Mladí ve video soutěži What’s Your Story? ukázali, jak jim internet pomohl překonat výzvy roku 2020

Trend Micro ocenila v soutěži What’s Your Story? mladé video-tvůrce. Pomocí soutěže chce rozšířit diskusi o bezpečnosti na internetu i mezi mladými.

PRAHA, 28. června 2021 – Společnost Trend Micro, globální lídr v oblasti kybernetické bezpečnosti, vyhlásila vítěze soutěže pro mladé What’s Your Story?. Video-soutěž má tradici v zemích jako je USA nebo Irsko a v České republice se letos konal již čtvrtý ročník. Tentokrát měli soutěžící ve věku 15–23 let za úkol vytvořit krátké video na téma: „Jak ti internet pomohl poprat se s výzvami roku 2020?“. Přihlásilo se rekordních 30 soutěžících.

Loňský rok představoval velkou výzvu snad pro každého, a i mladí pocítili důsledky pandemie na svém každodenním životě. Prakticky ze dne na den přestali chodit do školy, navštěvovat zájmové aktivity a vídat se s přáteli. V soutěži dostali možnost prostřednictvím své kreativity vytvořit video, ve kterém se zamyslí nad tím, zda a jak jim internet v této nelehké době pomohl. Cílem soutěže je od jejího založení rozvířit diskusi o užívání internetu a případného nastavení pravidel mezi mladými. Společnost Trend Micro se domnívá, že současní studenti jsou ta generace, která bude muset začít nastavovat hranice v zacházení s internetem.

„Cílová skupina soutěžících jsou mladí lidé, kteří se narodili do doby s internetem a ten je provází celým jejich životem. Loňský rok přinesl mnoho výzev a nebýt internetu, jistě by mnoho činností nebylo vůbec možných. Pro porotu bylo velmi zajímavé zhlédnout soutěžní videa a poodhalit význam internetu v době koronavirové pandemie pro tuto generaci,“ říká Martina Vlčková, koordinátorka soutěže What’s Your Story? ze společnosti Trend Micro.

V porotě letošního ročníku zasedli zástupci partnerských organizací soutěže – festivalu Juniorfest a organizací CZ.NIC, Kraje pro bezpečný internet a Fakescape. Novinku letošního ročníku představovalo zapojení influencera do hodnocení videí, byl jím Lukáš „Lukefry“ Fritscher, který soutěž podpořil také na svém kanálu na Instagramu. 

Oceněná videa se nad ostatními vyjímala nejen úrovní zpracování, ale i hereckým výkonem a hodnotilo se i poselství. Na prvním místě se umístilo video Superneťák od Martina P. o tom, jak se z něj díky internetu stal superhrdina covidové doby. Druhou příčku obsadil Minh P. s videem 2020 mi změnil pohled na život. Popisuje v něm, jak mu internet v minulém roce pomohl na jeho cestě k tvorbě profesionálních videí. Ocenění za třetí místo si odnesl Robin C. za video Co s nim dokážete vy?, které poukazuje na světlé stránky internetu, jenž mu během lockdownu pomohl překonat pocit bezmoci. 

Více informací a všechna soutěžní videa naleznete zde:

https://whatsyourstory.trendmicro.cz/entry-list/

O společnosti Trend Micro

Společnost Trend Micro Incorporated, přední světový dodavatel kybernetických bezpečnostních řešení, pomáhá vytvářet prostředí pro bezpečnou výměnu digitálních informací. Naše inovativní řešení pro spotřebitele, podniky a veřejné instituce poskytují vícevrstvou ochranu datových center, cloudových prostředí, sítí a koncových bodů. Všechny naše produkty vzájemně spolupracují a sdílí poznatky o hrozbách. Díky tomu poskytují účinnější a rychlejší komplexní obranu s centralizovaným řízením a uceleným přehledem. Má přes 7 000 zaměstnanců ve více než 50 zemích a disponuje nejvyspělejším globálním zpravodajstvím o počítačových hrozbách na světě. Trend Micro pomáhá chránit propojený svět. Další informace naleznete na stránkách www.trendmicro.com.