Společnost J.K.R. úspěšně absolvovala recertifikační audit dle normy ČSN EN ISO 9001:2009

Úspěšný dozorový audit systému managementu jakosti vůči normě ISO 9001:2009 na vývoj a implementaci podnikového informačního systému a jeho následnou podporu absolvovala společnost J.K.R. Recertifikační audit byl vyhodnocen s nadstandardní úrovní aplikace Quality Management System na řízení společnosti, a to jak ze strany vedení, tak i zaměstnanců. (TZ)

Kontrolu v příbramské centrále a na divizích v Praze a Teplicích provedla společnost Bureau Veritas Czech republic a mezi hlavní oblasti, které byly v rámci kontroly prozkoumány, patřily organizace a řízení, QMS, obchod, nákup, lidské zdroje, řízení výroby, servis a podpora, hot-line, návrh a vývoj, monitorování a zlepšování. Pozornost byla věnována také řízení technické a externí dokumentace. Audit byl veden procesně metodou vzorkování, a prostředkem ke sběru informací byly rozhovory, pozorování a studium dokumentace a záznamů.

Výsledkem bylo vynikající hodnocení zainteresovanosti vedení, odbornosti personálu na všech úrovních, a přístupu k otázkám kvality. Auditoři byli mimo jiné nadšeni z provázanosti používaného podnikového informačního systému Byznys ERP s podnikovými procesy, z úrovně kvality zákaznické péče a přínosů Centra sdílení dokumentů k hladkému chodu vnitropodnikových procesů. Oceněna byla také úroveň pracovních postupů, záznamů a dokumentace, a využití vlastního informačního systému pro vedení záznamů obchodních případů. Jako silné stránky systému auditoři dále hodnotili zákaznický princip, CRM systém a celkově procesy komunikace se zákazníky, a také databázi HelpDesku včetně podpůrných informací, jako jsou konfigurační databáze nebo fakta z SLA.

Vladimír Králíček, generální ředitel společnosti J.K.R., k tomu říká: „Naše společnost od počátku své činnosti pracovala intenzivně na dodržování standardů, jak v oblasti vývoje, tak i v oblasti služeb. Právě realizovaný – již druhý – reaudit norem ISO 9001:2009 konstatoval, že „Certifikát norem ISO 9001:2009 může být udělen bez výhrad“. Jsme rádi, že certifikační pracovníci společnosti Bureau Veritas Czech republic si mohli ověřit, že normy ISO dodržujeme, že se jimi řídíme, a že nám pomáhají udržet naší výkonnost na velmi vysoké úrovni.“

O společnosti J.K.R.

Společnost J.K.R. je s produkty Byznys ERP předním českým dodavatelem podnikových informačních systémů. Byla založena v roce 1991 v Příbrami, dnes působí po celé ČR a na Slovensku. Více informací naleznete na www.jkr.eu.

O systémech Byznys ERP

Podnikové informační systémy Byznys ERP využívá v Česku více než 1 250 organizací v nejrůznějších oblastech podnikání. Mezi zákazníky figurují například Autometal, Canaria Travel, Central Group, Český svaz ledního hokeje, Dopravní podnik města Pardubic, ELO+, ESO travel, H & H Hotels, Humi Outdoor, Integra Group, Kasalova pila, Lekkerland, Letiště Brno, Marimex, Messenger, Newton Media, Nohel Garden, Ravak, Ryor, Sapho, Veskom či Vltava-Labe-Press. Pro další informace navštivte www.byznys.eu.