KAKTUS Software rozšířil on-line cestovní pojištění na webové stránky Letiště Praha

Společnost KAKTUS Software, jedna z předních společností na trhu informačních technologií, oznámila, že rozšířila možnost sjednávání on-line cestovního pojištění Kooperativa pojišťovny přímo z webových stránek Letiště Praha. Cestující se tak na poslední chvíli mohou pojistit před odletem na letišti prostřednictvím svého vlastního notebooku. (TZ)

KAKTUS Software, hlavní technologický partner on-line služeb Kooperativa pojišťovny od samotného počátku, rozšířil systém pro on-line sjednání cestovního pojištění, který dlouhodobě funguje na webových stránkách pojišťovny. Aplikace umožňuje v jednotlivých krocích a v doprovodu stručného návodu pro vyplňování velmi jednoduše, rychle a komfortně uzavřít cestovní pojištění. Standardně byla využita integrovaná technologie pro přijímání on-line plateb, kde vedle klasického způsobu úhrady za pojištění bankovním převodem či služeb přímého bankovnictví je možný také komfortní a rychlý způsob placení pomocí platebních karet.

Do rodiny on-line produktů pojištění Kooperativa pojišťovny, které společnost KAKTUS Software implementovala, v současnosti patří cestovního pojištění, pojištění ordinací, zajištění zdravotní péče MediKompas, povinné ručení, pojištění domácnosti a pojištění rodinných domů a bytů.

„Výsledky našeho nedávného průzkumu odhalily 29% meziroční nárůst online sjednání všech druhů pojistek,“ řekl Dalibor Němec, výkonný ředitel KAKTUS Software. „Největší zájem je právě o sjednání cestovního pojištění po internetu. Rozšíření systému pro on-line sjednávání cestovního pojištění na stránky Letiště Praha je tak logickým krokem pro Kooperativu pojišťovnu a přirozenou volbou pro všechny pasažéry, kteří potřebují sjednat pojištění rychle a s okamžitou platností, či dokonce těsně před odletem.“

Celý na míru vyvinutý systém je postaven na technologii ASP.Net 3.5 s využitím Microsoft SQL Server 2008.

O Kooperativa pojišťovně

Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group je druhou největší pojišťovnou v ČR. V současné době má více než 300 obchodních míst a produkty Kooperativy lze sjednat i v pobočkách České spořitelny. Kooperativa pojišťovna je součástí Vienna Insurance Group – předního rakouského pojišťovacího koncernu v zemích střední a východní Evropy. Více informací o pojišťovně lze nalézt na www.koop.cz.

O Letišti Praha

Letiště Praha, a. s., je provozovatelem nejvýznamnějšího mezinárodního letiště v České republice a největšího mezi novými členskými státy EU. Ročně tento mezinárodní vzdušný přístav odbaví mezi 11 – 12 milióny cestujících. Ti mají k dispozici nabídku kolem 50 leteckých společností spojujících Prahu přímou linkou se zhruba 130 destinacemi po celém světě. Operuje zde i 5 pravidelných cargo dopravců a další desítky společností pak zajišťují charterovou přepravu. Více informací o společnosti Letiště Praha lze nalézt na /www.prg.aero/cs/.

O KAKTUS Software

KAKTUS Software je jednou z předních společností na trhu informačních technologii, a to již od roku 1997. Dlouhodobě a cíleně se zaměřuje na poskytování komplexních služeb v oboru informačních technologií. Společnost se hlavně zaměřuje na vývoj systémů založených na internetových a intranetových technologiích. Veškerá činnost směřuje k jedinému cíli a tím je spokojený zákazník. Prostředkem k dosahování tohoto cíle je poskytování jedinečných a samozřejmě nejvhodnějších řešení pro každého individuálního zákazníka. To vše v duchu firemního sloganu „Jedinečná řešení pro jedinečné zákazníky“. K tomu KAKTUS Software využívá nejnovějších technologií dostupných na trhu IT. Díky těmto nástrojům dokáže snáze analyzovat, specifikovat a nalézat právě taková řešení, která se pak pro zákazníky stávají přínosem v podobě zvýšené výkonnosti, snížených nákladů, zvýšené konkurenceschopnosti a zvýšené kvality nabízených služeb. Zákazníci KAKTUS Software tvoří široké portfolio zahrnující nejen malé a střední podniky, ale také giganty z oborů telekomunikací, obchodu, pojišťovnictví, logistiky, dopravy a dalších odvětví. Více informací o společnosti lze nalézt na www.kaktus.cz.