízí konzistentní rámec zásad pro koncové body, servery a komunikační brány a snižuje administrativní zátěž díky automatizaci a sledům prací.  Virtuální zařízení umožňují firmám efektivně využít stávající infrastrukturu bez nutnosti kupovat drahá značková hardwarová zařízení.  Trend Micro zjednodušuje ochranu dat pomocí okamžitě použitelných šablon, předdefinovaných zásad, aktivní integrace adresářů a správy klíčů řízené zásadami.

„Ochrana data je jedním z klíčových prvků strategie zabezpečení v naší organizaci. Trend Micro nabízí ucelené portfolio řešení, které je snadno ovladatelné a za rozumnou cenu poskytuje osvědčené technologie pro naši infrastrukturu koncových bodů a komunikačních bran,“ konstatuje Ty Smallwood, vedoucí zabezpečení informačních služeb pro Medical Center of Central Georgia. „Abychom omezili své kapitálové a provozní náklady, místo nákupu různých bodových řešení jsme zavedli model ‚nejlepší sady‘ od jednoho dodavatele. Společnost Trend Micro nám svou nabídkou uceleného portfolia na ochranu dat umožnila konsolidovat dodavatele.“

Novinky v portfoliu ochrany dat Trend Micro

Společnost Trend Micro si je plně vědoma, že cenově dostupnou, snadno použitelnou a lehce ovladatelnou ochranu dat potřebují organizace všech velikostí, a proto přidává do svého portfolia ochrany dat následující produkty a služby.

NOVINKA! Trend Micro™ DLP Network Monitor 2.0 monitoruje ztráty dat ve výstupních bodech sítě a vytváří o nich sestavy, nabízí detekci malwaru pro odcizení dat a je centrálně spravován z konzoly pro správu DLP.  Společnosti Trend Micro získala 28. 12. 2010 svůj třetí patent v oblasti DLP na „stroj pro porovnávání dokumentů s generováním asymetrických signatur“ (Document Matching Engine Using Asymmetric Signature Generation) (americký patent č. 7860853).

NOVINKA! Trend Micro™ DLP Endpoint 5.5 nabízí průvodce sledy prací, který omezuje komplikace a administrativní zátěž a obsahuje detekci malwaru pro odcizení dat založenou na infrastruktuře Trend Micro™ Smart Protection Network™.

NOVINKA! Trend Micro™ Endpoint Encryption nabízí snadno ovladatelné, centrálně spravované šifrování dat pro PC, notebooky, laptopy, tablety a inteligentní telefony.

NOVINKA! Produkt Trend Micro™ Endpoint Encryption for Removable Media, dříve známý jako Mobile Armor FileArmor™ a PolicyServer™, získal certifikaci CC EAL 4+ (Common Criteria Evaluation Assurance Level 4 Augmented).  Trend Micro Endpoint Encryption for Removable Media nabízí nepřekonatelnou ochranu souborů a složek pro interní úložiště, média a přenosná úložná zařízení.

NOVINKA! Trend Micro™ SecureCloud 1.1™ nabízí jednoduchou správu klíčů a šifrování dat řízené zásadami pro výpočetní prostředí veřejných i soukromých cloudů.  Nyní mohou zákazníci spravovat své šifrovací klíče pro prostředí Amazon EC2, Eucalyptus a VMware vCloud z hostované služby Trend Micro SecureCloud nebo ze serveru klíčů SecureCloud spuštěného ve vlastních fyzických datových centrech.

NOVINKA! Data Privacy and Encryption Module pro Trend Micro™ InterScan™ Messaging Security Virtual Appliance přidává předdefinované zásady dodržování předpisů a schopnost šifrování elektronické pošty integrované a centrálně spravované v rámci řešení pro zabezpečení e-mailu na komunikační bráně.

NOVINKA! Služby Data Protection Services nabízejí jedinečnou kombinaci konzultačních projektových služeb a služeb správy technických účtů, která má omezit rizika implementace, zkrátit dobu do zajištění ochrany a optimalizovat návratnost investic do zabezpečení. Služby Data Protection Services budou zpočátku nabízeny v USA a v Kanadě a cena se bude odvíjet od rozsahu projektu.

Trend Micro™ Worry-Free™ Business Security 7 umožňuje malým podnikům zajistit ochranu soukromí pomocí zjišťování, monitorování a prevence náhodných i záměrných ztrát důvěrných informací prostřednictvím e-mailu, USB disků a dalších připojovaných zařízení.

O společnosti Trend Micro

Společnost Trend Micro Inc., globální leader v oblasti zabezpečení internetového obsahu, byla založena roku 1988 a má více než dvacetileté zkušenosti s budováním bezpečnějšího světa, kde si mohou spotřebitelé i podniky vyměňovat digitální informace. Sídlí v Tokiu a zaměstnává více než 4400 lidí ve 23 zemích světa. Jako průkopník stojí v první linii svého oboru. Rozvíjí technologie integrovaného řízení hrozeb pro ochranu kontinuity provozu, osobních informací a majetku před malwarem, spamem, úniky data a nejnovějšími webovými hrozbami.

Další informace o nejnovějších hrozbách získáte z TrendWatch na adrese www.trendmicro.com/go/trendwatch .

Flexibilní řešení Trend Micro jsou nepřetržitě podporována experty v oboru zpravodajství a analýzy hrozeb po celém světě.

Tato řešení jsou založena na platformě Smart Protection Network, inovační infrastruktuře typu cloud-klient, která spojuje propracovanou technologii kontroly reputace, smyčky zpětné vazby a odborné znalosti výzkumných pracovníků TrendLabs℠, a zajišťuje tak okamžitou ochranu před nejnovějšími hrozbami. Důvěryhodná bezpečnostní řešení Trend Micro sahají od produktů pro jednotlivá spotřebitelská PC až po zabezpečení a řízení hrozeb na úrovni velkých korporací. Produkty Trend Micro prodávají obchodní partneři z celého světa. Další informace naleznete na adrese www.trendmicro.cz