Naučme se chránit svou identitu na internetu

Firma Lamantine Software, výrobce populárního programu Sticky Password, rozšiřuje svoje osvětové aktivity v oblasti internetové bezpečnosti. Reaguje tak na skutečnost, že většina uživatelů internetu stále nedodržuje základní návyky při zacházení se svou on-line identitou.  (TZ)

Cílem kampaně je zvýšit povědomí o zásadách opatrnosti při nakládání s citlivými osobními daty na internetu. Zejména pak chce upozornit na „zlatá“ pravidla při vytváření hesel a zacházení s nimi. Právě heslo bývá často jedinou a často podceňovanou ochranou citlivých údajů. Již dnes mohou uživatelé internetu najít spoustu užitečných tipů a článků na webových stránkách společnosti a nově též na blogu či Facebooku. Pro čtenáře budou v průběhu roku připraveny nejen články, ale i řada kvízů a soutěží.

„Téměř každý den se v médiích setkáváme s případy odcizených a zneužitých on-line identit. Řadě těchto incidentů by přitom bylo možné předejít, pokud by se uživatelé chovali na internetu obezřetně. To se však již dávno netýká jen on-line přístupu k bankovním účtům. Například přístup k soukromému e-mailovému účtu či účtu na některé ze sociálních sítí odhalí útočníkovi více, než si je případná oběť ochotna připustit“, říká Tomáš Hofer, spoluzakladatel firmy Grisoft a člen dozorčí rady Lamantine Software.

Sticky Password

Program byl uveden na trh již v roce 2001 jako nástroj pro bezpečné uložení hesel. V současné době program nabízí vedle správy, šifrování a generování silných hesel také funkci automatického vyplňování on-line formulářů či možnost uložení libovolných citlivých osobních údajů do šifrované databáze. Sticky Password disponuje nejvýkonnějšími šifrovacími algoritmy. Navíc poskytuje účinnou ochranu před phishing útoky a key-loggery. Program lze používat i v přenosné verzi na USB zařízení. Zabezpečená hesla a jiné citlivé osobní údaje jsou tak vždy k dispozici nejen doma, ale i na cestách a to bez nutnosti instalace na cizím počítači.

Sticky Password se chová velmi nenápadně, nepoužívá žádný další panel nástrojů (toolbar) a jeho používání je velmi intuitivní. Je dostupný v několika jazycích.

O Lamantine Software

Lamantine Software a.s. se specializuje na vývoj aplikací v oblasti počítačové bezpečnosti. Cílem firmy je vyrábět výjimečný software, který bude praktický a užitečný. Produkt Sticky Password kombinuje bezpečnost a komfortní ovládání. Ve společnosti Lamantine Software, uplatňují své zkušenosti mimo jiné také někdejší manažeři významného hráče na poli bezpečnostního software společnosti Grisoft , včetně spoluzakladatele Grisoftu, Tomáše Hofera.

Více informací

Webové stránky: http://www.stickypassword.cz

CZ a EN blog: http://www.stickypassword.cz/blog/

Facebook CZ: http://www.facebook.com/pages/Sticky-Password-CZ/189874741056093

Facebook EN: http://www.facebook.com/stickypassword