Hudební kanál MTV v HD a dětský kanál Nickelodeon nově v televizní nabídce RIO Media

Společnost RIO Media, a.s., která patří mezi tři největší poskytovatele elektronických komunikací pro domácnosti u nás, oznámila, že do své nabídky TV programů na optické síti nově zařadila mezinárodní hudební televizi ve vysokém rozlišení MTVNHD a dětský kanál Nickelodeon. Vedle těchto nových programů RIO Media také výrazně rozšířila svoji nabídku na síti kabelové TV. (TZ)

Nejlevnější nabídka TV Mini nyní nabízí 20 programů včetně nejoblíbenějších slovenských stanic, TV Deko nebo Zone Romantica (pro nové zákazníky za 99 Kč/měsíc první 3 měsíce, standardní měsíční poplatek je 199 Kč/měsíc, s internetovým připojením 163 Kč/měsíc první 3 měsíce a poté 325 Kč/měsíc). V nabídce TV Klasika nabízí RIO Media celkem 52 programů (249 Kč/měsíc první 3 měsíce a poté 499 Kč/měsíc, s internetovým připojením 298 Kč/měsíc první 3 měsíce a poté 595 Kč/měsíc).

Mezinárodní hudební televize ve vysokém rozlišení MTVNHD je součástí balíčku HD (350 Kč/měsíc). Jedná se o první hudební televizi, kterou mohou čeští diváci sledovat ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). MTVN HD je první evropský hudební HD kanál. Stanice vysílá 24 hodin denně v anglickém jazyce. Divákům přináší nejlepší hudební videoklipy a koncertní vystoupení. Stanice odstartovala v září 2008 a v současnosti se vysílá pro více než 7 milionů diváků ve 29 zemích světa. MTVN HD vysílá také koncerty největších hvězd, hudební festivaly (Isle of MTV nebo Roskilde) a udílení hudebních cen (MTV Video Music Awards nebo MTV Europe Music Awards) a samozřejmě videoklipy.

Dětský kanál Nickelodeon je od března nově součástí programové nabídky Premium a programového balíčku TV Kids (125 Kč/měsíčně). Nickelodeon se zaměřuje na děti a mládež a vysílá 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, v českém jazyce. Nickelodeon byl založen 1. prosince 1980 v USA, spadá pod MTV Networks International (MTVNI), divizi společnosti Viacom Inc. (NYSE: VIA VIA.B) a je šířen v řadě zemí Evropy a světa. Ve svém vysílání se soustřeďuje především na děti ve věku 6 až 14 let. Šíří oblíbené dětské seriály jako jsou například Tučňáci z Madagaskaru, iCarly či SpongeBob. Mladí diváci mají k dispozici rovněž internetovou stránku www.nickelodeon.cz, která kromě programu a upoutávek obsahuje řadu počítačových her.

Více informací naleznete na www.riomedia.cz.

O společnosti RIO Media, a.s.

RIO Media, a.s., provozuje nejrozsáhlejší optickou síť nové generace vedoucí až do domu v České republice a na svých sítích klasické kabelové televize jako první u nás nabízí digitální televizi ve formátu DVB-T. RIO Media se soustředí na poskytování kompletních služeb. Základní balíček služeb s názvem RIO Bravo obsahuje symetrické datové připojení s rychlostí 50Mbps/50Mbps, 80 kanálů digitální televize ve standardním i vysokém rozlišení HD a pevnou telefonní linku bez paušálu. Investorem společnosti RIO Media, jejíž obrat v roce 2010 přesáhl 400 milionů korun, je fond Argus Capital Partners.