RIO Media pokračuje v modernizaci sítě v Klatovech

Společnost RIO Media, a.s., která patří mezi tři největší poskytovatele elektronických komunikací pro domácnosti u nás, dále pokračuje v modernizaci a dostavbě své sítě a v květnu dokončila upgrade své sítě kabelové televize v Klatovech, kde její služby využívá téměř 5 tisíc domácností. Zákazníci tak budou moci, vedle zkvalitnění obrazového příjmu analogové i digitální TV, využívat kabelové sítě i pro připojení k internetu. (TZ)

„Do modernizace a zkvalitnění naší stávající kabelové sítě v Klatovech jsme v posledních měsících investovali několik milionů korun a tyto investice směřovaly jak do výstavby nových optických sítí, nahrazujících starší metalickou technologii, tak do modernizace stávajících metalických částí sítě. Jsem přesvědčen, že se investice a úsilí vyplatily a do budoucna ještě přinesou své ovoce. Naše síť v Klatovech je nyní již dobudovaná a stabilizovaná a můžeme jak my, tak zejména naši zákazníci plně využít jejích výhod,“ dodává Vladimír Petržílka, provozní ředitel RIO Media.

Jednou z výhod, kromě zkvalitnění obrazového příjmu, kterou zákazníci společnosti RIO Media v Klatovech ocení, je možnost využívat sítě klasické kabelové televize i pro stabilní vysokorychlostní připojení k internetu, což bude zajímavé především tam, kde domy nepokrývá optická síť FTTH, kterou RIO Media v tomto městě provozuje rovněž. Za připojení o rychlosti 10/1 Mbps prostřednictvím sítě kabelové TV zaplatí měsíčně zákazník zvýhodněnou cenu 175 Kč. Nově je možné prostřednictvím sítě kabelové televize provozovat také stabilní telefonní připojení VOIP.

Více informací naleznete na www.riomedia.cz a www.802.cz/telefon.

O společnosti RIO Media, a.s.

RIO Media, a.s., provozuje nejrozsáhlejší optickou síť nové generace typu vlákno do bytu v České republice a na svých sítích klasické kabelové televize jako první u nás nabízí digitální televizi ve formátu DVB-T. RIO Media se soustředí na poskytování kompletních služeb. Základní balíček služeb s názvem RIO Bravo, poskytovaný na sítích FTTH obsahuje symetrické datové připojení s rychlostí 50Mbps/50Mbps, 80 kanálů digitální televize ve standardním i vysokém rozlišení HD a pevnou telefonní linku bez paušálu. Investorem společnosti RIO Media fond Argus Capital Partners.