Battlefield 3 vychází 28. října 2011

Bitva začala! Studio DICE společnosti Electronic Arts dnes oznámilo, že další pokračování mezinárodně proslavené série Battlefield s názvem Battlefield 3™ bude v Česku a na Slovensku v prodeji od 28. října 2011. Po třech letech vývoje se tato nová výjimečná hra chystá překonat konkurenci výkonem svého unikátního herního enginu Frostbite™ 2. Tato špičková technologie dodává Battlefield 3 možnosti, díky nimž hra dokáže produkovat vynikající animaci postav, vizuální vykreslování, hudbu a zvuky a věrně replikovat následky destrukce v průběhu boje. (TZ)

Battlefield 3 je jedinou hrou v žánru stříleček z vlastního pohledu (FPS) na trhu, která využívá technologii Frostbite 2. Výsadní postavení mezi střílečkami jí zajišťuje také schopnost v rámci herního systému maximálně živě napodobit vizuální, sluchové a pohybové vjemy realistických následků probíhající akce. Hráči, kteří se nemohou dočkat, až se vrhnou do boje, se mohou zúčastnit multiplatformového betatestu, který odstartuje již v září 2011. Titul Battlefield 3 bude tento týden předváděn ve verzích pro počítačový zábavní systém PlayStation®3 a PC v rámci výstavy Electronic Entertainment Expo (E3) v Los Angeles ve stánku EA č. 1601 v Jižní hale.

„Jsme velmi pyšní na to, že konečně můžeme zvednout oponu a poprvé představit Battlefield 3. Jádro vývojového týmu se drží pohromadě už od roku 2005. Společně jsme trochu zestárli, společně zažili vzestupy i pády, ale nyní jsme připraveni posunout žánr stříleček z vlastního pohledu na úplně novou úroveň,“ říká výkonný producent Patrick Bach. „Podobně jako spousta jiných hráčů jsme měli i my poměrně divoké představy o tom, co a jak bychom chtěli ve střílečkách vidět. Až dosud to byly pouze fantazie. Díky enginu Frostbite 2 se však i nejodvážnější nápady stávají realitou.  Tohle je hra, jakou jsme vždy chtěli udělat.“

Battlefield 3 zachycuje intenzitu moderního globálního válečného konfliktu. Studio DICE úzce spolupracuje s bývalým příslušníkem SAS a nyní známým spisovatelem Andy McNabem, aby zaručilo autentické ztvárnění všech aspektů bojové akce v singleplayerové i multiplayerové kampani. V singleplayerových kapitolách, které budou předvedeny na E3, se představí dvě nové hratelné postavy. Ruský tajný agent Dmitrij „Dima“ Majakovskij se musí probít z budovy pařížské burzy a procpat se přeplněnými ulicemi v zoufalé snaze zabránit příslušníkům PLR odpálit bombu v centru francouzské metropole. Jonathan „Jono“ Miller, desátník námořní pěchoty a Američan každým coulem, je nasazen v nehostinném prostředí Teheránské pouště, kde bojuje proti silám PLR. Tato část obsahuje klasický prvek série Battlefield – boj v obrněné technice. Úkolem hráče je podniknout masivní tankový útok proti základně PLR. Vrací se rovněž i populární multiplayerový mód „Rush“, který bude možné hrát přímo na stánku EA.

K boji připravení hráči si již nyní mohou předobjednat Limitovanou edici Battlefield 3 a bezplatně získat digitální rozšiřující balíček Back to Karkand.* Tento tematický balíček pro multiplayer je určen především fanouškům série Battlefield. Obsahuje čtyři proslulé mapy z předchozího dílu Battlefield 2, z nichž každá je velkoryse přepracována s využitím enginu Frostbite 2. Battlefield 3 vyjde 28. října 2011 ve verzích pro videoherní a zábavní systém Xbox 360®, počítačový zábavní systém PLAYSTATION®3  a PC. Limitovanou edici Battlefield 3 si lze již nyní předobjednat na www.ea.com/cz/objednat-bf3 a sledovat čerstvé novinky na našem kanálu série Battlefield na Facebooku http://www.facebook.com/battlefield.czsk.

*Platí podmínky a omezení. Podrobnosti na http://eastore.ea.com/battlefield3.

O Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA) je globálním lídrem na poli digitální interaktivní zábavy. Jednotlivá vydavatelství společností pod mnoha značkami publikují a distribuují jak fyzická média, tak i onlinový obsah a služby pro konzole, osobní počítače, mobilní telefony a tablety. Společnost EA má více než 100 miliónů registrovaných hráčů a působí v 75 zemích světa.

Ve fiskálním roce 2011 ohlásila společnost EA se sídlem v kalifornském Redwood City tržby ve výši 3,6 miliardy USD. Všeobecně je uznávána jako přední producent kriticky vysoce hodnocených a kvalitních licencovaných herních sérií, jako jsou například The Sims™, Madden NFL, FIFA, Need for Speed™, Battlefield nebo Mass Effect™. Další informace o společnosti naleznete na oficiálních webových stránkách http://www.ea.com/cz.

The Sims and Need for Speed jsou ochrannými známkami společnosti Electronic Arts Inc. Mass Effect je ochrannou známkou EA International (Studio and Publishing) Ltd.  John Madden, NFL a FIFA jsou majetkem příslušných vlastníků a užity s jejich svolením.

Tagged